Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co Nvidia robi ze sterownikami od czasu premiery RTX 5xxx to przechodzi ludzkie pojęcie. Albo im się dupy palą od ilości błędów albo wypuszczają nieprzemyślane i całkowicie niesprawdzone wersje, gdzie błąd typu "czarny ekran przy podłączeniu przez DisplayPort" powinien być wyłapany przez ich wewnętrzny zespół testerów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jakie karty, takie sterowniki. Karty drogie, palące się albo są i działają, ale mają wybrakowaną specyfikację. W ogóle pierwsze tegoroczne stery, a więc pod nowe karty, magicznie przytyły o ok. 110MB względem ostatniego działającego zeszłorocznego wydania. *

Ale spokojnie, ta korporacja jest tak potężna i ma tak wielkie grono swoich wyznawców, że i tak są i będą do przodu. Nie wiem co by się musiało stać, aby faktycznie choć trochę dostali po d... i ich udział w rynku zmalał.

* A jak komuś numerki nie dają spokoju, to sądzę, że ma więcej takich "problemów" w głowie i może warto by się wybrać na jakąś terapię.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

Sterowniki pisane już pod serię 5xxx robią problemy nawet w moim starym 3060ti. Co najmniej raz na dzień jak pykam mam czarny ekran i steam mi wywala razem z gra ofkors. Popłakać się można. Na dodatek mam infekcje w systemie i muszę postawić nowy system !  Tam w ogóle powinni podać sobie ręce, MS i Nvidia za cudowne oprogramowanie !! Same mambole  :kupa: !!!

Opublikowano

@leven działa to były jedne z pierwszych sterów pod 5090 i 5080 i żadnych problemów, więc zostawiłem do tej pory. Chciałem pobawić się GTAV RT i zainstalować te nowe stery pod GTA, ale wystarczyły mi porównania na Youtubie ;)

Opublikowano

Albo źle się wyraziłem, albo weekend już zaczęty :D Pisałem, że chciałem pobawić się nowym GTA i RT do ktorego jest niby nowy sterownik. Ale, że wystarczyło mi to porównanie z YouTube, więc zrezygnowałem z pobierania specjalnie GTA, instalowania nowych sterów i siedzę na tych ze stycznia na których nie mam żadnych problemów o to mi chodzilo ;)

• Thanks 1
Opublikowano

Jeżeli ktoś ma problemy z losowymi black screenami to polecam wbić pci-express 4.0 problemy znikną.

Nie wiem czy da się to ogarnąć sterami czy biosem, ale problem jest z kompatybilnością przy przełączaniu szybkości pci-express względem pstate. Dlatego na wysokich pstate(niskie obciążenie) problem występuje od strzała wystarczy, że odpali jakakolwiek akceleracja GPU i będzie przełączać szybkość pci-express to zaliczymy black screen na amen ;)

• Like 1