Suchy211 1 411 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Opublikowano Poniedziałek o 18:09 Nie wiem czemu, ale zawsze kiedy czytam tytuł tego tematu mam ochotę odpowiedzieć "w dupie".
AndrzejTrg Opublikowano Poniedziałek o 18:11 Opublikowano Poniedziałek o 18:11 A to u mnie wczoraj i dzisiaj z rana ok. -13, choć przez dzień -10 się trzymało. Dzisiaj w nocy nie więcej niż -8 a od jutro ciepełko czyli delikatnie na +
hubio Opublikowano Poniedziałek o 18:45 Opublikowano Poniedziałek o 18:45 No mamy zdecydowanie zimę stulecia. Od środy oddech. A potem od weekendu znów jak teraz. Ja prd. https://wiadomosci.wp.pl/siarczysty-mroz-uderzy-dwukrotnie-oddech-tylko-na-chwile-jest-najnowsza-prognoza-pogody-7250013873437056a
AndrzejTrg Opublikowano Poniedziałek o 19:13 Opublikowano Poniedziałek o 19:13 To chyba pogoda z interii? Jak tak, to wrzuć ss jutro co jak co, ale jak to interia, to gorszych prognoz pogody nie ma.
Suchy211 Opublikowano Poniedziałek o 19:19 Opublikowano Poniedziałek o 19:19 Ja tam mieszkam w części Polski, która już na ten moment nie ma potencjału ma mniej niż - 10 w dzień i - 20 w nocy. Obecne rekordy to - 7 - 15. W przeciągu ostatnich 10 lat to 2 taka zima. Choć średnia faktycznie wyjdzie niska nawet na przestrzeni dłuższego okresu.
musichunter1x Opublikowano Poniedziałek o 19:26 Opublikowano Poniedziałek o 19:26 Oby nie potwierdził się ten 40 letni cykl golfsztromu, cykle słoneczne wpływające na zachmurzenie itp., bo takie zimy będą częstym widokiem w najbliższych latach. Chyba szykuje się spadek wartości Diesela.
Zas Opublikowano Poniedziałek o 19:39 Opublikowano Poniedziałek o 19:39 Godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Nie wiem czemu, ale zawsze kiedy czytam tytuł tego tematu mam ochotę odpowiedzieć "w dupie". O, to ja mam dokładnie tak samo!
galakty Opublikowano Poniedziałek o 19:44 Opublikowano Poniedziałek o 19:44 58 minut temu, hubio napisał(a): No mamy zdecydowanie zimę stulecia. Zima stulecia oznacza duże opady śniegu i paraliż, a nie mróz przy którym wszyscy funkcjonują....
hwdp43 Opublikowano Poniedziałek o 19:47 Opublikowano Poniedziałek o 19:47 1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a): Nie wiem czemu, ale zawsze kiedy czytam tytuł tego tematu mam ochotę odpowiedzieć "w dupie". 7 minut temu, Zas napisał(a): O, to ja mam dokładnie tak samo! a ja to
AndrzejTrg Opublikowano Poniedziałek o 19:57 Opublikowano Poniedziałek o 19:57 8 minut temu, galakty napisał(a): Zima stulecia oznacza duże opady śniegu i paraliż, a nie mróz przy którym wszyscy funkcjonują.... Tylko wiesz, patrząc co się dzieje, to jakby jeszcze do tych "mrozów" dowaliło ze 15 cm śniegu to już amba fatima polski ni ma Jeszcze pod koniec 2000r i na jego początku pół metra czy nawet więcej śniegu, -10 i więcej to były na porządku dziennym. Teraz kilka dni mrozu i wielka afera... Nie wiem który rok to dokładnie był ale takie widełki 2003-2007, to było lekko ponad 1.5m śniegu i temperatury powyżej -20 przez dzień... wtedy mi cały tydzień lekcje odwołali. A tu teraz mowa o zimie stulecia
galakty Opublikowano Poniedziałek o 20:00 Opublikowano Poniedziałek o 20:00 1 minutę temu, AndrzejTrg napisał(a): Tylko wiesz, patrząc co się dzieje, to jakby jeszcze do tych "mrozów" dowaliło ze 15 cm śniegu to już amba fatima polski ni ma Jeszcze pod koniec 2000r i na jego początku pół metra czy nawet więcej śniegu, -10 i więcej to były na porządku dziennym. Teraz kilka dni mrozu i wielka afera... Nie wiem który rok to dokładnie był ale takie widełki 2003-2007, to było lekko ponad 1.5m śniegu i temperatury powyżej -20 przez dzień... wtedy mi cały tydzień lekcje odwołali. A tu teraz mowa o zimie stulecia Jeszcze w 2012-2013 pamiętam mocną zimę, bo miałem Golfa 3 i jeździłem na wiochę. Wcześniej też -15 to była norma i nikt afery nie robił. I padał jednak śnieg, teraz jest sucho jak diabli. Zaraz przyjdzie plus, deszcz i znowu mróz i będzie gołoledź. To ja wolę 10-15 cm śniegu i -15 na termometrze.
AndrzejTrg Opublikowano Poniedziałek o 20:05 Opublikowano Poniedziałek o 20:05 @galakty dokładnie, teraz ludziom się w głowach przewraca określając tą pogodę jako zimę stulecia... Też wolę jak jest śnieg i na minusie, tylko żeby nie wiało nawaliło kiedyś w listopadzie, stopniało w marcu i było spoko. A nie jak teraz... nawali śniegu, za dwa dni na + i się straszna wujówka robi.
galakty Opublikowano Poniedziałek o 20:09 Opublikowano Poniedziałek o 20:09 Ostatni tydzień był fajny, w nocy -12 do -16, w ciągu dnia około -8. Sucho, bezpiecznie, zimowo. Zaraz zapowiadają +1 do +2, roztopi się, w nocy -2, mróz i ślisko, do tego deszcz/śnieg/błoto wszystko uwalone, a daj pan spokój. Zima stulecia to była jak rodzice mi opowiadali, na wsi się kopało rowy żeby móc do szkoły iść i nie zamykali bo ojeju mrozik jest
Camis Opublikowano Poniedziałek o 20:12 Opublikowano Poniedziałek o 20:12 2 godziny temu, Suchy211 napisał(a): "w dupie" Gdzie indziej // widzę już nie tylko ja
janek25 Opublikowano Poniedziałek o 20:16 Opublikowano Poniedziałek o 20:16 6 minut temu, galakty napisał(a): Ostatni tydzień był fajny, w nocy -12 do -16, w ciągu dnia około -8. Sucho, bezpiecznie, zimowo. Zaraz zapowiadają +1 do +2, roztopi się, w nocy -2, mróz i ślisko, do tego deszcz/śnieg/błoto wszystko uwalone, a daj pan spokój. Zima stulecia to była jak rodzice mi opowiadali, na wsi się kopało rowy żeby móc do szkoły iść i nie zamykali bo ojeju mrozik jest Generalnie zaniżają te temperatury i mnie jest np -10 a piszą 14.Plus to się za bardzo nie zapowiada ,2 dni ciepłej i znowu mrozy
Camis Opublikowano Poniedziałek o 20:17 Opublikowano Poniedziałek o 20:17 Tak tak szurze lewaki źle zmierzą.
janek25 Opublikowano Poniedziałek o 20:17 Opublikowano Poniedziałek o 20:17 (edytowane) Gdzie ten Bill z płonąca planeta bo chałupy nie mogę dogrzać. Pustostan Edytowane Poniedziałek o 20:18 przez janek25
galakty Opublikowano Poniedziałek o 20:19 Opublikowano Poniedziałek o 20:19 2 minuty temu, janek25 napisał(a): Generalnie zaniżają te temperatury i mnie jest np -10 a piszą 14.Plus to się za bardzo nie zapowiada ,2 dni ciepłej i znowu mrozy Albo mapki latem. 10 lat temu 25-30 stopni na zielono/żółto, dzisiaj to już czerwień, planeta płonie, globalne ocieplenie umrzemy!!!!!!!
hubio Opublikowano Poniedziałek o 20:26 Opublikowano Poniedziałek o 20:26 (edytowane) 28 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Tylko wiesz, patrząc co się dzieje, to jakby jeszcze do tych "mrozów" dowaliło ze 15 cm śniegu to już amba fatima polski ni ma Hahaha Właśnie dzisiaj jak szedłem chodnikiem i pomyślałem, że do tego byłoby z 15cm śniegu to już Syberia. Jakby doszedł do tych temperatur taki śnieg to już każdy by mówił zima stulecia Może i to nie jest zima stulecia bo do końca stulecia daleko Ale umownie tak się nazywa takie mocniejsze. A to co pisałeś to między 2004 a 2007 też pamiętam i też było mocno @galakty z tego co pamiętam w 2013 nie było aż tak jak teraz. Było zimno ale w krótszym okresie czasu. A tu de facto od świąt mamy niemal non stop bardzo zimno i to potrwa nie wiadomo jak długo (może do tego 17.02). A od dekady na pewno nie było takiej zimy z takimi niskimi temperaturami. Szczerze to jakoś nawet już się przyzwyczaiłem, ale myślałem, że jutro się zakończy a tymczasem od niedzieli powtórka i to już mnie poruszyło Edytowane Poniedziałek o 20:26 przez hubio
janek25 Opublikowano Poniedziałek o 20:28 Opublikowano Poniedziałek o 20:28 Problemem jest nie posypanie chodników a nie śnieg. Tragedia jak te pokoje pełne urzędników traktują Polskę
Alek_M Opublikowano Poniedziałek o 20:28 Opublikowano Poniedziałek o 20:28 Niech trzyma ten mróz, bo mniej zarazków w powietrzu lata.
janek25 Opublikowano Poniedziałek o 20:29 Opublikowano Poniedziałek o 20:29 (edytowane) Uruchamiają się tylko jak można na czymś błysnąć w karierze.U mnie w piwnicy jeszcze komary były niedawno ale raczej zabiły je wygłodniałe pająki a nie mróz 🤭 Edytowane Poniedziałek o 20:30 przez janek25
lukadd Opublikowano Poniedziałek o 20:30 Opublikowano Poniedziałek o 20:30 11 minut temu, janek25 napisał(a): Generalnie zaniżają te temperatury i mnie jest np -10 a piszą 14.Plus to się za bardzo nie zapowiada ,2 dni ciepłej i znowu mrozy Powinni zawyżać bo przecież inaczej jakby zaniżali to by się nie spinało z globalnym ociepleniem
Rekomendowane odpowiedzi