Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

DS1 dostał rematera, DS2 SoftS to też można chyba tak traktować. Do tego są mody, ale Ja się poddałem przy nich. A co to tego rematera bez sensu, no chyba że dla konsolowców aby ograli sobie w 60 fps i wyższej rozdzielczości, choć może to śmigało w 60 fps?

Dawać mi Bloodborna, ale tak nie trzeba się spieszyć w przeciągu roku może być 🙂

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano

No właśnie to jest najgorsze... Może sobie kiedyś tam sprawię PS aby sobie ograć BB i Demon Soulsa.

Ten news lekko śmierdzi fejkiem, ale w tych czasach to trudno takie przecieki określić czy fejk czy prawda. Producenci stali się strasznie pazerni jak najmniejszym kosztem.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

https://tech4gamers.com/dark-souls-3-remaster-report/

Nie wiem, po co ten remaster, jak dla mnie nadal wygląda bardzo dobrze.  Już lepiej jakby zremasterowali poprzednie Dark Soulsy albo AC.

Dokładnie.
To akurat część która najmniej potrzebuje remastera.
Musieliby zrobić całkowity remake w stylu Demon's Souls żeby to w ogóle miało ręce i nogi.
A i tak nie liczyłbym na w pełni pozytywny odbiór, jeżeli wcześniej nie wydadzą poprawionego Bloodborne'a.

3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Niestety, ale FS nie ma praw do Bloodborna, także nie mają nic do powiedzenia.

Mimo wszystko trochę to dziwne.
Rozumiem że sytuacja prawna może być skomplikowana, ale jak mówi amerykańskie powiedzenie: "money talks".
A w tym przypadku kasa leży praktycznie na ziemi i to potencjalnie w ilościach pozwalających pokonać wszelkie przeszkody.

PS. Na reddit'cie piszą że źródło tej plotki o remasterze Dark Souls 3 jest wątpliwe:

Cytat

Who is Nick Baker? How credible is this person?

Cytat

Nick from Xbox era. Not credible at all. I'm still waiting for Soul Calibur collection and Skies of Arcadia remaster he rumored last year.

Edytowane przez Paw79
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Paw79 napisał(a):

Rozumiem że sytuacja prawna może być skomplikowana, ale jak mówi amerykańskie powiedzenie: "money talks".

Sony w tym wypadku stało się zakładnikiem FS, mają prawa do Bloodborne, ale w zasadzie nikt nie jest w stanie zrobić kontynuacji na poziomie poza From, więc sytuacja mocno nieciekawa, jeżeli Miyazaki uzna że obecnie nie mają ludzi do prac nad Bloodborne bo robią inne projekty to Sony ma związane ręce nawet jakby chciało.

Opublikowano

Ja akurat miałem na myśli remake i port na PC pierwszego Bloodborne'a.
Kontynuacja to akurat zależy wyłącznie od Miyazakiego, a nie wiadomo czy on w ogóle ma wenę, pomysł i chęci na Bloodborne 2, czy woli tworzyć coś innego.

Opublikowano

Czyli niezbyt wiarygodne źródło. Jednak nie skreślałbym tego, biorąc pod uwagę, że żyjemy w czasach remasterów i rimejków i odświeża się te najbardziej popularne gry (DS3 jest też IMO najbardziej friendly dla nowych w tym gatunku).

Co do BB, to Miyazaki w jakimś wywiadzie powiedział, że bardzo by chciał przeniesienie tej gry na PC, ale decyzja nie należy do niego.  Ja bym tu widział rękę tych, co zrobili remake DS na PS5. Uważam, że zrobili kapitalną robotę.

• Upvote 1
Opublikowano

Remake DS był świetny, Bluepoint faktycznie zrobił kawał dobrej roboty. Od pewnego czasu pracują podobną nad nową grą, ale to nie będzie żaden remake.

Jak wyżej, robienie remastera DS3 to bezsensowny pomysł. Gra działa i wygląda bardzo dobrze, dodatkowo jeśli to ma być remaster a nie remake, co oni chcą tam poprawiać?

Opublikowano

Można, ale tutaj nawet od strony czysto biznesowej jest to dyskusyjne przedsięwzięcie. Remake DS, gra będąca tytułem startowym nowej konsoli, zrobionym od podstaw, dwa lata po premierze mógł się pochwalić bodajże 2 milionami sprzedanych kopii. Wynik dla ewentualnego remastera DS3 raczej nieosiągalny. No, ale to już nie nasz problem. ;)