Gdzie jest zima!
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez j4z · Opublikowano
No siema Ogólnie to w steel Nomad zawsze w tym samym miejscu, bodajże w 6 sekundzie mam stutter. Też tak macie? Może jakieś dane ze Steel Nomad pokazać co w tym miejscu się wydarzyło? -
Przez VRman · Opublikowano
O, post bez szydery, po prostu czyste info. Można? Można! Tak trzymać! -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
No nie wiem, możemy się kłócić, ja w tym samochodzie jechałem. 20 cali ma, ale jakie opony to Ci nie powiem dokładnie, bo wrzucał wielosezon zrobiłeś nim tyle? -
Przez VRman · Opublikowano
Wrzucę trochę swoich: Hans Klops A do tego od 00:23 (bo wcześniej lecą jakieś śmieci bo się AI zglitchowało) piosenka o RAMie zrobiona w Suno: Tekst napisałem na podstawie postaw w wątku o RAMie, a całą resztę zrobiło Suno przy prompcie tylko o tym, że ma być metalowo i że refren i zwrotki mają mieć różną dynamikę piosenka SUNO 5 o RAMie, poczatek do wywalenia ale koncowka 10 na 10.mp4 -
Przez sideband · Opublikowano
Nawet nie wiesz jak zbudowane jest L2 w ADA/Blackwell Tam nie masz jednego dużego L2 tylko składa się z kawałków i jest podzielona na partycje Oczywiście w starszych architekturach było to samo z z tą różnicą, że istniało bezpośrednio przywiązanie L2 do ROP i kontrolera pamięci. GPU wykonuje równolegle wiele obliczeń jednocześnie takie rozwiązanie ma wpływ na efektywniejsze wykorzystanie GPU. Rozmiar został dobrany tak by zwiększyć Hit rate przy konkretnych obliczeniach i poprawić działanie podsystemu pamięci. W pamięci podręcznej są tylko trzymane dane, które nie zmieściły się w L1, ale zarazem do których GPU potrzebuje częsty i szybki dostęp dlatego lądują w L2. Zwiększanie L2 w nieskończoność nic nie da Przykładowo w 5090 rzeczywista przepustowość wynosi 0.9x względem teoretycznej po przepełnieniu L2 co jest doskonałym wynikiem. Do rozmiaru L2 przepustowość wynosi ~2.2x.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi