jagular 669 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Przeczysz sam w sobie: piszesz że chcesz dać kobiecie wybór, ale aborcja jest zła (więc jednak jedyny wybór dla kobiety to urodzenie?), no chyba że się wydarzają przypadki z mojego opisu: czy wtedy aborcja jest już dobra? Ale mam coś jeszcze - jeżeli chcesz porozmyślać o moralności i wyborach, dam ci ku temu powód: kościół katolicki, który robi z tej kobiety świętą, ksiądz który z zachwytem opisał tę historię, moja (była już) znajoma, która się tym (również) zachwyciła, oraz...ty. Wszyscy macie coś wspólnego ze sobą: macie dokładnie wywalone na maksa na ewentualne odczucia, czy los tych dzieci. One zostały złożone w ofierze. Nikt nie napisał jednego słowa w temacie ich ewentualnego punktu widzenia. No i jak teraz jest z tą genezą zła? Edytowane 5 Marca przez jagular 1
Toni 35 Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca (edytowane) 17 minut temu, jagular napisał(a): Przeczysz sam w sobie: piszesz że chcesz dać kobiecie wybór, ale aborcja jest zła (więc jednak jedyny wybór dla kobiety to urodzenie?), no chyba że się wydarzają przypadki z mojego opisu: czy wtedy aborcja jest już dobra? Ale mam coś jeszcze - jeżeli chcesz porozmyślać o moralności i wyborach, dam ci ku temu powód: kościół katolicki, który robi z tej kobiety świętą, ksiądz który z zachwytem opisał tę historię, moja (była już) znajoma, która się tym (również) zachwyciła, oraz...ty. Wszyscy macie coś wspólnego ze sobą: macie dokładnie wywalone na maksa na ewentualne odczucia, czy los tych dzieci. One zostały złożone w ofierze. Nikt nie napisał jednego słowa w temacie ich ewentualnego punktu widzenia. No i jak teraz jest z tą genezą zła? Widzę bardzo chcesz się mnie doczepić a mi się już nie chce dyskutować bo mam swoje zajęcia, które dziś zupełnie zaniedbałem. Nie ma żadnej sprzeczności. Prawo nie musi odzwierciedlać poglądów nawet większości. Po prostu uważam, że gdybym był kobietą to aborcji bym nie zrobił, ale kobiety ani lekarzy odpowiedzialnych za ten proceder do więzienia bym nie wysyłał. Czy mam wywalone na te dzieci? Jakie dzieci? Te zdrowe? Czy chodzi ci o te chore? Nie wiem kto ma bardziej wywalone ten co chce ich śmierci czy ten co chce ich życia. Prawdę mówiąc to wydaje mi się, że obie strony mogą lub nie mieć na nie wywalone. Taki surowy jesteś dla znajomych? Edytowane 5 Marca przez Toni
jagular 669 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Chodziło oczywiście o dzieci z poważnymi wadami uniemożliwiającymi życie, urodzonymi przez kobietę z przytoczonej przeze mnie historii. Kościół za to zrobi ją świętą. Chciałbyś całe swoje życie przeżyć w cierpieniu (w tym przypadku życie liczone w minutach)? Co do śmierci: ona była nieunikniona. Uniknąć można było cierpienia przez krótki czas pomiędzy narodzinami oraz śmiercią. Edytowane 5 Marca przez jagular
Toni 35 Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 7 minut temu, jagular napisał(a): Chodziło oczywiście o dzieci z poważnymi wadami uniemożliwiającymi życie, urodzonymi przez kobietę z przytoczonej przeze mnie historii. Kościół za to zrobi ją świętą. Chciałbyś całe swoje życie przeżyć w cierpieniu (w tym przypadku życie liczone w minutach)? Co do śmierci: ona była nieunikniona. Uniknąć można było cierpienia przez krótki czas pomiędzy narodzinami oraz śmiercią. Zgadzam się z Tobą. Wydaje mi się że jasno się wypowiedziałem wcześniej. Myślę, że będąc kobietą zrobiłbym aborcję albo poważnie się nad nią zastanawiał. Ale przy okazji napiszę, że mówienie tu o cierpieniu przez te kilka minut to trochę histeria. Wydaje mi się, że więcej ryzykuje tu matka bo takie ciąże wiążą się z komplikacjami.
jagular 669 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca No cóż, tak jak pisałem: liczy się jedynie zadowolenie boga poprzez złożenie ofiary.
Toni 35 Opublikowano 5 Marca Autor Opublikowano 5 Marca 48 minut temu, jagular napisał(a): No cóż, tak jak pisałem: liczy się jedynie zadowolenie boga poprzez złożenie ofiary. Jak ofiara zachowuje się ten co uczepił się swojego wyobrażenia o tym co napisałem zupełnie oblewając czytanie ze zrozumieniem.
Rekomendowane odpowiedzi