Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem sprawdzić test na integrze Ryzena. Przepiąłem kabel monitora do płyty głównej. Odpalam test: komunikat, że jest za mało Vram (512MB) i czy mimo wszystko kontynuować. Zaznaczam, że kontynuować i leci test, ale na zewnętrznej karcie. Jak ustawiłem w biosie priorytet dla wewnętrznej grafiki, to i tak test leci na zewnętrznej. Wychodzi na to, że trzeba całkowicie wypiąć zewnętrzną kartę.

Opublikowano (edytowane)

Porada Send1N pomogła. Przedstawiam niesamowite wyniki dla AMD Radeon (TM) Graphics:

Nie znalazłem w biosie opcji, aby przydzielić więcej pamięci.

1080p extreme radeon.jpg

4K radeon.jpg

Edytowane przez wamak
  • Like 2
Opublikowano
W dniu 4.12.2024 o 17:43, Art385 napisał(a):

Tak 99%. Wracam po 1h tak skraszowałem kartę, że nie mogłem windy włączyć nawet po wywaleniu driverów pod awaryjnym. Musiałem startować na drugim vbiosie . Trochę beka bo nawet PL stock 404W xD Do tego przed crashem zamiast zapisać sobie screenshota to zapisałem .score poniżej przedostatni jakieś 80 mniejszy. Chyba zabiłem vbios na drugim bank :E. Bo crashuje nawet pulpicie lol choć to i tak lepiej niż 30 minut temu, bo nawet hasła nie byłem wstanie skończyć wklepywać. Ewentualnie za bardzo undervoltowałem CPU i teraz mi driver crashuje jak chwile pośmigał albo zabiłem zasiłkę nową :lol2:. Na razie pierdziele posiędzę parę h zobaczę czy na drugim vbiosie działa jak tak to flashujemy drugi bank. 

Superposition_Benchmark_v1.1_19202_1733326663.png

Po ogarnięciu szrota. Łapie lepsze punkty przy niższym zegarze i biosie stock z mniejszym PL i przy jakichś 1000 rpm mniej na wentylach.   

Superposition_Benchmark_v1.1_19253_1734285574.png

• Like 1