Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i tym Mentzen mnie całkowicie zniechęcił do wybierania go na kogokolwiek:

https://finanse.wp.pl/tyle-placi-mentzen-kancelaria-szuka-nowych-pracownikow-7140010712255296a

Januszex gdzie zarząd pławi się w luksusach a "robole" zasuwają... Taki człowiek nie tylko nie będzie walczył z korpo, ale jeszcze je wzmocni...

Na konfę głosują z reguły młodzi ludzie pracujący fizycznie po magazynach dla panów z korpo. Proszę was - zastanówcie się na kogo chcecie głosować bo ten koleś to wam w żaden sposób życia nie ułatwi, a robi wam wodę z mózgu tematami zastępczymi typu "imigranci" czy "LGBT" co nie ma żadnego znaczenia.

Opublikowano
18 minut temu, hubio napisał(a):

Na konfę głosują z reguły młodzi ludzie pracujący fizycznie po magazynach dla panów z korpo

voltq Ci zaraz wytłumaczy, że dzięki takim właśnie biznesmenom ten kraj ciągnie koniec z końcem. No i z pewnością gdyby nie podatki i regulacje UE zarabiali by więcej. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Sam jestem mikro przedsiębiorcą i konfa ma liberalne poglądy gospodarcze przystające do XXw a nie XXIw gdzie każdy podmiot powinien wg nich być traktowany tak samo, a w XXIw należy całkowicie inaczej traktować grupę korporacji i całkowicie inaczej wszystkich innych przedsiębiorców.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

a robi wam wodę z mózgu tematami zastępczymi typu "imigranci" czy "LGBT" co nie ma żadnego znaczenia.

to sa jedne z najwazniejszych kwestii ktore realnie wplywaja na bezpieczenstwo ludzi

pisanie o jakichs korpo to jest dopiero papka z mozgu - żaden kandydat nie bedzie walczył z korporacjami, to raczej oczywiste dla kazdego z IQ 30+

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

to sa jedne z najwazniejszych kwestii ktore realnie wplywaja na bezpieczenstwo ludzi

W Polsce przestępstwa popełniane przez imigrantów to 0,001% wszystkich przestępstw :) Jakie chłopie bezpieczeństwo? A temat LGBTQ+ to już zupełnie bez znaczenia. Owszem to - są tematy zastępcze. Natomiast to, że nie ma dobrych warunków do otworzenie własnego biznesu tylko musisz zapier....ć w fabryce na 3 zmiany co jest zabójcze dla organizmu żeby Pan z korpo kupił kolejny jacht i wyspę - to owszem ma już znaczenie. Korpo ręka w rękę z korpo robią sobie niewolników do pracy i jednocześnie jako rynek zbytu dla towarów, których ludzie wcale nie potrzebują... A do tego na agendzie bez przerwy kwestie światopoglądowe żeby ludzie nie myśleli o tym co się dzieje. Ludzie jednak myślą i czują, że jest bardzo nie tak więc na zasadzie sprzeciwu do elit liberalnych wybierają populistów jak Trump. Tylko, że oni też nie walczą z korpo, ale a to pójdą do McDonalda "popracować" a to będą kierowcą ciężarówki, żeby choć trochę zbliżyć się do ludzi.

System jaki jest obecnie stworzony to system wykorzystywania ludzi na masową skalę. Nie wszystkie kanały na YT nie mieszczące się w main streamie uważam za siejące teorie spiskowe. Warto posłuchać jak np. Coca Cola zbudowała swoją markę. Co wyprawiają żabki wobec franczyznobiorców. Co wyrabiają lobby alkoholowe. A to dopiero czubek góry lodowej... Korpo przekupują dosłownie i w przenośni rządy i nie dopuszczają do żadnego sprzeciwu. A ponieważ pokolenie Z ma bardzo słabą edukację + do tego totalnie wyprane mózgi i dla nich to jest normalne to jest jak jest... Ale człowiek to takie stworzenie, że jak będzie bardzo źle to w końcu ogarnie. Po zmianie z gospodarki rolnej na przemysłową ludzie potrzebowali ze 100 lat żeby zacząć rewolucje. A na początku, dzieci 10 letnie pracowały po 16 godzin w ciasnych klitkach... To co obecnie się dzieje to też początek... Ale jeszcze korpo wciąż na szczęście nie opanowały wszystkiego. Jak opanują ludzie się obudzą.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
55 minut temu, hubio napisał(a):

W Polsce przestępstwa popełniane przez imigrantów to 0,001% wszystkich przestępstw :)

Bo w Polsce imigrantów z Afryki, Bliskiego  Wschodu i ogólnie trzeciego świata praktycznie nie ma (niestety zmienia się to dość gwałtownie) i dzięki temu jesteśmy w ścisłej czołówcw najbezpieczniejszych krajów w Europie. Do niedawna była w tej czołówce również Szwecja. Zgadnij kiedy i czemu przestała?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

W Polsce przestępstwa popełniane przez imigrantów to 0,001% wszystkich przestępstw :) Jakie chłopie bezpieczeństwo?

ale bredzisz [IDZD]

wedlug ministra Siemoniaka 5%  wszystkich przestepcow w 2024 to obcokrajowcy

wedlug danych z dupy potwierdzonych przez hubio to tylko 0.001%

wedlug twojego wybawiciela trzaskowskiego potrzebna jest szybka sciezka deportacji aby nie dopuscic do odrodzenia sie przestepczosci zorganizowanej

myslales ze on bedzie walczyl z korpo a zauwaza problem przestepczosci imigrantow :boink:

ty nawet nie zauwazyles kiedy w kraju zrobilo sie te 5%, tak samo tacy jak ty nie zauwaza kiedy zrobi sie 20% i beda nam prawic moraly o biednych murzynach czy gruzinach

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tak rzeczywiście mylnie napisałem. Tym nie mniej 5% to nie jest "jedna z najważniejszych kwestii, która wpływa realnie na bezpieczeństwo ludzi"...  5% to nie jest jakiś wielki problem, żeby to stawiać na agendzie wyborczej. Jestem także jak najbardziej za szybką deportacją.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, hubio napisał(a):

No i tym Mentzen mnie całkowicie zniechęcił do wybierania go na kogokolwiek:

https://finanse.wp.pl/tyle-placi-mentzen-kancelaria-szuka-nowych-pracownikow-7140010712255296a

Januszex gdzie zarząd pławi się w luksusach a "robole" zasuwają... Taki człowiek nie tylko nie będzie walczył z korpo, ale jeszcze je wzmocni...

Na konfę głosują z reguły młodzi ludzie pracujący fizycznie po magazynach dla panów z korpo. Proszę was - zastanówcie się na kogo chcecie głosować bo ten koleś to wam w żaden sposób życia nie ułatwi, a robi wam wodę z mózgu tematami zastępczymi typu "imigranci" czy "LGBT" co nie ma żadnego znaczenia.

Smutna prawda jest taka że liczy się tylko Trzaskowski, Nawrocki i Mentzen , środowisko Trzaskowskiego i Nawrockiego już rządziło, mentzen i jego środowisko jeszcze nie i to jest jedyny powód dla którego oddam na niego głos 

10 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

voltq Ci zaraz wytłumaczy, że dzięki takim właśnie biznesmenom ten kraj ciągnie koniec z końcem. No i z pewnością gdyby nie podatki i regulacje UE zarabiali by więcej. 

Bez wnika w szczegóły kraj utrzymują prywatni przedsiębiorcy i pracownicy etatowi sektora prywatnego , reszta to pasożyty 

Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Bez wnika w szczegóły kraj utrzymują prywatni przedsiębiorcy i pracownicy etatowi sektora prywatnego , reszta to pasożyty 

Czyli mam rozumiec, ze pracownik na umowe zlecenie swoja wyplate zakopuje w lesie i zbiera kielki by sie najesc?

Zony wychowujace dzieci w domu i bez pracy z wyboru nazywasz pasozytem?

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
44 minuty temu, ryba napisał(a):

Czyli mam rozumiec, ze pracownik na umowe zlecenie swoja wyplate zakopuje w lesie i zbiera kielki by sie najesc?

Zony wychowujace dzieci w domu i bez pracy z wyboru nazywasz pasozytem?

Napisałem bez wnikania w szczegóły czyli pracowników na umowę zlecenie w sektorze prywatnym również zaliczamy do tych którzy utrzymują to państwo 

Tak niepracująca kobieta wychowująca dzieci jest pasożytem, pasożytuje zazwyczaj na jednym mężczyźnie który to akceptuje wtedy nie ma z tym problemu , albo na wielu czyli żyje z zasiłków socjalnych tu jest już problem

Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Tak niepracująca kobieta wychowująca dzieci jest pasożytem, pasożytuje zazwyczaj na jednym mężczyźnie

Ty masz chociaz szkole podstawowa? To sie nazywa symbioza. A jesli juz mamy sie trzymac biologicznej nomenklatury - jestes idealnym przykladem inwazyjnego gatunku obcego. W kazdym temacie na forum w ktorym sie wypowiadasz, wszyscy musza Twoje durne wymysly wyjasniac. Ale skoro tak sie zapatrzyles na memcena, to niedziwota, ze takie same banialuki wypisujesz.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Napisałem bez wnikania w szczegóły czyli pracowników na umowę zlecenie w sektorze prywatnym również zaliczamy do tych którzy utrzymują to państwo 

Tak niepracująca kobieta wychowująca dzieci jest pasożytem, pasożytuje zazwyczaj na jednym mężczyźnie który to akceptuje wtedy nie ma z tym problemu , albo na wielu czyli żyje z zasiłków socjalnych tu jest już problem

Powiem bez ogrodek. Masz nie rowno pod sufitem i nie bede owijal w bawelne. 

Pozostanie w domu i wychowywanie dzieci nie jest pasozytem a w duzej czesci wieksza praca niz ty pojdziesz pacowac od x godziny do x godziny. Szczegolnie w wieku dzieci na samym poczatku.

Proponuje Tobie zostac w domu z 1 i 3 letnim a zone niech idzie do pracy,bedziesz spiewal sopranem jak zona wroci do domu.

Edytowane przez Maxforces
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Maxforces napisał(a):

Powiem bez ogrodek. Masz nie rowno pod sufitem i nie bede owijal w bawelne. 

Pozostanie w domu i wychowywanie dzieci nie jest pasozytem a w duzej czesci wieksza praca niz ty pojdziesz pacowac od x godziny do x godziny. Szczegolnie w wieku dzieci na samym poczatku.

Proponuje Tobie zostac w domu z 1 i 3 letnim a zone niech idzie do pracy,bedziesz spiewal sopranem jak zona wroci do domu.

Zostawałem sam z własnym dzieckiem i nie miałem z tym problemu , gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem bracie to inaczej odebrał byś tekst który napisałem 

3 godziny temu, ryba napisał(a):

Ty masz chociaz szkole podstawowa? To sie nazywa symbioza. A jesli juz mamy sie trzymac biologicznej nomenklatury - jestes idealnym przykladem inwazyjnego gatunku obcego. W kazdym temacie na forum w ktorym sie wypowiadasz, wszyscy musza Twoje durne wymysly wyjasniac. Ale skoro tak sie zapatrzyles na memcena, to niedziwota, ze takie same banialuki wypisujesz.

Ktoś musi bracie być po dobrej stronie bo inaczej dyskusja była by jałowa 

Tak nawet udało mi się skończyć studia wyobraź sobie 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
11 godzin temu, hubio napisał(a):

5% to nie jest jakiś wielki problem, żeby to stawiać na agendzie wyborcze

Czyli lepiej poczekac aż będize 20% i wtedy się tym zająć? Idziemy tym samym schematem co zachód, praca zaczęła się robić droższa, więc pracodawcy w imię własnych krótkoterminowych zysków ściągają tanich pracowników z krajów mniej rozwiniętych nie patrząc jak kolosalne koszty poniesiemy w przyszłości wszyscy (no, oni najmniej). Może by raz dla odmiany nauczyć się na cudzych błędach, a nie jak zwykle "Polak mądry po szkodzie"?

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
50 minut temu, Zdzichon napisał(a):

Czyli lepiej poczekac aż będize 20% i wtedy się tym zająć? Idziemy tym samym schematem co zachód, praca zaczęła się robić droższa, więc pracodawcy w imię własnych krótkoterminowych zysków ściągają tanich pracowników z krajów mniej rozwiniętych nie patrząc jak kolosalne koszty poniesiemy w przyszłości wszyscy (no, oni najmniej). Może by raz dla odmiany nauczyć się na cudzych błędach, a nie jak zwykle "Polak mądry po szkodzie"?

Nie zapomnij dodać że dzięki propagandzie LGBT z 2% homo będzie 50% homo. Co prawda to nie jest nabyte, a wbudowane i przede wszystkim tacy ludzie są częściej gnojeni, niż gnoją innych, ale spoko. Liczby i straszenie wszystko załatwią.

Opublikowano
15 minut temu, Zdzichon napisał(a):

I pyk, zmieniany temat na zupełnie niepowiązany. Nie wszyscy kupują poglądy w pakietach, wiesz?

Była mowa o imigrantach i LGBT jako tematach zastępczych bo są niszowe. I tym się straszy, czyli ich rozrostem, a więc ... fobią :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, hwdp43 napisał(a):

On w kazdym temacie wyskakuje z lpg :E

Jak ktoś zacznie, to kontynuuję, ale tego już nie widzisz, tylko mój wpis. Jesteś nieobiektywny tak jak wobec tych ludzi, to tak samo wobec mnie i stąd kłamiesz. Mógłbym podać setki tematów gdzie nic nie pisałem o tym, a o czymś innym. A teraz schowaj się w swoim homofobicznym, niewyedukowanym grajdołku rodem z pisokonfederacji.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
4 godziny temu, Zdzichon napisał(a):

My akurat mamy to szczęście i przewagę nad innymi krajami UE i dzięki temu możemy zresztą zwiększyć konkurencyjność, że mamy swoich imigrantów czyli Ukraińców, którzy w większości często pracują, nie tworzą gangów i są nam bliżsi kulturowo niż ci których sprowadzili sobie Niemcy czy Francuzi... I - nie będzie żadnych 20% bo Tusk wyciąga szybko wnioski. Mamy podpisaną ustawę o zawieszeniu azylu. Za chwilę będą szybkie deportacje. Policja stworzyła specjalną komórkę do walki z gangami gruzińskimi. Tusk w sprawie imigrantów DZIAŁA a nie MÓWI jak PiS. Zresztą był i w Brukseli i zwiedził całą Europę przez 8 lat więc doskonale wie z czym się mierzy obecnie świat zachodni. Przy czym też nie można demonizować tych imigrantów na zachodzie jak się u nas robi. Mam obecnie brata na robocie w Holandii w średnim miasteczku to on jeszcze na oczy nie widział żadnego Araba. Jak wracał przez Niemcy to w Dortmundzie widział dużo, ale oni czyli imigranci bardziej ciągną do większych miast i tam mają jakieś swoje rewiry. W każdym razie nie nasze zmartwienie i jak pisałem - temat zastępczy.

Opublikowano

to nie jest temat niszowy i to od dawna w calej EU, niemcy nam podrzucaja murzynow i nic z tym nie mozemy zrobic

z ukraincami to inna bajka, o ile nie sa swieci to jednak to najlepsi imigranci jakich mozemy miec

15 godzin temu, hubio napisał(a):

Tym nie mniej 5% to nie jest "jedna z najważniejszych kwestii, która wpływa realnie na bezpieczeństwo ludzi"...  5% to nie jest jakiś wielki problem

dla ciebie moze bezpieczenstwo nie ma znaczenia a licza sie tylko sprawy lpg

ja mam w powazaniu lpg a moje bezpieczenstwo jest najwazniejsze

ty nie zauwazyles 5%, nie zauwazysz tez 10% i 20%, tendencja jest wzrostowa i to teraz trzeba o tym rozmawiac, pozniej mozna tylko rozkladac rece tak jak w UK 5% populacji (murzyni) odpowiadaja za 47% przestepstw z uzyciem noza, to jest dramat...

Zanim doszlo u nich do tych 47% wiesz ile mieli takich hubio ktorzy mowili ze 5%, 10%, 20% to nie problem...?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Keller napisał(a):

I tym się straszy, czyli ich rozrostem, a więc ... fobią :) 

Fobia to irracjonalny strach. W obawie przed powtarzaniem błędów innych, widząc że idziemy dokładnie tym samym torem nie ma nic irracjonalnego. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

My akurat mamy to szczęście i przewagę nad innymi krajami UE i dzięki temu możemy zresztą zwiększyć konkurencyjność, że mamy swoich imigrantów czyli Ukraińców, którzy w większości często pracują, nie tworzą gangów i są nam bliżsi kulturowo niż ci których sprowadzili sobie Niemcy czy Francuzi... I - nie będzie żadnych 20% bo Tusk wyciąga szybko wnioski. Mamy podpisaną ustawę o zawieszeniu azylu. Za chwilę będą szybkie deportacje. Policja stworzyła specjalną komórkę do walki z gangami gruzińskimi. Tusk w sprawie imigrantów DZIAŁA a nie MÓWI jak PiS. Zresztą był i w Brukseli i zwiedził całą Europę przez 8 lat więc doskonale wie z czym się mierzy obecnie świat zachodni. Przy czym też nie można demonizować tych imigrantów na zachodzie jak się u nas robi. Mam obecnie brata na robocie w Holandii w średnim miasteczku to on jeszcze na oczy nie widział żadnego Araba. Jak wracał przez Niemcy to w Dortmundzie widział dużo, ale oni czyli imigranci bardziej ciągną do większych miast i tam mają jakieś swoje rewiry. W każdym razie nie nasze zmartwienie i jak pisałem - temat zastępczy.

Pisałem o tym w marcu 2022 roku na labie że możemy na tej wojnie zarobić w taki sposób ze przyjąć wszystkich Ukraińców i posłać ich do pracy żeby budowali nasz dobrobyt , dodatkowo można było brać Białorusinów itd , było to lepsze rozwiązanie niż przyjmowanie jakiś Nigeryjczyków czy Somalijczyków z którymi nie mamy nawet jednego punktu wspólnego , to mnie wyzywali od rasistów i onuc

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...