leven 537 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Kurde już mnie to zaczyna wkurzać. Wczoraj instalowałem 572.60, a dziś znowu nowe 572.65. A nie będę tego tykać 1
leven 537 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Działa, ale ja mam syndrom nowego sterownika Musi być nowy, bo mi nie da spokoju myśl, że jest nowszy, a ja go nie mam zainstalowanego Ale fixa nie będę instalować, poczekam na oficjalne 1 1
caleb59 1 621 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca To co Nvidia robi ze sterownikami od czasu premiery RTX 5xxx to przechodzi ludzkie pojęcie. Albo im się dupy palą od ilości błędów albo wypuszczają nieprzemyślane i całkowicie niesprawdzone wersje, gdzie błąd typu "czarny ekran przy podłączeniu przez DisplayPort" powinien być wyłapany przez ich wewnętrzny zespół testerów. 1
Pawelek6 252 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) Jakie karty, takie sterowniki. Karty drogie, palące się albo są i działają, ale mają wybrakowaną specyfikację. W ogóle pierwsze tegoroczne stery, a więc pod nowe karty, magicznie przytyły o ok. 110MB względem ostatniego działającego zeszłorocznego wydania. * Ale spokojnie, ta korporacja jest tak potężna i ma tak wielkie grono swoich wyznawców, że i tak są i będą do przodu. Nie wiem co by się musiało stać, aby faktycznie choć trochę dostali po d... i ich udział w rynku zmalał. * A jak komuś numerki nie dają spokoju, to sądzę, że ma więcej takich "problemów" w głowie i może warto by się wybrać na jakąś terapię. Edytowane 2 Marca przez Pawelek6
sideband 1 770 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Rozrosły się o ~369MB Plik od ML i DXR to już 100MB do przodu, a przykładowo nowa funkcjonalność FG ze sterownika to 50MB Sterowniki puchną i będą puchnąć.
Pawelek6 252 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Jeszcze lepiej Może źle się wyraziłem, chodziło mi o instalator, o paczkę którą pobieramy.
Czarny_PLone 45 Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca (edytowane) Ręczny Fix dla apki nvidii kiedy brakuje wsparcia dla gier. https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=dlss+4+override&mid=18A35388460371B7B0DA18A35388460371B7B0DA&FORM=VIRE Muszę sprawdzić bo takie coś mi się odjebało po aktualizacji nowej apki. Nvidia inspector na szczęście niezawodny Preset K działa Edytowane 2 Marca przez Czarny_PLone
sideband 1 770 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5640/kw/hotfix [GeForce RTX 5080/5090] Graphics cards may not run at full speeds on system reboot when overclocked [5088034] [GeForce RTX 50 series] GeForce RTX 50 series GPUs crashes with black screen [5120886]
lamparcicho 697 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca (edytowane) Pozdro Nvidia drivers team: 572.70 czyli te przed hotfix'em zainstalowane jak zwykle po użyciu DDU Solucja: https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5645 Edytowane 13 Marca przez lamparcicho
leven 537 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Sterowniki pisane już pod serię 5xxx robią problemy nawet w moim starym 3060ti. Co najmniej raz na dzień jak pykam mam czarny ekran i steam mi wywala razem z gra ofkors. Popłakać się można. Na dodatek mam infekcje w systemie i muszę postawić nowy system ! Tam w ogóle powinni podać sobie ręce, MS i Nvidia za cudowne oprogramowanie !! Same mambole !!!
skunRace 797 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca @JeRRyF3D ja mam od 30 stycznia 572.16 i zero problemów. https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/details/240816/ 1
leven 537 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca A działa na tym sterowniku DLSS 4 ? BTW na razie, czyli od południa jak postawiłem system i wgrałem 572.75 nie było problemów a pykam cały czas
skunRace 797 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca @leven działa to były jedne z pierwszych sterów pod 5090 i 5080 i żadnych problemów, więc zostawiłem do tej pory. Chciałem pobawić się GTAV RT i zainstalować te nowe stery pod GTA, ale wystarczyły mi porównania na Youtubie
leven 537 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Jakie porównania na YT ? Zalinkuj, to se pooglądam
skunRace 797 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca @leven Kiedyś sobie może zainstaluje i nawet przejdę drugi raz, ale na ten moment wystarczył mi taki filmik, więc sterów nie instalowałem i nie pobierałem gry.
leven 537 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Czegoś nie rozumiem Wystarczy filmik ? Do tej nowej wersji gry trzeba najnowszych sterowników ? Dla czego "tylko" wystarczy pooglądać filmik i to wszystko ? Mów, bo będę strzelać !!
skunRace 797 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Albo źle się wyraziłem, albo weekend już zaczęty Pisałem, że chciałem pobawić się nowym GTA i RT do ktorego jest niby nowy sterownik. Ale, że wystarczyło mi to porównanie z YouTube, więc zrezygnowałem z pobierania specjalnie GTA, instalowania nowych sterów i siedzę na tych ze stycznia na których nie mam żadnych problemów o to mi chodzilo 1
caleb59 1 621 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca GTA 5 działa normalnie, nowe sterowniki również nie sprawiają w tej grze problemów (nie korzystam z nowego hotfixa dla serii RTX 5xxx).
Faflucy 312 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Nowe sterowniki 572.83 GeForce Game Ready Driver 572.83 1
JeRRyF3D 1 725 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Kiedyś instalowałem wszystko w sek po "premierze". Teraz ostrożniej podchodzę.
tomek25 52 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca 8 godzin temu, Faflucy napisał(a): Nowe sterowniki 572.83 GeForce Game Ready Driver 572.83 Ostatnio nvidia często udostępnia nowe sterowniki, w ciągu miesiąca chyba z 3 razy.
sideband 1 770 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Sporo bamboli w sterach zwłaszcza dla nowej generacji także nic dziwnego.
sideband 1 770 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Jeżeli ktoś ma problemy z losowymi black screenami to polecam wbić pci-express 4.0 problemy znikną. Nie wiem czy da się to ogarnąć sterami czy biosem, ale problem jest z kompatybilnością przy przełączaniu szybkości pci-express względem pstate. Dlatego na wysokich pstate(niskie obciążenie) problem występuje od strzała wystarczy, że odpali jakakolwiek akceleracja GPU i będzie przełączać szybkość pci-express to zaliczymy black screen na amen 1
Rekomendowane odpowiedzi