babayaga 136 Opublikowano 12 Listopada Opublikowano 12 Listopada Wprowadzili mmr duo. Wcześniej grając duo grało się też na trójki. No i podobno obniżyli ceny za skiny. Ci co już kupili po starej cenie, dostaną zwrot różnicy.
Kna1st 3 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Akurat mam kilka dni urlopu, i powiem Wam, że z doskoku kilka razy odpaliłem w ciągu dnia w tygodniu jak dzieciarnia w szkołach. Całkiem inna gra niż wieczorami, ludzie jacyś milsi, praktycznie nikt nie strzela do siebie a raczej pomagają jak widzą ze maszyny za Tobą lecą itp. Wystarczy odpalić grę wieczorem i akcje z polowanie na graczy i strzelaniem w plecy czy przy ewakuacji są na porządku dziennym 🙃
Pitross20 286 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Wczoraj zagrałem kilka rajdów, i nie padłem ani razu, przy pomocy kilku graczy ubiliśmy parę większych ARC, i generalnie dużo się graczy pyta o rzeczy odnoście zadań. Chyba jakiś pokój nastał. Dziś update, nowa mapa itp.
KaszaWspraju 57 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Jak wyzwanie społecznościowe? Pograłem rano przed pracą i było 8% po około godzinie. Potem zwróciło na 1%.
galakty 3 305 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Idę sobie grzecznie, mijam gracza. Strzelił do mnie Dwa strzały z Ferro i padł, wyśmiałem na głosowym. Beka dnia. 1
KaszaWspraju 57 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada (edytowane) Coś jest na rzeczy bo wile osób narzeka ze trafiaj na takie serwery. Domniemywa się, że "agresywni gracze nastawieni na PVP są łączeni ze sobą. Pacyfiści łączni są w odrębną grupę. Tak że jak się strzelało go graczy jako pierwszy i ubiło kilku na rundę, niestety nie ma przebacz, "allegedly". Edytowane 13 Listopada przez KaszaWspraju
dawidoxx 974 Opublikowano 13 Listopada Opublikowano 13 Listopada Wątpie zeby to tak działało, bo zabijam wszystko co się rusza a i tak co chwile słysze "dont shoot" i praktycznie zawsze trafiam na przyjaznych ludzi
galakty 3 305 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 12 godzin temu, KaszaWspraju napisał(a): Coś jest na rzeczy bo wile osób narzeka ze trafiaj na takie serwery. Domniemywa się, że "agresywni gracze nastawieni na PVP są łączeni ze sobą. Pacyfiści łączni są w odrębną grupę. Tak że jak się strzelało go graczy jako pierwszy i ubiło kilku na rundę, niestety nie ma przebacz, "allegedly". Nie ma szans że tak MM działa
areq 10 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 15 godzin temu, galakty napisał(a): Dwa strzały z Ferro i padł, Ta gra jest ma fajne scenariusze które się tworzą na bierząco - wczoraj z kumplem graliśmy i faktycznie trafiliśmy z 4x na serwery gdzie wszyscy biegali po 1 lub 2 osoby. 1 akcja biega jedna osoba która mnie zauważyła i cisza, nic się nie odzywa patrzy na mnie ja jestem wcelowany ale mówię że nie szukamy walki. Słowo klucz gdy usłyszał "szukamy", schował się za słup i udaje że go nie widać Po chwili podziękował i pobiegł robić dalej swoje Wraca po minucie i wyrzuca wygodną poduszkę w podziękowaniu 2. akcja biegamy widzimy 2 osoby, grzecznie dzień dobry nie szukamy walki, tamci bez słowa, czyli wiadomo że zaraz się zacznie, strzelają pierwsi, my z jakimś śmieciowym grzechotnikiem rozwalamy ich i jak zawsze zadajemy pytanie po co im śmieciowy loot od nas, oczywiście bluzgi i frustracja. 3. Najgorsi są snajperzy kampiący 25 min na jednym miejscu na mapie, nie wiem jaki fun mają z takiej gry. 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada (edytowane) Wczoraj oglądałem innego streama, tam grali w 3os. Widziałem 3 wypady, i każdy wypad był PVP, w jednym spotkali 3os party którym pomogli- dali też fanty- friendly, i strzelali się wraz z nimi przeciwko innym, ktoś ich zaatakował. Pozostałych 2 mieli też PVP i to w jednym chcieli kogoś zaskoczyć, ale się nie udało poszli inną drogą, ale za to potem ktoś do nich strzelał. Widać, że 3os to praktycznie stricte pod PVP, tam nie ma luzu, tam jest Edytowane 14 Listopada przez Reddzik
galakty 3 305 Opublikowano 14 Listopada Opublikowano 14 Listopada 2 minuty temu, areq napisał(a): Ta gra jest ma fajne scenariusze które się tworzą na bierząco - wczoraj z kumplem graliśmy i faktycznie trafiliśmy z 4x na serwery gdzie wszyscy biegali po 1 lub 2 osoby. 1 akcja biega jedna osoba która mnie zauważyła i cisza, nic się nie odzywa patrzy na mnie ja jestem wcelowany ale mówię że nie szukamy walki. Słowo klucz gdy usłyszał "szukamy", schował się za słup i udaje że go nie widać Po chwili podziękował i pobiegł robić dalej swoje Wraca po minucie i wyrzuca wygodną poduszkę w podziękowaniu Ja ostatnio uratowałem gościa bo go prawie bot ubił, też podziękował Ale raz ktoś do mnie strzelał, uciekłem. Potem widzę że walczy z botem, poczekałem aż go bot trafi i strzał w łeb 1
samsung70 210 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada hej, czy są na sali gracze-samotne wilki? jak odnajdujecie sie w tej grze? nie lubię i nie mam z kim grać sieciowo a kilka osób na fb wrzucało opisy, że da się grać samemu i nawet inni gracze mogą okazać łaskę i darować nam ograbienie nas i że czasem nawet można liczyć na kogoś pomoc. inna zaś gejmerkka pisała, że gra po czasie przymusza nas do okradania i atakowania innych graczy, kiedy już jesteśmy na wyższych poziomach. jakie wasze odczucia?
KaszaWspraju 57 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Ponad milion na koncie, projekt skończony, na ewent społecznościowy dałem 2,5 surowców, magazyn pęka w szwach. Gram już na niebieskich itemach. Niczego mi nie brakuje jako solo graczowi. Nie trzeba okradać i zabijać. Ginę okazjonalnie raz czy dwa na dzień z ręki innego łupieżcy. Edytowane 16 Listopada przez KaszaWspraju
Reddzik 2 762 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Godzinę temu, samsung70 napisał(a): inna zaś gejmerkka pisała, że gra po czasie przymusza nas do okradania i atakowania innych graczy, kiedy już jesteśmy na wyższych poziomach. Jest achievement na to ale obstawiam gra nas nie zmusza do tego, chyba nie ma żadnych zadań z tym związanych, oczywiście możesz się bronić przed jakimś złym łupieżcą i wtedy go zabić, bo sam się prosił ale ogólnie nie musimy nikogo zabijać jeśli nie chcemy. Może chodzi o to, że robi się nudno? Zrobienie wszystkiego i wtedy zostaje nam zakosztowanie pvp? Nie wiem. Możesz mieć ponad 50lvl bez zabicia innego gracza, wszystko zależy od naszego stylu gry. Większość zadań to znalezienie czegoś, otwarcie jakiś drzwi czy porobienie innych misji, a wraz z rozwojem zabicie co lepszych maszyn ARC- czyli to są npc w grze. Wtedy jak się trafią "friendly" tzw "don't shoot" gracze to idzie zabić tych trudniejszych ARCów z pomocą, chyba, że możemy to zrobić solo. Edytowane 16 Listopada przez Reddzik
Sponsi 21 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Tak sobie myślę, w ARCR dużo przydaje się historia grania w... Splinter Cell : ) Ja od początku gram na Europie i 92-95% ciągle twardo jest przyjacielskie. Co to jest "mmr duo"? 3 godziny temu, KaszaWspraju napisał(a): Ponad milion na koncie, projekt skończony, na ewent społecznościowy dałem 2,5 surowców, magazyn pęka w szwach. Gram już na niebieskich itemach. Niczego mi nie brakuje jako solo graczowi. Nie trzeba okradać i zabijać. Ginę okazjonalnie raz czy dwa na dzień z ręki innego łupieżcy. Mam problem z upgradem workshopu... ni cholery nie mogę pozbierać tych rzeczy, zawsze mi coś brakuje i to zero na 3 np. mam : / Edytowane 16 Listopada przez Sponsi
Pitross20 286 Opublikowano 16 Listopada Opublikowano 16 Listopada (edytowane) Ja wbiłem cały warsztat na 3 poziom, kurczakowi zbieram okazjonalnie grzyby, z questów zrobiłem tylko parę sztuk, generalnie lutu jest masa, na nowej mapie idzie sie oblowic w epickie rzeczy. Idzie odczuć,że teraz na przyjacielskich graczy jest coraz ciężej trafić, dużo ludzi strzela w pracy, lub w punkcie ewakuacji, niechce im się biegać, i szukać i czekają na gotowe. Coś na X twórcy pisali,że zaczyna ich denerwować to kampanie i zabijanie w punktach kontroli. Do projektu szukam żarówek, macie jakieś sprawdzone miejscówki? Edytowane 16 Listopada przez Pitross20
galakty 3 305 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada PvP na słabym gearze nie ma sensu, bo większość biega z darmowym ekwipunkiem. Chyba że dla zabawy, ale ja wolę współpracować. Tylko już parę razy się naciąłem, że gość nie strzela, a jak już wbijamy do windy do rzuca granat i zabija. Powinna być ochrona przy wyjściu z mapy, na środku niech się biją, ale campienie przy extract jest słabe i nie ma nic wspólnego z PvP.
Zas 287 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Ale to przecież jedna z głównych mechanik, po to są głośne alarmy przy windach
Reddzik 2 762 Opublikowano 18 Listopada Opublikowano 18 Listopada Cytat Dodajmy jeszcze, że produkcja oferuje funkcję crossplay, którą dwaj graczy wyłączyli na potrzeby testu. Autorowi wpisu przypadło zatem granie na PC, a jego bratu na PlayStation 5. W przypadku tej pierwszej platformy pomysłodawca badania spotkał się w sumie ze 172 graczami, którzy zareagowali w następujący sposób: 98 życzyło mu szczęścia; 7 go okłamało i strzeliło mu w plecy; 47 od razu otworzyło ogień; 17 było miłych i się przyłączyło; 3 okazało się oszustami, którzy po zawiązaniu sojuszu strzelili badaczowi w plecy. Z kolei w przypadku PlayStation 5 drugi pomysłodawca trafił na 237 grających fanów: 42 życzyło mu szczęścia; 58 go okłamało i strzeliło mu w plecy; 102 od razu otworzyło ogień; 7 było miłych i się przyłączyło. 28 okazało się oszustami, którzy po zawiązaniu sojuszu strzelili badaczowi w plecy. https://www.gry-online.pl/newsroom/gracze-strzelanki-arc-raiders-zostali-poddani-testowi-na-czlowiec/z22f820 Warto crossplay off
galakty 3 305 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada 13 godzin temu, Zas napisał(a): Ale to przecież jedna z głównych mechanik, po to są głośne alarmy przy windach A nie po to by boty przyleciały? Główna mechanika która powoduje że 2 osoby czekają na windę i patrzą na siebie, Ty klikasz interfejs żeby w 2 sekundy zjechać, a wtedy łeb Cię zabija, super
TmK 91 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Nigdy nie grałem w żadnego extraction shootera, ale strasznie mnie korci żeby spróbować. Tylko z tego co wiem nie ma w tym trybu pasywnego i PvE, a tylko PvPvE. Jaka ogólnie jest społeczność ARCa, same gnoje co ładują ołowiem w plecy czy da się grając na Solo mieć w miarę spokojną rozgrywkę
Rekomendowane odpowiedzi