Skocz do zawartości

Intergalactic: The Heretic Prophet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bo tak jest tyle lat czekania na petardę od ND. A tu dostajemy takie coś :E Szczena opadła, ale nie z wrażenia, raczej z zażenowania jak oglądałem ten trailer.

Ciekawe w ogóle co będziemy robić w tej grze, bo jak biegać głównie po lasach i polach w świecących bucikach z świecącym mieczykiem i tłuc robociki to tak bida trochę :E Jakieś wypasione miasto w klimatach sci-fi by tu pasowało, aby pokazali w tym trailerze, chociaż urywek.

Edytowane przez lukadd
  • Like 2
Opublikowano

Nie spodziewajcie fabuly na poziomie nawet 5/10

Gre robi Drucmann, bedzie RTV bedzie AGD, bedzie LPG. Jednym slowem gra dla modern audience.

Techologicznie pewnie dowioza bo to jedno z glownych firm dev sony.

Ja odpadam na wstepie. Powtorze jescze raz i bede powtarzal.

Po tym co fabularnie zrobili z TLoU2 i z Joelem niech se glupi ryj rozwla.

Opublikowano

Ale zminusowali tę zapowiedź:

Opera-Zrzut-ekranu-2024-12-17-091153-www

Zdecydowanej większości nie podoba się, co tu zobaczyli. 

Chyba pierwsza gra od NG, która dostała aż tyle łapek w dół. 

Nawet sekcję komentarzy wyłączyli. :E 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, lukadd napisał(a):

Bo tak jest tyle lat czekania na petardę od ND. A tu dostajemy takie coś :E Szczena opadła, ale nie z wrażenia, raczej z zażenowania jak oglądałem ten trailer.

Ciekawe w ogóle co będziemy robić w tej grze, bo jak biegać głównie po lasach i polach w świecących bucikach z świecącym mieczykiem i tłuc robociki to tak bida trochę :E Jakieś wypasione miasto w klimatach sci-fi by tu pasowało, aby pokazali w tym trailerze, chociaż urywek.

Do momentu pokazania tej końcówki z robotem to nawet mi podchodziło, taki trochę klimat technologii z obcego - i w sumie jakby zrobili porządny sci-fi horror w stylu Dead Space to wciąż bym w to szedł. Dlatego wciąż mam nadzieję, że to klepanie robotów z trailera to był tylko taki odwracacz uwagi i że jednak będzie poważniej i straszniej niż to wygląda :E 

A wycieków fabuły z neogaf to bym nie brał na poważnie. Ludzie mają obecnie tak nasrane w deklach że jestem w stanie sobie wyobrazić że jakiś idiota poświęca kilka dni życia, żeby taką fabułę spreparować i wrzucić :E 

Opublikowano
12 godzin temu, Vulc napisał(a):

Lokowanie jedno, mało kobieca kobieta drugie. Ja to jestem w stanie przeboleć, moja psychika od tego nie ucierpi, bez przesady. Tyle, że nawet w tej krótkiej zajawce, ta postać wydaje się denerwująca i dziecinna. W żaden sposób nie przypomina wspomnianej Ripley czy Furiosy. Raczej gówniarę z lekceważącym podejściem do życia, która wszystko wie lepiej. Mnie to z miejsca odrzuciło, a to o czym wspomniałem wyżej, tylko spotęgowało efekt.

Nie oglądałem Mad Maxa, także postać Furiosy nie jest mi znana. Ta seria, patrząc po filmach na yt i wpisach na reddit, chyba też została uznana za woke propagandę?

Gdyby Alien z Ripley debiutował współcześnie to pewnie nie obyłoby się bez zarzutów o woke. Najnowszy Romulus był o to posądzany, ale film jest dobry/zarobił na siebie i głosy narzekaczy gdzieś ucichły po premierze.

Rozumiem, że gdyby w Intergalactic zamiast Jordan wstawali aroganckiego gościa na wzór Petera Quilla z Guardians of the Galaxy to wtedy trailer zostałby odebrany zupełnie inaczej przez większość graczy.

11 godzin temu, Kszyrztow napisał(a):

Nie wiem też dlaczego wychodzisz z założenia, że Kojimie z tego powodu wszyscy biją brawo. On ma po prostu taki styl i tyle. Przecież to też nie każdemu się podoba. 

Po prostu wydaje mi się (może błędnie, w końcu cała sprawa jest bardzo świeża), że te zarzuty o product placement są przesadzone w przypadku Intergalacitc i wynikają po części z negatywnego nastawienia do studia. Kojimie może nie wszyscy biją brawo, ale też nikt mu za bardzo nie wytyka jego "stylu".

Naughty Dog w przeszłości nie zrobiło ani jednej słabej gry, a tu są traktowani jakby dopiero wchodzili na rynek i nowa premiera była niepewna.

11 godzin temu, kanon7 napisał(a):

Ale pierwsza myśl mnie przeszła - czy kur%^ Concord im nie wystarczy? Więc wchodzi NaughtyDog i pokaże że można to bardziej spie%^ :E

Co ma GaaS do gry singleplayer?

1 godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Chyba pierwsza gra od NG, która dostała aż tyle łapek w dół. 

Nawet sekcję komentarzy wyłączyli. :E 

Gdzie byłeś w czasie premiery TLOU2?

Wtedy Sony wyłączało nawet możliwość dawania łapek xD 

46 minut temu, Stjepan napisał(a):

787741019_267.jpg

Co ciekawe, obie gry to exy Sony, a ich twórcy robią sobie selfie ;) 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, DżonyBi napisał(a):

Rozumiem, ze po jednym krotkim trailerze wszyscy juz wiedza, ze ta gra to crap i Naughty Dog nie dowiezie.

Jeszcze po tym jak zrypali fabułę TLoU2.

3 godziny temu, slafec napisał(a):

Błagam. xD

Żaden dev nigdy szczerze nie skrytykuje konkurencji. Może zrobić zaczepkę o rzeczy typu mikropłatności, czy aspekty techniczne, ale nigdy nie skrytykuje gry jako takiej.

Edytowane przez crush
Opublikowano
3 minuty temu, crush napisał(a):

Jeszcze po tym jak zrypali fabułę TLoU2.

To, ze tobie sie ona nie poodba nie oznacza jednoczesnie, ze zrypali ;) 

Rozumiem, ze po jednym krotkim trailerze wszyscy juz wiedza, ze ta gra to crap i Naughty Dog nie dowiezie.

To pokazuje jakich absurdow doczekalismy ;)

Opublikowano
3 godziny temu, slafec napisał(a):

Stellar Blade to Sony nawet nie jest wydawcą. Po prostu podkupiona gierka na czasową wyłączność przez Sony.

Ludzie oceniają to co pokazał ND na pierwszym trailerze od lat wyczekiwanej nowej gry od nich.
No i słaby ten trailer w całokształcie :E Więc nie ma co się dziwić, że ludzie nie klaskają uszami 8:E

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

No i słaby ten trailer w całokształcie

A co by mial ten szal wywolac?? Juz pomijajac postac nawet gdyby byla inna to przeciez nadal mamy tylko krotki trailer po, ktorym wiemy tylko ,ze bedzie to lowczyni, gra dzieje sie w kosmosie i ma retro klimaty. 

Mnie ciekawi po prostu co oni by musieli pokazac zeby ludzie klaskali uszami bo to juz jest jakis absurd zeby tak negatywnie oceniac cos o czym prawie nic nie wiemy :D

Opublikowano

Wystarczy sobie obejrzeć trailer W4 i porównać do tego czegoś co wypluło NG :E

No sorry, ale po NG oczekiwałem czegoś więcej i po reakcji innych graczy widać, że większość też więcej oczekiwała.

A ten trailer na podobnym poziomie to mogło równie dobrze zrobić UBI, EA i masę innych tasiemcowych wydawców, niczym się on nie wyróżnia.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mnie ten trailer ani nie zachwyca ani nie ziebi, dosc neutralnie do tego podchodze i poczekam na wiecej informacji o grze bo jak widac ludzie jakis zlotych gor chyba oczekiwali, tylko nadal nie wiadomo jak te zlote gory mialy wygladac ;) Ja tam sie ciesze ze bedzie nowe IP ,a gry od pieskow maja u mnie spory kredyt zaufania, bedzie to tez pierwszy otwarty swiat wiec beda mieli spore pole do popisu.

5 minut temu, lukadd napisał(a):

A ten trailer na podobnym poziomie to mogło równie dobrze zrobić UBI, EA i masę innych tasiemcowych wydawców, niczym się on nie wyróżnia.

Nie przypominam sobie, zeby trailery innych ich gier wyrywaly z kapci i czyms sie wyroznialy;)

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
3 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Nie grałem na premierę. W TLOU 2 zagrałem dopiero na PS5. 

To sporo Cię ominęło :E

19 minut temu, lukadd napisał(a):

Stellar Blade to Sony nawet nie jest wydawcą. Po prostu podkupiona gierka na czasową wyłączność przez Sony.

Jest wydawcą i nie ograniczyli się tylko do podkupienia czasowej ekskluzywności.

"According to Shift Up, Sony approached them in 2021 after legendary Shuhei Yoshida showed interest in the game's prototype. The collaboration with Sony has been significant, with the company providing lots of support to the studio. This support includes full localization, marketing, testing, and sharing tools from internal PlayStation studios with the developers." Źródło

Opublikowano (edytowane)

No faktycznie Sony jest wydawcą. Miesza mi się bo kiedyś ta gra miała być wydana bezpośrednio przez twórców i nawet była planowana na Xboxa, a później ją Sony podkupiło.

14 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie przypominam sobie, zeby trailery innych ich gier wyrywaly z kapci i czyms sie wyroznialy;)

To słabo pamiętasz. Uncharted4 czy TLoU2 ludzie się jarali na maxa pierwszymi trailerami. Z TLoU2 dopiero po czasie wyszła jatka, ale to już z innych względów, bo sama gra jest dobra :E

To intercoś notuję niemal 3x więcej negatywnych ocen od pozytywnych. Bardzo słabo, nawet fanboje Sony wymiękają po tym trailerze  :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, lukadd napisał(a):

To słabo pamiętasz. Uncharted4 czy TLoU2 ludzie się jarali na maxa pierwszymi trailerami.

Ale to byly kontynuacje udanych gier, a nie nowe IP ;) Wiec dziwne, zeby sie nie jarali...

16 minut temu, lukadd napisał(a):

To intercoś notuję niemal 3x więcej negatywnych ocen od pozytywnych. Bardzo słabo, nawet fanboje Sony wymiękają po tym trailerze  :E

Wychodze z zalozenia, ze nie da sie dogodzic wszystkim ;) 

Gra jesli bedzie dobra to sama sie obroni, oby.

34 minuty temu, lukadd napisał(a):

Wystarczy sobie obejrzeć trailer W4

Przeciez tam tez pomyje sie wylaly, a trailer leci na wielkim hype calej sagi wiedzmina. Zdziwilbym sie gdyby cos poszlo nie tak patrzac jaki sukces gry z tego uniwersum osiagnely ;) Tutaj wystarczy pokazac cokolwiek z logiem nowego wieska czy cyberpunka i ludzie na widok samej nazwy maja juz kisiel w gaciach.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Ale to byly kontynuacje udanych gier, a nie nowe IP ;) Wiec dziwne, zeby sie nie jarali...

To nie tak. Z każdym nowym IP od Naughty Dog ludzie się jarali. Studio za które kiedyś poszedł bym w ogień. Przy każdej zapowiedzi miało się gęsią skórkę.  Studio tak legendarne na konsolach jak kiedyś Bioware na PC.  Przy tej zapowiedzi nawet mi nie drygnął. 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 2
Opublikowano
9 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Ludzie są negatywnie nastawieni ponieważ nie lezy im główna bohaterka. Rzadko się zdarza aby bohater był negatywnie postrzegany. Najczęściej jest tak zaprojektowany aby budził pozytywne emocje, w najgorszym wypadku można podejść do niego neutralnie. Kto nie lubił grać Joelem lub Nathanem? To byli bohaterowie idealnie skrojeni pod graczy. Ja nie mam nic przeciwko graniu kobietą (choć bardziej leży mi granie facetem). Pasowało mi granie Jill Valentine w RE3 bo to była fajna bohaterka, natomiast babka z Control mi już mniej leżała ale miałem do niej neutralny stosunek. Nie wiem jak wyjdzie ostatecznie Intergalactic ale już wiem, że nie leży mi projekt głównej bohaterki.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Pierwszy trailer: Horizon Zero Down od Guerrilla Games.
Otwarty świat, maszyny, pokazane "co i jak" w grze będziemy robić, grafika, elementy walki, skradania itd.
Po pierwszym trailerze Horizon był to dla mnie must have i kupiłem w ciemno w dniu premiery.

Zobacz sobie pierwszy trailer TLOU na PS3.
Akcja, ciekawość fabuły, świat postapokaliptyczny, bohaterowie itd. - dużo więcej, ciekawej że aż gracz czeka na kolejne informacje, trailery.

Intergalactic: The Heretic Prophet?
akcji brak, ciekawość gry? fabuła? eh... bohater bez życia, grafika? no nic, kolejny bliźniak falstartu Concorda etc.

Jak już się wypuszcza pierwszy trailer, nowej gry - to niech to będzie, coś porządnego, co zaciekawi, pokazać dlaczego mamy czekać.
Gdyby tą grę pokazało EA, Ubisoft też myślę została by gra "zlana mocz$%" przez graczy, a tutaj mówimy o studiu z górnej półki - NaughtyDog.

Mówisz że mało wiemy i oceniamy. No sorry, ale widać ogólny słaby zarys gry, więc w kolejnych trailerach nie wyjdzie NAGLE z tego GTA VI, Cyberpunk 2077, czy TLOU3.  Podkreślam, ciągle mówimy tutaj o NaughtyDog - którzy wydali TLOU i Uncharted, a teraz mamy kILLERA Intergalactic: The Heretic Prophet :E
Bardzo słabo się zareklamowali...

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 1