naitsabest 29 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Prośba, posiada ktoś ustawienia dla kierownicy Moza R5 pod LMU i ustawienia w grze dla tej kiery?
Godlike 1 078 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) Znalezione na diacoridzie LMU: Edytowane 24 Sierpnia przez Godlike 1
naitsabest 29 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia A jakieś ustawienia ffb w samej grze?
Godlike 1 078 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) Spróbuj tego: Albo tego: Edytowane 25 Sierpnia przez Godlike 1
Godlike 1 078 Opublikowano 29 Sierpnia Opublikowano 29 Sierpnia A powiedzcie panowie, na singla fajna ta gra?
galakty 5 466 Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września Przecież tu nie ma single póki co, czekaj aż kariera będzie (o ile będzie).
Godlike 1 078 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września No dobra, ale chyba jakieś wyścigi z ej aj można robić? A co do kariery to czytałem, że zapowiedzieli ja w tamtym roku i w tym roku jakiś wywiad z kimś z producentów był, że nad kariera nadal pracują i może wyjdzie pod koniec tego roku, bo chcą nad nią popracować żeby była picuś glancus 😅
naitsabest 29 Opublikowano 7 Września Opublikowano 7 Września Jest coś takiego jak Race Weekend i tam możesz sobie pośmigać z AI wybierając auto i tor itd.🙂
galakty 5 466 Opublikowano 7 Września Autor Opublikowano 7 Września (edytowane) 20 godzin temu, Godlike napisał(a): No dobra, ale chyba jakieś wyścigi z ej aj można robić? A co do kariery to czytałem, że zapowiedzieli ja w tamtym roku i w tym roku jakiś wywiad z kimś z producentów był, że nad kariera nadal pracują i może wyjdzie pod koniec tego roku, bo chcą nad nią popracować żeby była picuś glancus 😅 Można ale AI jest słabe, LMU od razu było projektowane pod multiplayer i tego nie ukrywali. Ba tu nawet wersji na konsole jeszcze nie ma. Pod singla dużo lepiej AMS2 mieć. Edytowane 7 Września przez galakty 1 2
Zas 480 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Jedni piszą że słabe, inni że przyzwoite, pewno jak zwykle kwestia tego jakim kosmitą jesteś. 3/4 wyjadaczy z multi w ogóle nie powinno oceniać AI
galakty 5 466 Opublikowano 14 Września Autor Opublikowano 14 Września Bycie kosmitą dotyczy tylko czasów i umiejętności, a nie ogólnej inteligencji i zachowania. LMU nigdy nie było tworzone pod single i nie będzie.
Godlike 1 078 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Z tym nie będzie to nie przesadzajmy, zreszta Ty @galakty to zawsze bardzo sceptycznie podchodzisz do tematu kariery w simach, a tym czasem do AMS2 prawdopodbnie wjedzie tryb kariery pod koniec tego roku albo na początku przyszłego, do LMU też chcą zaimplementować tryb kariery, zreszta już nad nim pracują i też ma się pojawic w 2027 roku, ba nawet iRacing dostanie tryb kariery, też już nad nim pracują, jedynie w R3E temat kariery narazie jest cicho sza ale to pewnie dlatego,że aktualnie pracują nad przeniesieniem gry na nowy silnik z DX12.
galakty 5 466 Opublikowano 14 Września Autor Opublikowano 14 Września Sceptycznie bo są tragicznie napisane i do tego słabe AI. Jak wyjdzie do AMS2 to chętnie przetestuję. 2 minuty temu, Godlike napisał(a): do LMU też chcą zaimplementować Oni dużo chcą, ale ostatnio to wprowadzili jokera także ten... Mi zapał opadł. Serwerów do praktyki przed wyścigiem dalej nie ma, znacyz są ale jak zapłacisz suba, a i tak nie działają przez połowę czasu 1
MaxxGroo 97 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września (edytowane) Godzinę temu, galakty napisał(a): Sceptycznie bo są tragicznie napisane i do tego słabe AI. Jak wyjdzie do AMS2 to chętnie przetestuję. Oni dużo chcą, ale ostatnio to wprowadzili jokera także ten... Mi zapał opadł. Serwerów do praktyki przed wyścigiem dalej nie ma, znacyz są ale jak zapłacisz suba, a i tak nie działają przez połowę czasu Zapłaciłem za suba, nie było możliwości treningu, więc zrezygnowałem. Nie działa im to jak należy, ale i tak lepiej i taniej mi się w tym jeździ, niż w iracingu. Edytowane 14 Września przez MaxxGroo 1
galakty 5 466 Opublikowano 14 Września Autor Opublikowano 14 Września 2 minuty temu, MaxxGroo napisał(a): Zapłaciłem za suba, nie było możliwości treningu, więc zrezygnowałem. Nie działa im to jak należy, ale i tak lepiej i taniej mi się w tym jeździ, niż w iracingu. iRacing to bzdura totalna, za te pieniądze to tam powinni po rękach całować i banować ludzi którzy psują zabawę, ale mają to gdzieś. Do tego durne kółka rozgrzewkowe gdzie Cię uszkadzają i masz po wyścigu. A fizyka itp wcale nie są jakieś wybitne. LMU mimo wszystko i tak jest najlepszym simem obecnie do multi. Tylko ich ostatnie decyzje nie napawają radością.
MaxxGroo 97 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Takie coś co opisujesz to doświadczenie klasy R i D, Na C,B,A takie rzeczy do rzadkość. Ale zgadzam się, ze obecnie LMU to najlepsza alternatywa.
galakty 5 466 Opublikowano 14 Września Autor Opublikowano 14 Września Grałem na GT3 i to był dramat, a jak zgłaszałem to często olewali że nic się nie stało (no wcale, na starcie wyścigu wjechał w dupę, obróciło mnie i wpadłem w bandę, no super jak przed T1 to się raport nie liczy). Chyba najlepiej na Porsche CUP było, może dlatego że bez ABSu i ciołki się odbijały na starcie.
Godlike 1 078 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września A jak jest z systemem raitingu w tej grze? Bo nie ukrywam, że nie należę do wybitnych graczy bo cały czas się uczę ( było grać na g27 od premiery Project Cars 1 a nie w ETS 😂)ale chciałbym na multi pograć z podobnymi sobie, a nie, ze jak to miało miejsce w Forzy Motosport, że mnie gra ładowała z typami i typiarami którzy na tej grze zeby zjadali i siedzieli pisiont godzin nad ustawieniami jednego auta 😅
MaxxGroo 97 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 13 godzin temu, Godlike napisał(a): A jak jest z systemem raitingu w tej grze? Bo nie ukrywam, że nie należę do wybitnych graczy bo cały czas się uczę ( było grać na g27 od premiery Project Cars 1 a nie w ETS 😂)ale chciałbym na multi pograć z podobnymi sobie, a nie, ze jak to miało miejsce w Forzy Motosport, że mnie gra ładowała z typami i typiarami którzy na tej grze zeby zjadali i siedzieli pisiont godzin nad ustawieniami jednego auta 😅 Raczej szukaj zabawy w jeżdżeniu na zderzaku i manewrach wyprzedzenia i obrony, niż w próbie zdobycia podium, szczególnie jeżeli nie czujesz się szybkim. Jak zaczynałem swoją przygodę z simracingiem na poważnie (ACC) to właśnie w ten sposób grałem. Wygraną dla mnie były safety punkty SA i bitwy z innymi, a nie dojazd do mety na Podium. Jak później wchodziłem w iracing, to poszło mi jak po maśle, SA najważniejsze, podium wpadało przez bezpieczeństwo i naturalnie zbudowane doświadczenie. 1
galakty 5 466 Opublikowano 15 Września Autor Opublikowano 15 Września Zacznij od GT3 (nie pchaj się do LMP) i jeździj tak, by dojechać. W brązie nie ma większych problemów, bo nie musisz dbać o paliwo czy opony, a raczej innych graczy A z takimi typami i tak Cię będzie ładować. 1
Godlike 1 078 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 2 godziny temu, MaxxGroo napisał(a): Raczej szukaj zabawy w jeżdżeniu na zderzaku i manewrach wyprzedzenia i obrony, niż w próbie zdobycia podium, szczególnie jeżeli nie czujesz się szybkim. Jak zaczynałem swoją przygodę z simracingiem na poważnie (ACC) to właśnie w ten sposób grałem. Wygraną dla mnie były safety punkty SA i bitwy z innymi, a nie dojazd do mety na Podium. Jak później wchodziłem w iracing, to poszło mi jak po maśle, SA najważniejsze, podium wpadało przez bezpieczeństwo i naturalnie zbudowane doświadczenie. No ja teraz też właśnie zaczynam ACC ale też już chce powoli zacząć wchodzić trochę na poważniej i grać online a nie tylko z botami 😂
galakty 5 466 Opublikowano 15 Września Autor Opublikowano 15 Września Tylko się nie zdziw w LMU, grałem od premiery i było cudownie, a potem im więcej ludzi tym więcej dzbanów i chyba 6 msc już nie odpalałem, bo miałem dość. ACC na LFM był dużo spokojniejszy i twórcy dbali o raporty i SR, tutaj możesz się wpierdzielać w inne auta i luz, nie ma problemu. 1
Zas 480 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) W dniu 14.09.2026 o 10:54, galakty napisał(a): Bycie kosmitą dotyczy tylko czasów i umiejętności, a nie ogólnej inteligencji i zachowania. Wiadomo, że błyskotliwych ataków i obrony nikt się tu nie spodziewa. Dla mnie, jeśli AI ma odpowiednio zbalansowane czasy zależnie od poziomu, a do tego dostrzega gracza i nie wjeżdża w niego, to już połowa sukcesu. Jak dodamy do tego jakieś w miarę naturalne odstępy, a nie procesję albo ucieczkę pierwszej trójki i przewagę 30 sekund nad resztą, to już 70%. W wyścigu przez większość czasu i tak de facto walczysz z wozem i czasem plus starasz się wykonać jeden czysty atak na raz - fakt, że AI w tle nie tasuje się i nie walczy realistycznie na torze jest mniej istotny. Tzn. oczywiście, takie super klimatyczne wyścigi z odpicowanym AI to jest coś, ale trzeba mieć realne oczekiwania i jest jasne, że od sima raczej się aż takiego poziomu nie oczekuje. Ma być przyzwoicie i tyle no i wydaje mi się, że stworzenie przyzwoitego AI to chyba nie jest rocket-science po tylu latach istnienia ścigałek, więc samej idei wyścigów z AI, nawet bez kariery sensu-stricte, bym nie skreślał. Multi to niestety znacznie większa presja, choćby na brak błędów - o ile nie jesteś skończonym f...m, któremu wszystko jedno, że psuje zabawę innym. Bywa fajne, ale bywa męczące i zawsze jest bardziej wymagające. Dodawanie botów do gry, a nawet czegoś na kształt kariery (nie musi być wcale super rozbudowana - ekonomia itp. - sama iluzja progresu i wirtualna nagroda się liczy) to IMHO zawsze dobry pomysł, by poszerzyć bazę graczy. Radość z jazdy nie musi być i nie powinna być zarezerwowana tylko dla graczy multi. i fajnie, że autorzy gier zazwyczaj już to rozumieją. Edytowane 16 Września przez Zas
galakty 5 466 Opublikowano 17 Września Autor Opublikowano 17 Września (edytowane) Ależ ja to rozumiem, tylko twórcy nigdy nie ukrywali że zależy im głównie na multi i pod to robią praktycznie 99% gry. W przeciwieństwie do takiego AMS2 który od początku naciskał na single i multi praktycznie nie istnieje LMU ma tak mało samochodów i torów, że nie widzę sensu robienia tu kariery na ten moment. To cały czas niejako beta i rozwijają produkt. Ciekawe czy w końcu zrobią wersję PS5 i jak to będzie działać, to może namieszać na rynku. Edytowane 17 Września przez galakty
Godlike 1 078 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września No AMS2 tak naciskał na single, że od 6 lat kariery nie ma No ale chociaż te mistrzostwa sobie można klepać, i gra się przyjemnie, szczególnie formułami mi się zarąbiście grało nawet na SPA i Silverstone potrafiłem nimi już jeździć bez lini ale niestety ilez można klepać w koło te same mistrzostwa z botami, torów z kalendarza F1 niestety też nie ma wszystkich więc stwierdziłem że idę w naukę GT3, więcej simow je ma i jest bardziej uniwersalne więc jeszcze trochę potrenuje sobie w ACC i R3E może też w PMR, a potem zasiadam właśnie do multi w LMU bo niestety jakoś odrzuca mnie model płatności w iracing, tym bardziej, że tanio nie jest 😅
Rekomendowane odpowiedzi