Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ustawiłem proc na 5Ghz zamiast 5,5, Ram na 4800 zamiast 6000 i nawet zaliczyłem jeszcze wyższy wynik. Potem dałem z powrotem 5,5Ghz, Ram 6000 i wynik już nie podskoczył bardziej. Screen jest na obniżonych nastawach CPU/Ram. Tak więc CPU/Ram nie ma znaczącego znaczenia:

Superposition 1080 extreme 94.56.jpg

Opublikowano

@PiPoLiNiO mogłeś do 340-350W podbić to byś nie musiał tych 100h nabijać 😀 a tak poważnie to skoro testowałeś granice wytrzymałości tego sprzętu katując go non stop stress'ami to poprostu gdzieś coś klekło po drodze. Tak to często  jest przy biciu rekordów 😀

Opublikowano (edytowane)

Puściłem proca na 5025 i na 5425. Różnica w średniej 1080p extreme 4 fps z kawałkim było. Czyli sporo jak tam jest juz wszystko na granicy.

4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

UV @950mV

A ogólnie masz wersje 450W czy 500-600?

Edytowane przez PiPoLiNiO
Opublikowano

450W. Stock. Mnie zawsze zależy na jak najlepszej kulturze pracy i temperaturach. Bench'a tak puściłem z ciekawości, żeby zobaczyć na ustawieniach 'Daily'. Generalnie nie żyłuke sprzętu bo gram tylko w 4k, no poza fps'ami (3840x1600) więc różnice są tam i tak marginalne i mogę z nimi żyć jeśli kultura pracy jest zadowalająca 😀

Opublikowano (edytowane)

Nie masz się co bać, zawsze możesz zrobić update bios'u karty na 600W 😀 Na Asusie bynajmniej można, u Ciebie pewnie też. A tak poważnie to chyba locka nie ma, bo dawno temu sprawdzałem to byłem w stanie power limit na 113% ustawić, to było lekko ponad 500w wg rivy. 

Spokojna głowa, nie zamierzam nic tam czarować 😀 w weekend chce zacząć tego 9800x3d montować, wczoraj przyszedł mesh kit do EVO XL więc wszystko już leży i czeka. Chcę zobaczyć jakie będą wrażenia w stosunku do 14900. Więc muszę wszystko poprzerzucać i zrobić backup'y i inne gówna teraz do piątku. 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

U mnie 500W max :) Gainward nie ma bios pod 600. Niby można kombinować od innych, ale używam 450W na co dzień, więc dla jednego testu szkoda życia i ryzyka :)

Co się boisz, wgrywaj XOC 1000W i lecisz z tematem :E