Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Z góry przepraszam za powtarzające się ode mnie pytanie, ale najzwyczajniej w świecie mam mało czasu na gry teraz, a co dopiero kombinacje ze sterami. Siedzę na 596.36. Jest sens aktualizować sterowniki dla 4090? Zależy mi też na panelu NVIDIA trochę, bo korzystam z NVIDIA surround (triple). Z góry dziękuję za pomoc 😉

Opublikowano (edytowane)

Co prawda nie posiadam tak silnej karty, jak 4090, ale szczerze piszę, że sterownik 610.74 nie powoduje problemów.

2.jpg

A jak chcesz mieć ptaszka na fizyce, ustaw go w opcjach NIP:

3.jpg

EDIT: aha, przecież to seria 4xxx:lol2:

Edytowane przez leven
  • Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, samsung70 napisał(a):

czy nv profile inspector to jedyna opcja na ustawienia w stylu panelu sterowania z poprzedniej generacji sterowników?

Ja osobiście pobieram stary panel Nvdia z Microsoft Store i w rejestrze zmieniam parametr EnableGR535 na 0 w lokalizacji Komputer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvlddmkm\Parameters\FTS żeby sobie włączyć wyostrzenie starego typu.

Lub skryptem którego aktywuje co aktualizacje sterowników która powoduje reset parametru EnableGR535

Nvidia Legacy Sharpen.reg Revert.reg

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
14 godzin temu, Nex1M napisał(a):

Ja osobiście pobieram stary panel Nvdia z Microsoft Store

Można, ale ja sobie po prostu odznaczyłem usuwanie panelu w DDU i po zmianie sterowników panel nadal jest.