Człowiek co testuje te gta nie ma przypadkiem karty amd ? Mam tak jak ustawie 1440p, w momencie "ścięcia" Karta zrzuca taktowania dość znacząco. W amd przycinki zdarzają się, jak karta się "nudzi". Trzeba chyba ustawić minimalny zegar i coś tam jeszcze włączyć. W 4kl medium tak to wygląda.
Co do OLX, z 2tyg albo 3 tyg stała moja stara buda Armis AR5 TG RGB- tylko tylny wentylator miał RGB, było wszystko co miała buda, bo nie wyrzucam, wentylatory Sigmy, ten z RGB, a nawet kontroler, poszła za 170zł. Odbiór osobisty.
Po prawie 2 tygodniach postoju C5 wywalił błąd ABS/ESP, diagbox wskazał prawy tył, charakterystyka błędu - spójność. Trzeba będzie tam zajrzeć a tu akurat mnie jakaś grypa dopadła.
Nvidie też nie będą złe, kwestia cen. Podejrzewam, że jak ktoś na premierę nie capnie to potem przez 2-3m będą zawyżone ceny, sztucznie ograniczona dostępność, żeby wyprzedać ady co zalegają po sklepach.
7900xt powinna być fajną kartą, ale warto poczekać na 9070xt, może się okazać, że wydajność będzie zbliżona, a będzie oszczędniejsza. Nie ukrywam, że taki 7800xt w porównaniu nawet do 4080, bucha ciepłem niesamowicie. Przy rtx nie myślałem demontować chłodnicy z topu, przy amd nie mam wyjścia, podgrzewa mi dość znacznie chłodnice.
Rekomendowane odpowiedzi