Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby był ogarnięty, to zamawiałby wodę, napoje razem z odbiorem i się nie przejmował wożeniem, staniem w kolejce itp.
Swoją drogą ciekawe czy jeżeli to firmowe zakupy, to czy zwrot kaucji prawidłowo księguje, czy cyk stówka do własnej kieszeni ;) 

Jeżeli to prywatne zakupy pracowników, to niech sami się martwią o zwroty.

Opublikowano (edytowane)

Strasznie żałosna sprawa teraz na święta. Godzina 9 w sobotę wielkanocną i już butelkomat pełny. I nikt go nie opróżni, bo sklepy otwarte do 13-14stej. I wracasz znowu z butelkami w reklamówkach. Nowych zakupów nawet nie zrobisz bo musiałbyś mieć trzecią reklamówkę. Jak ktoś tego broni to tylko dla ideologii i by pokazać, że ktoś jest walnięty jeśli nie toleruje nowego obowiązku. Albo ktoś uprzywilejowany kto wozi wszystko sporym samochodem a dom ma wielki na składowanie tego. To samo z kwestią nawet wypicia piwa w plenerze - teraz musisz te piwka brać ze sobą do domu lub do sklepu, a do kosza nie wyrzucisz. Czyli cały czas musisz być obładowany. Pomijam że trzeba często różne puszki myć, co jest dodatkową robotą - przyciągają muszki. W plenerze za to nie umyjesz i końcówka może się jakoś wylać i masz ubrudzoną reklamówkę lub plecak. Który teraz musi być dużo większy bo zawsze coś zajmie miejsce co można było do kosza wyrzucić. Sam problem, koszt po stronie kupującego, a ci się cieszą że fajna sprawa, bo pasuje ideologia. 

Poza tym jak masz puszki i je uzbierasz nawet w miesiąc zamiast oddawać od razu po wypiciu, to idziesz z np 10 puszkami jak menel. Wstyd. Menele i śmieciarze, to z nas zrobili, a broniący ideologii zawsze powiedzą że w sumie zero wysiłku, oni mają sklep pod ręką, a w ogóle to mają samochód i zwracają max po 2 buteleczki to dla nich to nie problem. Tylko my niepełnosprawni bo problem jest wymyślony. Radykalni jak zawsze w formie, aby dokręcić śrubę zwykłemu obywatelowi, a jak najmniej poprawić mu komfort. A potem broń tego kraju i się identyfikuj... 

Edytowane przez Keller
Opublikowano

@KellerJeśli sklep jest otwarty to idziesz z tym do kasy i niech oni się martwią, to ich obowiązek. Problemu z miejscem do składowania też nie ma bo pusta butelka nie zajmuje więcej miejsca od pełnej, jedziesz na zakupy to bierzesz puste i wymieniasz na pełne.
Z piwkiem w plenerze też nie ma problemu, nie chce ci się nosić butelki/puszki z powrotem to je zostawiasz obok kosza, ktoś inny je zaniesie do sklepu, wszyscy zadowoleni. A tam gdzie nie ma kosza to i tak od zawsze nie można było śmiecić więc nic się nie zmieniło.
Przecież kaucja to nic nowego, od dawna była w butelkach z piwem i niektórych napojach. Jeśli ktoś nie chciał się wtedy bawić w kaucje to machał ręką na kaucje i wyrzucał butelkę albo kupował droższe w puszce co cenowo na jedno wychodziło. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, divton napisał(a):

@KellerJeśli sklep jest otwarty to idziesz z tym do kasy i niech oni się martwią, to ich obowiązek.

Nie przyjmują, byłem. A nie będę piekła tam rozpętywał bo kolejka czeka. Nie ma za bardzo możliwości. Nie biorą to nie biorą, wracasz do domu z reklamówkami i masz problem. Stratę czasu, wysiłku i dalej składujesz śmieci w domu.

Problemu z miejscem do składowania też nie ma bo pusta butelka nie zajmuje więcej miejsca od pełnej, jedziesz na zakupy to bierzesz puste i wymieniasz na pełne.

Tzw logika Janusza. Jedna butelka spoko i tylko w domu, a już składować sporo, by dopiero wtedy iść do butelkomatu to co innego. Reklamówki, dodatkowe miejsce, śmieciarnia w domu. No chyba że ty wymieniasz po jednej. Czyli sporo masz wędrówek/dojazdu do sklepu. Też problem. Tzn dla lekkoducha żadny. On co 5 minut może do sklepu chodzić i pochwali. 

Z piwkiem w plenerze też nie ma problemu, nie chce ci się nosić butelki/puszki z powrotem to je zostawiasz obok kosza, ktoś inny je zaniesie do sklepu, wszyscy zadowoleni.

Spoko, on sobie zyska, ja stracę i nie ma problemu.  NO NIE MA PROBLEMU. Tak na nazwisko może powinniście mieć. Ale to choroba. Jest problem. I to wasza wina że coraz to gorsze rzeczy wprowadzają i je utrzymują. Udający lekkoduchów, którym sraliby na okno i też by powiedzieli "jaki problem? wezmę ścierkę i pościeram".

Tak wygląda wasza argumentacja. A raczej "udawane" rozwiązania. 

Edytowane przez Keller
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Tzw logika Janusza. Jedna butelka spoko i tylko w domu, a już składować by iść do butelkomatu to co innego. No chyba że ty wymieniasz po jednej. Czyli sporo masz wędrówek/dojazdu do sklepu.

Nie, to normalna logika. 
Kupujesz po 1 butelce napoju? Czy może kupiłeś ich 10 i masz miejsce na 10 butelek? 

Ja sobie trzymam w torbie na zakupy puste butelki i jak idę na zakupy to je wymieniam. Żadnego problemu tu nie ma.

A gadanie o tym, że zrobiono z Polaków “śmieciarzy” to głupota i stek bzdur. :) 

Opublikowano (edytowane)

Gadaj ze ślepym radykałem który poprze największe gówno które wprowadzi inna grupa polityczna niż którą uznaje. Wasza wina śmieciarze.

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Kupujesz po 1 butelce napoju? Czy może kupiłeś ich 10 i masz miejsce na 10 butelek? 

Nie, ale to się składuje. Ale już rozumiem że wy kupicie np 1 butelkę i od razu do butelkomatu. Więc wam się nie zeskładuje.

Piwo w plenerze też? No i jaki masz problem z piwem w plenerze? Zamiast wyrzucić do kosza to oddaj menelowi. Albo idź do sklepu znowu i trać czas bo czasu wszyscy mamy w brud jako leżakujący i samo się zarabia, a zajęć nie mamy innych w życiu. ZERO PROBLEMU.

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja sobie trzymam w torbie na zakupy puste butelki i jak idę na zakupy to je wymieniam. Żadnego problemu tu nie ma.

No nie ma problemu. A jak masz 100 butelek to też nie ma problemu. Możesz nawet mówić że śpisz na butelkach i nie ma problemu. Dukajcie te słowa. Fikoły 500% aby obronić ścierwo. Nawet jakby powiedzieli "zrób gałę idolowi politycznemu" to tez byście napisali "no nie ma problemu, trzeba to zrobię".

Edytowane przez Keller
Opublikowano
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Gadaj ze ślepym radykałem który poprze największe gówno które wprowadzi inna grupa polityczna niż którą uznaje. Wasza wina śmieciarze.

Nie jestem radykałem. Po prostu mam mózg :) 

System kaucyjny to był must have patrząc po tym ile butelek lądowało w lasach. Teraz przynajmniej jak widać po twoim płaczu szkoda tych 50 groszy :) 

Nie, ale to się składuje. Ale już rozumiem że wy kupicie np 1 butelkę i od razu do butelkomatu. Więc wam się nie zeskładuje.

Nie, kupuję np zgrzewkę 6 butelek. I potem oddaje 6 butelek oraz kupuję nową zgrzewkę. To logiczne i proste do zrozumienia. Spróbuj. 

Piwo w plenerze też? No i jaki masz problem z piwem w plenerze? Zamiast wyrzucić do kosza to oddaj menelowi. Albo idź do sklepu znowu i trać czas bo czasu wszyscy mamy w brud jako leżakujący i samo się zarabia, a zajęć nie mamy innych w życiu. ZERO PROBLEMU.

Nie pijam piwa w plenerze bo nie mam 17 lat. :) 

dla mnie zero problemu. Jakby bardzo chciał to bym wyrzucił do kosza.

No nie ma problemu. A jak masz 100 butelek to też nie ma problemu. Możesz nawet mówić że śpisz na butelkach i nie ma problemu. Dukajcie te słowa. Fikoły 500% aby obronić ścierwo.

Fikołek jest twierdzenie, że nie masz miejsca na puste butelki, skoro masz na pełne.

znalazlbym miejsce na 100 butelek - czy to pełnych czy pustych.

Ale to bez znaczenia bo wystarczy kupując pełne butelki oddać puste. To takie radośnie proste. 

Daj sobie może czas to zrozumiesz :) 

Opublikowano (edytowane)

NIE MA PROBLEMU.

6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

nie masz miejsca na puste butelki, skoro masz na pełne.

No mam miejsce, walanie się po domu, na podłodze, przy szafkach, takie miejsce. Tak bym wyrzucił do kosza pod domem. I to nie jest problem. Uprzywilejowani nigdy nie zrozumieją innych poza sobą.

Nie pijam piwa w plenerze bo nie mam 17 lat. :) 

Ty to nie wszyscy, ale już raczej tego nie zrozumiesz w tym wieku. Nie każdy musi być kopią ciebie. Poza tym 17 latek nie ma prawa do kupna alko więc kolejny fikoł.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
34 minuty temu, Keller napisał(a):

NIE MA PROBLEMU.

No mam miejsce, walanie się po domu, na podłodze, przy szafkach, takie miejsce. Tak bym wyrzucił do kosza pod domem. I to nie jest problem. Uprzywilejowani nigdy nie zrozumieją innych poza sobą.

Co jest moim przywilejem? Na pewno nie pochodzenie. :) 

A czemu pustych nie możesz trzymać w tym samym miejscu w którym trzymałeś pełne? :) 

34 minuty temu, Keller napisał(a):

Ty to nie wszyscy, ale już raczej tego nie zrozumiesz w tym wieku. Nie każdy musi być kopią ciebie. Poza tym 17 latek nie ma prawa do kupna alko więc kolejny fikoł.

Piwko w plenerze dobrze jest wypić w knajpie, bo tam wolno pić alkohol.

w parkach miejskich nie masz prawa spożywania alkoholu, więc to kolejny twój niezbyt mądry fikołek.  :) 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Co jest moim przywilejem? Na pewno nie pochodzenie. :) 

Nie chce mi się wymieniać drogi panie, ale zawsze mówicie gadki typu woź samochodem (najlepiej dużym, patrz ile Mentzen miał butelek), albo mam sklep blisko typu 500 metrów od domu. To prawie jak niektórzy śmietnik do którego nie mogą wrzucać. Pomijam jak to że butelkomat nie działa albo zapchany co wspominałem wcześniej.

I widzisz, ja nie jestem prawakiem jak ten Mentzen ale ma pełnię racji z tym. Szkodnictwo dla zwykłego obywatela, który dostaje mało a musi dużo. Popatrz że jesteś radykalny bo homoseksualistów potrafisz wspierać bo to zgodne z linią partii/ideologii, mimo że sam jesteś hetero. Mógłbyś powiedzieć że NIE MA PROBLEMU. A jednak oni mają.

Za to tutaj nie umiesz zrozumieć tych którzy nie mają takich możliwości by te buteleczki składować albo nawet puszki i że to menelstwo. I to przy niedziałającym dobrze systemie jak brak opróżniania maszyn.

A czemu pustych nie możesz trzymać w tym samym miejscu w którym trzymałeś pełne? :) 

Widzę że nie masz wyobraźni i powtarzam się. Ty po 2 butelkach i ci którzy lubią ten szajs zwracają. Nie wiem, może na podłodze trzymasz ale masz szerokie pokoje to co innego (pewnie nie, bo pan nie jest uprzywilejowany). Jeśli masz masę zajęć, rodzinnych, zdrowotnych, sam musisz łazić do tego sklepu po różne rzeczy dla rodziny to jedna reklamówka to jest nic. Masz dwie ręce więc jak kupujesz chleby, kefiry, butelki, to nie uniesiesz wielu toreb i taka jest prawda. A na pewno nie starsi. I dajmy na to nie zadziała butelkomat. Wracasz z tym workiem do domu, dokupujesz nowe. I masz już więcej tego. Czy jest na to miejsce? Jest. Ale wygląda już na śmietnik w pokoju. I może nie da się przejść nawet. Tak naprawdę to wszystko fajnie działa póki bierzesz do domu małą liczbę i butelkomat zawsze działa. Ale plener nie ma szans.

Piwko w plenerze dobrze jest wypić w knajpie, bo tam wolno pić alkohol.

w parkach miejskich nie masz prawa spożywania alkoholu, więc to kolejny twój niezbyt mądry fikołek.  :) 

Nikt nie twierdzi o żadnym publicznym parku panie miastowy, dlatego właśnie nie znasz realiów ludzi którzy mieszkają np w gminach. I realnie na polanę z dziewczyną nawet się idzie a teraz nie mając 17 a 25 lat i trzymasz to w plecaku jak świnia. Obrzydliwe. Ale posądzisz że do kosza bym nie wyrzucił tylko na tej polanie zostawił, tak robią politycy co to wprowadzili. Bzdura. Większość tak nie robi. Ci którzy wywalają do lasów to właśnie ci totalni menele i to jest mała liczba. To samo co wprowadzili z identyfikacją/rejestracją nr tel, że niby groźba terrorystyczna i chcą bezpieczeństwa. Nieprawda. Realnie dowala to większości która nic złego nie robi a ma dodatkowy problem. Rejestruj na poczcie polskiej numer bo pewnie jesteś gangster. Bzdura. Statystyki pokazują że to nisza.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
3 minuty temu, Keller napisał(a):

Nie chce mi się wymieniać drogi panie, ale zawsze mówicie gadki typu woź samochodem (najlepiej dużym, patrz ile Mentzen miał butelek), albo mam sklep blisko typu 500 metrów od domu. To prawie jak niektórzy śmietnik do którego nie mogą wrzucać. Pomijam jak to że butelkomat nie działa albo zapchany co wspominałem wcześniej.

No ja nie mogę się nazwać uprzywilejowanym. Raczej wszystko co mam wydarłem losowi. Nawet studia sfinansowałem sobie sam (zaocznie). 

I widzisz, ja nie jestem prawakiem jak ten Mentzen ale ma pełnię racji z tym. Szkodnictwo dla zwykłego obywatela, który dostaje mało a musi dużo.

Widzę że nie masz wyobraźni i powtarzam się. Ty po 2 butelkach i ci którzy lubią ten szajs zwracają. Nie wiem, może na podłodze trzymasz ale masz szerokie pokoje to co innego (pewnie nie, bo pan nie jest uprzywilejowany). Jeśli masz masę zajęć, rodzinnych, zdrowotnych, sam musisz łazić do tego sklepu po różne rzeczy dla rodziny to jedna reklamówka to jest nic. I dajmy na to nie zadziała butelkomat. Wracasz z tym workiem do domu, dokupujesz nowe. I masz już więcej tego. Czy jest na to miejsce? Jest. Ale wygląda już na śmietnik w pokoju. I może nie da się przejść nawet. Tak naprawdę to wszystko fajnie działa póki bierzesz do domu małą liczbę i butelkomat zawsze działa. Ale plener nie ma szans.

No ale to jak kupujesz po 2 butelki to oddawaj po 2 butelki i….. nie ma problemu  :lol2: 

Nikt nie twierdzi o żadnym publicznym parku panie miastowy, dlatego właśnie nie znasz realiów ludzi którzy mieszkają np w gminach. I realnie na polanę z dziewczyną nawet się idzie a teraz nie mając 17 a 25 lat i trzymasz to w plecaku jak świnia. Obrzydliwe. Ale posądzisz że do kosza bym nie wyrzucił tylko na tej polanie zostawił, tak robią politycy co to wprowadzili. Bzdura. Większość tak nie robi.

Jesteś pewien, że jakaś dziewczyna pójdzie z tobą na polane do lasu pić alkohol? :E 

A gdyby nie było systemu kaucyjnego to…. Też byś musiał to mieć w plecaku bo przecież nie wywaliłbyś na polanie w lesie, prawda? :) 

Opublikowano (edytowane)

No ja nie mogę się nazwać uprzywilejowanym. Raczej wszystko co mam wydarłem losowi. Nawet studia sfinansowałem sobie sam (zaocznie). 

Spoko, ale nawet jeśli masz to złudzenie kontroli bo to podwyższa samoocenę i jest to mechanizm psychologiczny, to nadal nie chcesz zrozumieć tych co mają gorzej.

Ale wiem że powiesz że z własnej winy, bo za mało chcieli a Ty chciałeś dużo. I jednak czujesz się na autorytet. Wiesz Trump też to ma. Też taki narcyz co nie on a reszta plebs.

No ale to jak kupujesz po 2 butelki to oddawaj po 2 butelki i….. nie ma problemu  :lol2: 

No właśnie o to mi chodzi. Bierzesz to co masz, wypijesz i od razu wymieniaj, a nie bierzesz innych czynników że nie ma możliwości. Zaczynając od tego że nie działa butelkomat bo zepsuty, albo zapełniony, albo nie chcą przyjąć na kasie. To są 3 rzeczy do poprawy. Potem może się poprawi to trochę lepiej będzie ale nadal gówno bo wolę do kosza wyrzucić który widzę obok, a nie szukać sklepu. Ale tak, ja wiem, do kosza to źle.

Jesteś pewien, że jakaś dziewczyna pójdzie z tobą na polane do lasu pić alkohol? :E 

Nie rozbawiaj mnie narcyzie pseudo pociskiem. To że z tobą idą tylko dlatego że masz kasę to płacisz za ich istnienie w twoim życiu. A ja jestem wiesz, kulturka i zawsze lubią. Oczywiście nie umawiam się z pustakami. Wiele romantyczek uwielbia kocyk na polanie.

A gdyby nie było systemu kaucyjnego to…. Też byś musiał to mieć w plecaku bo przecież nie wywaliłbyś na polanie w lesie, prawda? :) 

DO KOSZA MĄDRALO. I powiem więcej, powinno być więcej koszy. To jest fakt. Bo czasem idę przez miasto i nic nie ma z kilometr.

A jak nie to okej okej, do plecaka i pod domem wyrzucę, bo tam kosze są zawsze i to jest plus.

Ale to nadal mniej problemu niż łażenie do sklepu który często jest daleko i nie zawsze działa to co ma działać.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
29 minut temu, Keller napisał(a):

Spoko, ale nawet jeśli masz to złudzenie kontroli bo to podwyższa samoocenę i jest to mechanizm psychologiczny, to nadal nie chcesz zrozumieć tych co mają gorzej.

Ale wiem że powiesz że z własnej winy, bo za mało chcieli a Ty chciałeś dużo. I jednak czujesz się na autorytet. Wiesz Trump też to ma. Też taki narcyz co nie on a reszta plebs.

Trump wszystko odziedziczył. Ja odziedziczyłem co najwyżej niewłaściwe nawyki, których potem musiałem się pozbyć. 

Ja mam sporo empatii. Ale nie dla leniów. I głupców.

No właśnie o to mi chodzi. Bierzesz to co masz, wypijesz i od razu wymieniaj, a nie bierzesz innych czynników że nie ma możliwości.

bo ty zmyślasz te czynniki. Jak raz butelkimat nie działa to następnym razem oddasz 4 puste butelki. Gdzie tu problem?

Nie rozbawiaj mnie narcyzie pseudo pociskiem. To że z tobą idą tylko dlatego że masz kasę to płacisz za ich istnienie w twoim życiu. A ja jestem wiesz, kulturka i zawsze lubią. Oczywiście nie umawiam się z pustakami. Wiele romantyczek uwielbia kocyk na polanie.

Chlopczyku, mam żonę i dziecko. 
to nie miał być pocisk, tylko wskazanie że to też w zasadzie problem nieistniejący, bo laski raczej nie umawiają się na polanie w środku lasu z nowo poznanym chłopakiem. Doczytaj czemu :) 

DO KOSZA MĄDRALO. I powiem więcej, powinno być więcej koszy. To jest fakt. Bo czasem idę przez miasto i nic nie ma z kilometr.

A jak nie to okej okej, do plecaka i pod domem wyrzucę, bo tam kosze są zawsze i to jest plus.

Ale to nadal mniej problemu niż łażenie do sklepu który często jest daleko i nie zawsze działa to co ma działać.

Czyli i tak mas butelki w plecaku i tym samym jest to kolejny problem nieistniejący. 

Ty nie masz gorzej. Ty jesteś po prostu leniem :lol2: 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja mam sporo empatii. Ale nie dla leniów. I głupców.

Do słabych, głupich, leniów.

Czyli do nikogo. Hipokryzja piękna. Empatia jest wtedy gdy umiesz rozumieć właśnie ludzi którzy mają gorzej, są słabsi. Lenistwo możesz wmówić ludziom z depresją. Nie chcą z niej wyjść, co? Lenie. W ogóle nie znasz definicji empatii.

bo ty zmyślasz te czynniki. Jak raz butelkimat nie działa to następnym razem oddasz 4 puste butelki. Gdzie tu problem?

Nigdzie, wracam do domu grzecznie i NIE MA PROBLEMU. Uległa pała.

Chlopczyku, mam żonę i dziecko. 

Zapłaciłeś to masz chłopczyku który zawsze musi udowodnić że zna się na wszystkim najlepiej. Realnie nie rób z siebie cwaniaka bo nie masz super charakteru by leciało na niego wiele kobiet.

to nie miał być pocisk, tylko wskazanie że to też w zasadzie problem nieistniejący, bo laski raczej nie umawiają się na polanie w środku lasu z nowo poznanym chłopakiem. Doczytaj czemu :) 

Nie muszę doczytywać bo ja praktykuję. To różnica. I nie muszę płacić.

Ty nie masz gorzej. Ty jesteś po prostu leniem :lol2: 

A ty jesteś tępy, złośliwy (dla ludzi którzy mają gorzej) i loda byś zrobił politykom którzy akurat robią po twojemu. To jest to samo, ocena personalna. Spadam stąd bo z tobą się nie da inaczej dyskutować, zawsze ad personamy wrzucasz zakompleksieńcu i tak się potem to kończy, a potem modzi mają problem że ktoś cie zripostuje. Jeszcze mało cię państwo przycisnęło. Ale jak jakiś pis czy konfa to zrobi to będziesz beczał, a my nazwiemy cię leniem i słabeuszem który nie umie sobie poradzić. Jak to mówił morawiecki - nie umiesz prowadzić firmy bo dowaliliśmy ci podatki i koszty prądu? to nie nadajesz się na przedsiębiorcę. Masz 100% tą samą argumentację. Pamiętaj. NIE MA PROBLEMU. Jak zaczniesz mówić o czymkolwiek że jest źle to trzeba ci odpisać że nie ma problemu. No nie ma. Zęby na kłódkę. Nie ma problemu.

Empatia to właśnie próba zrozumienia innych i to daje WSPÓŁPRACĘ. I tu tego nie ma. 

Edytowane przez Keller
Opublikowano

Do słabych, głupich, leniów.

Czemu zmyślasz? Nic o słabych nie pisałem. Jedynie o głupich i leniwych. 

Czyli do nikogo. Hipokryzja piękna. Empatia jest wtedy gdy umiesz rozumieć właśnie ludzi którzy mają gorzej, są słabsi. Lenistwo możesz wmówić ludziom z depresją. Nie chcą z niej wyjść, co? Lenie.

bzdury. Piszesz losowe brednie po to żeby ci pasowało, ale to nie ma nic wspólnego z prawdą czy logiką.

Nigdzie, wracam do domu grzecznie i NIE MA PROBLEMU.

no i dobrze.

Zapłaciłeś to masz chłopczyku który zawsze musi udowodnić że zna się na wszystkim najlepiej. Realnie nie rób z siebie cwaniaka bo nie masz super charakteru by leciało na niego wiele kobiet.

:lol2: 

Fajnie lecisz ad personam. Argumentów brakuje?

Nie muszę doczytywać bo ja praktykuję. To różnica. I nie muszę płacić.

Ja też nie muszę płacić wbrew twoim urojeniom :) 

A ty jesteś tępy, złośliwy (dla ludzi którzy mają gorzej) i loda byś zrobił politykom którzy akurat robią po twojemu. To jest to samo, ocena personalna. Spadam stąd bo z tobą się nie da inaczej dyskutować, zawsze ad personamy wrzucasz zakompleksieńcu. Jeszcze mało cię państwo przycisnęło. Ale jak jakiś pis czy konfa to zrobi to będziesz beczał, a my nazwiemy cię leniem i słabeuszem który nie umie sobie poradzić. Jak to mówił morawiecki - nie umiesz prowadzić firmy bo dowaliliśmy ci podatki i koszty prądu? to nie nadajesz się na przedsiębiorcę. Masz 100% tą samą argumentację.

A to już typowe żałosne ad personam, które wynika z głębokiej frustracji nad tym w jakim miejscu życia się znajdujesz. 

Jedyny dobry pomysł jaki w tym poście masz to ten, że spadasz stąd. Cała reszta jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Może musisz trochę poćwiczyć? 

Opublikowano

No lecę Gordonku, w końcu rozpoznałem twoją hipokryzję. Kiedyś myślałem że jesteś empatyczny więc cię lubiłem i myślałem, że właśnie tych mniej ogarniętych, słabszych, wykluczonych - wspierasz. Ale nie, ty po prostu robisz to mechanicznie, co ideologia pasuje i dana partia czy strona polityczna. W środku tego nie masz i to jest dowód. Arogancja 500%. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Keller napisał(a):

No lecę Gordonku, w końcu rozpoznałem twoją hipokryzję. Kiedyś myślałem że jesteś empatyczny więc cię lubiłem i myślałem, że właśnie tych mniej ogarniętych, słabszych, wykluczonych - wspierasz. Ale nie, ty po prostu robisz to mechanicznie, co ideologia pasuje i dana partia czy strona polityczna. W środku tego nie masz i to jest dowód. Arogancja 500%. 

Ja jestem empatyczny. Wyrazem tego jest moja aktywność w stowarzyszeniu charytatywnym :) 

Ale system kaucyjny nie wyklucza słabszych - to bzdura. 

Moje poparcie dla systemu kaucyjnego nie ma nic wspólnego z ideologią, bo system kaucyjny wprowadził PiS (ustawa jest z lipca czy sierpnia 2023). To kolejne pudło. 
Po prostu uważałem, że system kaucyjny kiedyś działał dobrze i bywając w AT czy. DE uważałem że u nas też powinien być. I tyle. 

11 minut temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman @Keller Skończcie już z tym "fascynującym" konkursem mierzenia nawzajem swoich fujarek, nikogo to nie interesuje, a jedyną nagrodą jest dwutygodniowy urlop.

Dla obu, bo nie chce mi się sprawdzać kto zaczął.

To może lepiej nic nie rób skoro masz takie podejście do regulaminu :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale system kaucyjny nie wyklucza słabszych - to bzdura. 

Czyli nie bierzesz pod uwagę że nie każdy ma

- dom w którym może składować (i nie pisze że składujesz 2 butelki i zaraz wracasz oddać bo to nie jest typowe zachowanie ludzi)

- samochód gdzie może składować dużo więcej niż te 2 butelki i masz wyżej filmik Mentzena - nie wiem czemu się nie odnosisz do niego

- niedziałający butelkomat, zapełniony lub nie chcą przyjąć przy kasie

To brzmi jak ślepe bronienie tego. Plus obrażanie właśnie "słabszych".

12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Moje poparcie dla systemu kaucyjnego nie ma nic wspólnego z ideologią, bo system kaucyjny wprowadził PiS (ustawa jest z lipca czy sierpnia 2023). To kolejne pudło. 

Mnie nie okłamiesz, siebie możesz. PiS wrzucił to co unia kazała a nie że on sam to wymyślił. A unia jest lewacka i tam siedzisz. Jestem ciekaw ile razy unie krytykowałeś a ile chwaliłeś. tak spróbuj ocenić. Np 100 ustaw i 80 popierasz, 20 nie popierasz. A może inne proporcje. Mówię, kiedyś myślalem że bronisz wykluczonych, idziesz za tym co racjonalne. A dziś to wychodzi że po prostu spełniasz to co "każą". A że komuś gorzej? To go od lenia wyzwiesz minimum.

22 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman @Keller Skończcie już z tym "fascynującym" konkursem mierzenia nawzajem swoich fujarek, nikogo to nie interesuje, a jedyną nagrodą jest dwutygodniowy urlop.

Dla obu, bo nie chce mi się sprawdzać kto zaczął.

Wystarczy zbanować wątek o kaucji bo wiadomo że nie ma prawa mówić że jest zły. Jeden mówi że dobry, drugi że zły. I co z tego wychodzi, nic. Ale ad personam kocha Gordon zaczynać akurat i są na to dowody - on zaczął to sporo wcześniej w temacie nazywając ludzi nie chcących tego nie leniami, a bardziej upośledzonymi. Realnie bardzo szkoda, ale to nie ma znaczenia. I tak Polacy zaglosowali za tym i tak. Powinny być głosowania do każdej takiej decyzji. Ale to byśmy byli zbyt merytoryczni.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

Czyli nie bierzesz pod uwagę że nie każdy ma

- dom w którym może składować (i nie pisze że składujesz 2 butelki i zaraz wracasz oddać bo to nie jest typowe zachowanie ludzi)

Co nie jest typowym zachowaniem ludzi? Wymiana pustych butelek na pełne podczas zakupów? Mylisz się. To właśnie najbardziej normalne i typowe zachowanie.

- samochód gdzie może składować dużo więcej niż te 2 butelki i masz wyżej filmik Mentzena - nie wiem czemu się nie odnosisz do niego

Nie wiem czemu miałbym składować puste butelki w aucie, to głupi pomysł. Wystarczy je składować tam gdzie pełne - bo na pełne jakoś masz miejsce :) 

- niedziałający butelkomat, zapełniony lub nie chcą przyjąć przy kasie

I te problemy należy naprawić, ale to nie są problemy “słabszych” tylko systemu.

To brzmi jak ślepe bronienie tego. Plus obrażanie właśnie "słabszych".

Nie, to brzmi jak głos rozsądku w morzu pustego narzekania :) 

Mnie nie okłamiesz, siebie możesz. PiS wrzucił to co unia kazała a nie że on sam to wymyślił. A unia jest lewacka i tam siedzisz. Jestem ciekaw ile razy unie krytykowałeś a ile chwaliłeś. tak spróbuj ocenić. Np 100 ustaw i 80 popierasz, 20 nie popierasz. A może inne proporcje.

I znowu się sromotnie mylisz. UE narzuciła poziomu recyklingu, ale nie kształt systemu kaucyjnego.  M. in. Dlatego niektóre kraje UE nie mają systemu kaucyjnego. Albo mają zupełnie inny system kaucyjny. 

PiS od początku do końca zaprojektował system kaucyjny i robił to wiele lat - zaczęli w swojej pierwszej kadencji. 
KO w 2024 zrobiła w nim zmiany, ale kręgosłup stanowi pomysł PiS.

Sa rzeczy za której krytykuje UE, ale to bez znaczenia bo systemu kaucyjnego UE nam nie narzuciła ;) 

Teraz, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman Stosujemy regulamin tak jak my go rozumiemy...

Poza tym nie zgrywaj niewiniątka, bo wiesz dobrze że prowokowanie to to co lubisz najbardziej.

Prowokowanie? Jestem tak miły jak mogę być. Gość dostaje naprawdę potężne “fory” przez to, że nie jest prawakiem.