Skocz do zawartości

Sterowniki GeForce & NVIDIA App - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Brolly napisał(a):

Ale skoro są nowe stery i nowa nvidia app to nie powinno to się dać zrobić tam?

Może i się da, ale już robię po staremu i tak nie ma wiele gier w które obecnie gram :E 

Z moich wstępnych testów wynika, że nowe sterowniki dużo nie poprawiły wydajności DLSS4 z RR na rtx3070, ALE wydaje się już nie tracić  przy UV. Wcześniej potrafiło spaść mocno poniżej 40fps przy 0.9V, ale teraz nie jestem w stanie spaść poniżej.
W benchmarku z Cyberpunka na transformerze jest średnio prawie 50fps, a na CNN prawie 60fps, przy czym w ciężkich momentach buja się koło 50fps.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Czy u Was grających w wiedźmina 3 po podmianie plików DLSS na wersję 4 i ustawieniu presetu J dla Transformersa, programik  DLSS Swapper pokazuje 310.1 dla DLSS, DLSS RR i DLSS FG ?

Mam 3060ti, sterownik 572.16, WIN11 24H2  :wariat:

Opublikowano
3 godziny temu, green1985 napisał(a):

Na nowych sterach w CP77 +7 FPS średnich i +5 lows

Potwierdzam, u mnie też więcej, ale tylko +5 względem poprzednich sterów ;)  Natomiast po włączeniu DLAA, zero różnicy, nawet nie wrzucam foty

Cyberpunk 2077 (C) 2020 by CD Projekt RED 26.01.2025 17_47_37.png

Cyberpunk 2077 (C) 2020 by CD Projekt RED 30.01.2025 20_14_181.png

• Upvote 1
Opublikowano

A macie moze jakiś link/podpowiedzi jak ustawić teraz najlepiej "domyślnie" nvidiaProfileInspector? Profil J już sobie ustawiłem, ale nie widzę ni cholery RTX HDR, które wcześniej na LOW się ustawiało.. 

Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

Czy u Was grających w wiedźmina 3 po podmianie plików DLSS na wersję 4 i ustawieniu presetu J dla Transformersa, programik  DLSS Swapper pokazuje 310.1 dla DLSS, DLSS RR i DLSS FG ?

Mam 3060ti, sterownik 572.16, WIN11 24H2  :wariat:

Nie, wydaje mi się że apka nie podmienia plików na stałe w folderze gry tylko robi to w "w locie" podczas uruchamiania gry

Opublikowano

Z gier ktore mam na liscie tylko D4 daje mi opcje zmiany, rozumiem ze mam wybrac Latest, nie ma przy super resolution presetu K, i to powinno dac DLSS4 ktory na ustawieniu performance powinien byc jak DLSS3 na quality? 

I w sumie po odpaleniu gry i ustawieniu na performance to jakos tak dalej to slablo wyglada a uzycie gpu jest dalej wysokie a gram na 1080p przy 144fps bez RT

image.thumb.png.a8cfcf848ade187a1516fded4ecf1e0d.png

Staram sie troche utrzymac przy zyciu moja grafe jeszcze i to jest jedyna opcja ktora mnie interesowala przy premierze seri 5x :D

Opublikowano
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Najnowszy preset to "K" przy najnowszych bibliotekach.

Udało się zrobić z nowymi sterami i nowym nvidia app że to działa, sprawdzę w D4 czy jest jakaś różnica w obrazie i fps bo innej gierki nie mam :E

Opublikowano
10 minut temu, Brolly napisał(a):

Udało się zrobić z nowymi sterami i nowym nvidia app że to działa, sprawdzę w D4 czy jest jakaś różnica w obrazie i fps bo innej gierki nie mam :E

daj znac bo ja chyba cos zle robie albo to nie dziala :D a moze przy 4k to widac a na 1080p nie bardzo.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Dominix napisał(a):

daj znac bo ja chyba cos zle robie albo to nie dziala :D a moze przy 4k to widac a na 1080p nie bardzo.

Musisz mieć sterownik 572.16 i NVIDIA_app_v11.0.2.312

Wchodzi w apce w zakładkę grafika i masz listę gier, klikasz te 3 kropki u góry listy dajesz odśwież. Potem szukasz w ustawieniach na tej liście nadpisanie DLSS.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
20 minut temu, Brolly napisał(a):

Musisz mieć sterownik 572.16 i NVIDIA_app_v11.0.2.312

Wchodzi w apce w zakładkę grafika i masz listę gier, klikasz te 3 kropki u góry listy dajesz odśwież. Potem szukasz w ustawieniach na tej liście nadpisanie DLSS.

wyzej dalem ss z tym, nie mam profilu k, ostatni to J i latest.

image.png.9fcfe38806ce89e9c1b42a41864c90f3.png

nie wiem czy tutaj cos jeszcze zmieniac

image.png.a551e1e5b4384c6ca9d15fd3a1a86bae.png

Opublikowano

Ja to zrobiłem tak:

1. pobrałem najnowszą wersją DLSS Tweakera, którą zalinkował wcześniej Kadajo:

https://www.nexusmods.com/site/mods/550?tab=files

lub z mojego linka googledrive:

https://drive.google.com/drive/folders/1FOMP9hAJaE8AakmCo4h5jMxo1gJUjSHi?usp=sharing

2. wchodzę do folderu z DLSS Tweakerem i klikam na EnableNvidiaSigOverride, żeby wprowadzić zmiany w rejestrze.

3. następnie uruchamiam DLSS Tweaker i wyszukuje preset K w opcjach NvGlobalProfileSetings i go zaznaczam, żeby się pokazał.

4. teraz klikam w opcjach górnego paska DLSS Tweakera na Copy to game folder i wyszukuję grę, do której chce te ustawienia wprowadzić (u mnie to Wiedźmin 3)

5. po wybraniu folderu z grą i pojawieniu się okienka Confirm, klikamy na TAK.

6. zamykamy programik DLSS Tweaker i uruchamiamy grę.

W programiku InspektorProfiler z presetu J zrobił się preset, jak na fotce:

https://ibb.co/0jJjwXwr

W grze powinien być określony preset na K, jak u mnie na fotce :)

https://ibb.co/Xx57fC8p

• Thanks 1