maxmaster027 1 344 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca A co poprawiłeś? Wydajnosc na Vulcanie urosła? Bo ogolnie oprocz cyberpunka wszedzie w plecy FPS xd przynajmniej na v1.00 modded by Side
sideband 3 386 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Assetto Corsa odpala poza tym profile do nowych gier. Masz problem z powtarzalnością testów https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5854 Hot Fix 610.52 Edytowane 8 Czerwca przez sideband 2
sideband 3 386 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca 610.52 Modded By Side Link Smooth Motion wsparcie dla tylko dla 5xxx. Możliwość włączenia w grach opartych na OpenGL. Wystarczy Vulkan/OpenGL ustawić na DXGI Swapchain i działa elegancko. 2
caleb59 2 485 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Godzinę temu, sideband napisał(a): Smooth Motion wsparcie dla tylko dla 5xxx. A co to za komunistyczne podejście? Dlaczego nie dla 4xxx?
maxmaster027 1 344 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca PRL też miał swoje zalety. Mieszkania budowali, tanie były, czesto darmo. Nie było patodeweloperki itp.
szafir00 13 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca @caleb59 nie denerwuj się, sm dalej zwalone w tarkof - 5080 1
caleb59 2 485 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) Wiem i dlatego mną rzuca. @galakty używa Smooth Motion w Armie i tam ponoć działa normalnie. W Tarkovie muszę korzystać ze starych 581.80 by można było normalnie z tym grać. Każda nowsza wersja sterownika powoduje problemy ze Smooth Motion - jako workaround trzeba kisić ogóra na 581.80 lub manualnie wyciąć sobie plik nvpresent64.dll z 581.80 i używać go z nowszymi sterownikami podmieniając mniejszą wersją na większą starszą - starsza ma ~80MB, nowa ~8MB - oczywiście, że to wina Nvidii. Myślałem, że ten nowy hotfix coś rzeczywiście pomoże a tutaj poprawili ale tylko i wyłącznie crashe gry na starcie kiedy Smooth Motion jest włączone. Nawet nie chciało mi się tego instalować na próbę. Edytowane 10 Czerwca przez caleb59
sideband 3 386 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) 14 godzin temu, caleb59 napisał(a): A co to za komunistyczne podejście? Dlaczego nie dla 4xxx? Bo to stara wersja kompatybilna tylko z 5xxx. SM i tak działa wyraźnie lepiej na na 5xxx o czym nikt nie mówi Tylko to bardziej chodzi o kwestie sprzętowe niż programowe. Edytowane 10 Czerwca przez sideband 1
caleb59 2 485 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca (edytowane) 2 godziny temu, szafir00 napisał(a): @caleb59 nie denerwuj się, sm dalej zwalone w tarkof - 5080 Widziałem na forum Nvidii Twój post i jedno muszę napisać - to nie wina dwóch monitorów, u mnie (i nie tylko u mnie - reddit swego czasu puchł od tego problemu) na jednym jest ten sam problem. Coś czuję, że Nvidia sama z siebie nic z tym nie zrobi, a BSG ma to w dupie i jedyne co potrafią poradzić to wyłączyć Smooth Motion bo jest niewspierane. Śmieszy mnie to 2x bo niedługo po premierze Tarkova 1.0 na ich oficjalnym koncie na X było napisane, że wiedzą o problemach ze Smooth Motion w ich grze i zobacz ile czasu minęło i nic z tym nie zrobili. Po prostu są leniwi i niekompetentni na tyle, by skontaktować się z Nvidią w tej sprawie i razem rozwiązać ten problem. Edytowane 10 Czerwca przez caleb59
sideband 3 386 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca O ile problemy z DX12/VK czasem mogą być nie do ogarnięcia przez NV bo to niskopoziomowe API to Tarkov to DX11. Problem z SM to wina NV w tej grze. Brak możliwości włączenia SM w grach z OpenGL w nowszych SM to też wina NV nikogo innego. Nawet jeżeli naprawią SM potrwa to kilka msc to nie będzie żaden prosty fix 2
szafir00 13 Opublikowano 10 Czerwca Opublikowano 10 Czerwca 52 minuty temu, caleb59 napisał(a): Widziałem na forum Nvidii Twój post i jedno muszę napisać - to nie wina dwóch monitorów, u mnie (i nie tylko u mnie - reddit swego czasu puchł od tego problemu) na jednym jest ten sam problem. Coś czuję, że Nvidia sama z siebie nic z tym nie zrobi, a BSG ma to w dupie i jedyne co potrafią poradzić to wyłączyć Smooth Motion bo jest niewspierane. Śmieszy mnie to 2x bo niedługo po premierze Tarkova 1.0 na ich oficjalnym koncie na X było napisane, że wiedzą o problemach ze Smooth Motion w ich grze i zobacz ile czasu minęło i nic z tym nie zrobili. Po prostu są leniwi i niekompetentni na tyle, by skontaktować się z Nvidią w tej sprawie i razem rozwiązać ten problem. wspomniałem o monitorach bo wczoraj po długim czasie odpaliłem tą ruską myśl techniczną i z pupy odpaliła mi na bocznym monitorze i pierwszy crash poszedł gdy starałem się ją przywrócić na główny, chciałem przekazać w miarę dużo danych przydatnych w reprodukowaniu błędu. btw. ,,na wschodzie bez zmian,, ~50% wykorzystania karty i ~60 fps na stritkach 1
caleb59 2 485 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Zainstalowałem na próbę i TRAGEDIA, frame pacing pijany z włączonym Smooth Motion, nie da się grać. Odinstalowałem i wróciłem na 581.80, do dupy te ich nowe sterowniki w Tarkovie.
sideband 3 386 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/272827/ 610.62
Kadajo 10 732 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Wersja 610.62 A w fixach : Users may observe DLSS settings being grayed out in certain games after updating to display driver 615.47
maxmaster027 1 344 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca 1 godzinę temu, sideband napisał(a): Literówka A juz myslalem, ze sa jakies nowe batche do sprawdzenia tak jak bylo z 595.02
caleb59 2 485 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Ciekawostka dotycząca Smooth Motion - jeden ziomek z guru3d zrobił analizę pod kątem Tarkova i wyszło mu, że G-Sync Compatible ma konflikt ze Smooth Motion w nowych sterownikach Nvidii. Rzeczywiście chyba coś jest na rzeczy bo dla profilu Tarkova w Nvidia App wyłączyłem G-Sync Compatible i włączyłem w te miejsce Fixed Refresh i póki co Smooth Motion nie robi problemów w grze.
sideband 3 386 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Przecież bez Gsync nie masz żadnej synchronizacji To masz jeden wielki tearing i brak płynności to jak możesz pisać, że jest ok
caleb59 2 485 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Nie mówię, że jest ok ale za to Smooth Motion nie łapie jittera/stuttera.
sideband 3 386 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca To spróbuj nie wyłączać tylko włącz Vsync ze sterownika + LLM na Ultra
caleb59 2 485 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca (edytowane) W grze v-sync mam off, reflex on, nielimitowany fps - będzie to przeszkadzało? Edytowane 16 Czerwca przez caleb59
sideband 3 386 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca W grze właśnie vsync ma być wyłączony. Reflex może być włączony w grze.
Rekomendowane odpowiedzi