Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Cieszenie się gra i zasłanianie się DLSS i FG nie powinno wpływać na piętnowanie spartolonej optymalizacji.

Przecież ta gra jest praktycznie niegrywalna w 4K na żadnym sprzęcie :hihot:

Wysoka różnica między 4080 a 5080:E

• Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie on po prostu sie lubi oszukiwac i nazywac gowno miodem, bo tu nawet 5090 w  rasterze nie osiaga 60fps (ok 45fps), a generatorow klatek to nie licze bo to zadne usprawiedliwienie, ze gra dziala dobrze :hihot:

widziałem gdzieś nius że gra osiąga 200FPS...

... na 5090 z MFG x4 no to jest już przegięcie karta za 10000PLN osiąga zawrotne 45FPS :D

• Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, Kadajo napisał(a):

Cieszenie się gra i zasłanianie się DLSS i FG nie powinno wpływać na piętnowanie spartolonej optymalizacji.

Jak widac tego nie rozumie ;) 

38 minut temu, samsung70 napisał(a):

widziałem gdzieś nius że gra osiąga 200FPS...

... na 5090 z MFG x4 no to jest już przegięcie karta za 10000PLN osiąga zawrotne 45FPS :D

Tu nawet granie z DLSS i FG to zadna przyjemnosc bo bazowy fps jest strasznie niski.

Opublikowano (edytowane)

Przecież mówiło się i powtarzało się, że do FG potrzeba wysokiego bazowego FPSu, a tu gra ma spore problemy, zresztą jak ścina grę to i ścina wraz z FG i też będzie to czuć, ten stutter czy dropy, bo nagle z FG z 120 może spaść na 100 itd. Przerabiałem to na swoim przykładzie, FG jest przydatne jak jest wysoki bazowy fps i bez jakiś ścin, tu FG nie załata tego rodzaju problemu. 

Na przykład w Outlaws, odpaliłem wszystko na maksa z FG i jak są lokacje np z roślinnością gdzie są spadki bez FG, to i momentalnie fps wraz z FG jest niski i to czuć, tu FG nie pomoże, jak bazowy fps spada w takiej lokacji.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
22 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Jak widac ten  obraz.png.a6677c8b46e54894307eed3180cf981c.png  tego nie rozumie ;) 

Tu nawet granie z DLSS i FG to zadna przyjemnosc bo bazowy fps jest strasznie niski.

No i po co znowu prowokujesz? Minimum kultury by się jednak przydało. Idz dalej narzekać a ja dalej bede cieszył się gra. 

Opublikowano (edytowane)

Poczekam miesiąc, widać, że gierka szybko stanieje i trafi na promocję jak inne podobne potworki techniczne. 

Coś się tam w studiu zadziało, Unreala znali, robili na niego od początku. Pewnie obciety budżet przez wydawcę, stąd słaby marketing i mało gameplayów przed premierą, ukrywali to co ostatecznie im się urodziło. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Jak zauważyli ludzie w komentarzach na YT, 85 FPS w 1080p czy 70 w 4K na 5090, to jest zwyczajny kryminał, a i tak gra ma 200k peak na Steamie. Miejmy nadzieję, że poszły grube refundy, bo inaczej śmiać się chce patrząc na te liczby w kontekście "remember, no preorders". I później taki przekaz idzie do wydawców, możesz wypuścić kasztana, a i tak ludzie kupią. I jeszcze napiszą, że jest super, bo "u mnie leci ponad 100 klatek w MFG". Szalone czasy.

Opublikowano
9 minut temu, samsung70 napisał(a):

nigdy ale to nigdy nie grałem w borderlandsy, ale wiem, że jest duże grono ktore uważa że ta seria gier jest fantastyczna, czy odpowie mi ktoś dla laika co w tym shooterze jest takiego wyjątkowego?

Grałem w Borderlands 3 - ot po prostu gra ma swój specyficzny "klimacik". Można zagrać.

Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Miejmy nadzieję, że poszły grube refundy, bo inaczej śmiać się chce patrząc na te liczby w kontekście "remember, no preorders". I później taki przekaz idzie do wydawców, możesz wypuścić kasztana, a i tak ludzie kupią.

To jest wielka seria, coś jak Monster Hunter, też wydali kasztana, a sprzedał się świetnie przez fanów. 

Borderlandsy jeszcze nigdy w ten sposób nie zawiodły, więc nie było też o to obaw. Już widać, że sprzedało się świetnie na PC, na konsolach działa stabilniej, konsolarze chwalą. W tym przypadku gracze już przegrali 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kadajo napisał(a):

Czyli RTX 4090 nawet z DLSS i FG nie osiągnie 120 FPS :E

Bez przesady trzyma spokojnie jak są ewentualne spadki to zobaczysz to tylko na liczniku w tle. G-sync też robi tu swoje. 
Większym problemem jest też cholerny lock na 30fps w przerywnikach. 

Edytowane przez userKAMIL