Auta elektryczne (BEV)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Seeba03 · Opublikowano
Ojciec długie lata jeździł Citroenem C5 z 2012 roku - do momentu sprzedaży nie było na nim grama rdzy. Zamienił go na nową KIA XCeed i już się dopatrzył lekkiego nalotu na elementach zawieszenia i panika się załączyła, że mu schrupie to auto zaraz (obecnie 45tyś.km / auto produkcji 02.2023). Jesienią robił pełną konserwację -
Przez Exigen · Opublikowano
Witam, posiadam stary zestaw który postanowiłem odświeżyć. Ze starego zestawu zostaje: - PSU Corsair 550w - GPU 1070 Gainward`a - Obudowa SilentiumPC Alea M50 - Chłodzenie procka Corsair iCUE H100i LCD XT CPU które otrzyma adapter na AM4 Nowe już zakupione podzespoły: - CPU 5700x3d - RAM VENGEANCE LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 - MB MSI B550 PRO VDH WiFi - SSD M.2 Lexar NM800PRO 1TB Ostatnio leżąc w łóżku zacząłem się zastanawiać czy obecny PSU to w ogóle uciągnie ze względu na degradację (8 lat pracy). Bo po przeliczeniu obciążenia wychodziło mi że ma tam 50W zapasu przy obciążeniu, ale nie wziąłem pod uwagę czynnika zużycia pod uwagę Tak więc jeśli się okaże że PSU jednak nie da rady to jaki budżetowy, a zarazem przyszłościowy PSU wybrać by w przyszłości pociągnął GPU kategorii 4070 wzwyż? Pozdrawiam -
Przez senac · Opublikowano
@AdikonJeżeli chodzi o te wykresy to zobacz na oś Y. Zupełna inna skala. Na dole masz skoki do ok 30 ms gdzie u ciebie jest między 8 a 8,8 średnio. Na tym dolnym tez masz w dół tylko, że tego nie widać jak masz w górę do ponad 200. Nawet Twój górny wykres powiedziałbym lepiej wygląda niż ten od @NoviAMG. 0.1% low average masz 114fps. Ja tu nie widzę żadnego problemu. -
Przez Krzysiak · Opublikowano
U mnie na niedługo rocznikowo 10 letnim 508 na podwoziu zero rdzy, nawet nalotu nigdzie nie widziałem gdy kiedyś oglądałem, oczywiście że gdzieś stalowych na elementach zawieszenia coś się pojawia. Na stację przyjeżdżają mi często 3-5 letnie auta i już się pojawia ruda, głównie na japońcach, ale i przykładowo ford też lubi ją mieć. -
Przez NoviAMG · Opublikowano
U mnie też jest góra/dół, ale to z winy silnika source2 w apexie. Najprawdopodobniej te skoki są u mnie w momencie otwarcia plecaka, ogólnie gra jest na tyle popsuta, że nawet na mocnych sprzętach są jakieś dropy fps, aczkolwiek może przez to, że korzystam z gsync totalnie nic nie odczuwam. Znów jak odblokuje fps w apexie to mam skoki tylko do góry. Ale jak wspomniałem, najprawdopodobniej to zależy od specyfikacji silnika gry. Na 4070ti super, którą sprzedałem tydzień temu bym tego nie miał najprawdopodobniej. Ta gra lubi sporo wydajniejszą kartę niż realnie tego potrzebuje, żeby nie było żadnych skoków w capframex. Wrzucam filmik na YT z gameplay w apexie. Ale z moim internetem to chwilę potrwa :).
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi