Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tak, tak, tutaj dowód na to:

A tutaj drugi:

Więc daruj sobie takie żałosne kłamstewka.

Roman mnie wywołał, a potem jeszcze Alek dołożył swojej mundrości rodem z gimbazy, więc to "twoja strona" robi sobie zaczepki.

Tak, zauważyłem że niektórzy bardzo stronniczo podchodzą do pewnych kwestii, np. kto zaczyna, kto ma prawo rzucać inwektywami/ad personam, a kto nie...

Emocje i emocje.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Keller napisał(a):

No wygrywacie, Trump z Putinem i Chinolami tak pozamiata świat że się wszyscy nie pozbierają. No ale ważne by lewaków dupa bolała, ja wiem.

Tak jak w 2016?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Panooowieeee!
No błagam. Nie róbcie śmietnika politycznego tutaj. Tu sobie idźcie

pogadać o tematach typu ruskie pionki przejmujące władzę. 

Tu chcę móc wejść bez ryzyka, że się wk...urzę albo zdołuję.

Tu chcę wejść przeczytać o kolejnym failu wokenowskich pasożytów w branży rozrywkowej, albo się z czegoś pośmiać. 

Sio z polityką światową z tego wątka! :niegrzeczny:

Edytowane przez VRman
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

I wisienka na torcie:

image.thumb.png.b76c3435ab72958935ec9b6cfc263aab.png

Pytanie otwarte także dla innych, jeśli chcieliby się wypowiedzieć. 

Ja już przy innych tematach wspominam startowy screen z AC, tylko w takim AC nie ma onów/inów i osób identyfikujących się jako taboret czy inne krzesło(a może są? choć do Ezia nie było, później to już cutscenki skipowałem). Jest chłop/baba że tam mają jakieś swoje zachcianki "żeby życie miało smaczek..." to centralnie mam to gdzieś, z tym nie mam problemu, no ale jak już ktoś mówi że teraz jest taboretem, za chwilę innym abażurem no to sory ale to normalne nie jest.

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
46 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

jak już ktoś mówi że teraz jest taboretem, za chwilę innym abażurem no to sory ale to normalne nie jest.

A kto tak mówi? Pewnie ci "oni" których nawet nie da się wskazać, bo są tylko w głowie tego co wypowiada :D  

3 godziny temu, crush napisał(a):

Tak jak w 2016?

Trump z 2016r przy obecnym to jak aniołek.

Opublikowano
18 godzin temu, crush napisał(a):

Temat o DEI w którym dwóch gości kłóci się o picie pestycydów.

xD

Myślałem, że że zmęczenia wlazłem w jakiś temat w dyskusjach, ale widać dyskusje przyszły tutaj. 🤭 Zdrowie!

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

A kto tak mówi? Pewnie ci "oni" których nawet nie da się wskazać, bo są tylko w głowie tego co wypowiada :D  

Trump z 2016r przy obecnym to jak aniołek.

A w 2028 jak będzie kandydował Vance czy ktokolwiek inny to będzie wycie, że Trump to przy nim aniołek.

Karuzela strachu ludzi permanentnie przerażonych życiem.

Opublikowano
9 minut temu, crush napisał(a):

A w 2028 jak będzie kandydował Vance czy ktokolwiek inny to będzie wycie, że Trump to przy nim aniołek.

Jeśli idziemy w coraz gorszych ludzi, to pewnie tak.

9 minut temu, crush napisał(a):

Karuzela strachu ludzi permanentnie przerażonych życiem.

Gadanie, tak jakby nie było obiektywnych zachowań ku temu by się bać. No ale spoko, jak Trump wszystkich ustawia wokół, tu chce Kanady, tu kanał panamski, tu zmienia nazwę zatoki meksykańskiej na amerykańską, tutaj ma problem z grenlandią, Ukrainę wyhandluje do zera, przeciwko NATO występuje ile wlezie by pokazać jako to on nie jest nacjolnarodowiec który dba jedynie o interesy USA...

No ale okej, wszystko nieracjonalne, tylko on wszystko dobrze robi, mimo że żaden prezydent USA tak nie postępował od dziesięcioleci.

Opublikowano (edytowane)

image.png.b4cf8d2be7dff73af4736762f5a2859f.png

Spoiler

Kliknąłem jakieś 15 sekund wcześniej, obejrzałem do tego miejsca i mam dosyć. :E

Cały czas jak grałem w gry poniżej, wkurzało mnie, że nie steruję postacią, która wygląda jak ja. Całe życie byłem przez to nieszczęśliwy, aż w końcu przestałem grać w te durne nieinkluzywne gry i zamiast tego kupiłem sobie kilka luster. Jedno postawiłem w sypialni, żebym co chwilę mógł widzieć główną postać przy czytaniu książek.

image.png.bac8e2553312f879688c3711f9ec2fcd.png

image.png.e7b7f7e99cbd6170b77dd1d68a149b98.pngimage.png.9a04385b525feaeadcd76f5978752a3e.png

image.png.98226c8d429e77135ca109a8edb8304e.png

image.png.626c8c46d10326587f4a980ca233b076.png

Poza tym nawet nie zdawałem sobie sprawy jaki byłem niegodziwy, nieprzyklejając się 34 lata temu do asfaltu w proteście przeciwko szkodliwym stereotypom w grze Lemmings, która nauczała, że Lemingi należy zrzucać z przepaści, spalać, topić, zgniatać i namawiać do wysadzania się w imię Hahaha. 

Cieszę się, że ludzkość wyewoluowała i dziś branża wygląda znacznie inkluzywniej. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Pewnie chodzi tutaj bardziej o kolor skóry, ale i tak założenie, że ludzie chcą widzieć siebie w grach, jest tak płytkie, że ręce opadają. Taki wygodny argument pod tezę, nie mający niestety żadnego oparcia w rzeczywistości.

• Upvote 3
Opublikowano
11 minut temu, Vulc napisał(a):

Pewnie chodzi tutaj bardziej o kolor skóry, ale i tak założenie, że ludzie chcą widzieć siebie w grach, jest tak płytkie, że ręce opadają. Taki wygodny argument pod tezę, nie mający niestety żadnego oparcia w rzeczywistości.

Oczywiście że chcą. Nie zawsze, ale chcą się móc identyfikować.

nam jest łatwiej bo prawie zawsze bohaterem jest biały facet :) 

Opublikowano (edytowane)

Ja nie chcę. Nie znam nikogo, kto chciałby siebie wiedzieć w grze. Nie potrzebuję się identyfikować z bohaterem, interesuje mnie tylko wizja twórców i jej realizacja.

Z pewnością dowodem na poparcie tej tezy, nie jest ten 5-minutowy materiał.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oczywiście że chcą. Nie zawsze, ale chcą się móc identyfikować.

nam jest łatwiej bo prawie zawsze bohaterem jest biały facet :) 

https://www.gamesradar.com/best-game-characters/2/

Prawie robi dużą różnicę :) tylko zaraz usłyszę że to jest :kupa: strona itp itd...

Sami biali faceci :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

Ja nie chcę. Nie znam nikogo, kto chciałby siebie wiedzieć w grze. Nie potrzebuję się identyfikować z bohaterem, interesuje mnie tylko wizja twórców i jej realizacja.

Z pewnością dowodem na poparcie tej tezy, nie jest ten 5-minutowy materiał.

Kiepska próbka.

Jesli w grze byl kreator postaci to nigdy nie zrobiłeś postaci chociaż trochę podobnej do siebie?

Gdy grasz np. W Mass Effect twoje wybory odzwierciedlają bardziej Ciebie czy postać, którą wymyśliłeś sobie?

Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

https://www.gamesradar.com/best-game-characters/2/

Prawie robi dużą różnicę :) tylko zaraz usłyszę że to jest :kupa: strona itp itd...

Sami biali faceci :E 

Co dokładnie ta strona ma udowadniać? To, że bohaterem prawie zawsze jest  biały? A wybór białego faceta z krótkimi włosami na protagonistę to najbezpieczniejszy wybór w biznesie rozrywkowym?

Słyszeliście kiedyś o teście Bechdel? :) 

Taki proces jak DEI w odniesieniu do pewnej grupy osób już przechodziliśmy. W zasadzie dalej przechodzimy :) 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie to pokazuje że nie prawie zawsze głównym bohaterem jest biały. I ak jest to najbezpieczniejsza opcja, jeszcze w tych czasach,tylko przynajmniej moim zdaniem, postać gry komputerowej czy to jest biały, żółty, czarny, chłop czy baba, pluszak czy wuj wie co jeszcze, jest wyborem twórców, i mnie to wali czy będę grał babą, chłopem czy pluszakiem... Kreatora postacie zawsze skopiowałem, nigdy nie miałem jazdy aby stworzyć "siebie", klikałem dalej i grałem. A jak ktoś nie chciał zagrać w grę bo sterowało się kobietą czy inną postacią no to już jego problem.