Skocz do zawartości

Obudowa + zasilacz + chłodzenie dla zestawu komputerowego U7-265KF/RTX4060

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Ktoś zorientowany mógłby podrzucić jakąś propozycję w miarę cichego zasilacza, chłodzenia oraz obudowy z X-kom do zestawu poniżej?

Zasilacz fajnie jakby był pół-modularny choć mój, który wstępnie upatrzyłem taki nie jest. 

Obudowa obojętne jaka - może być bez okienka.

Wstępnie rozważam be quiet! PURE BASE 501 i be quiet! Pure Power 12 550W 80 Plus Gold ATX 3.1 ale nie mam pomysłu na chłodzenie CPU. Wszystkie zgodne z LGA1700 będą pasować?

Całość tak myślę do ok. 1k zł. 

Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe KC3000
Gigabyte GeForce RTX 4060 Eagle OC 8GB GDDR6
Patriot 64GB (2x32GB) 6000MT/s CL30  Venom
Intel Core Ultra 7 265KF
MSI PRO Z890-S WIFIimage.thumb.png.9c5ba271d0c4177515e8c824ff9e92dc.png

Opublikowano
Opublikowano
11 minut temu, kalderon napisał(a):

Chłodzenie duże bo procesor prądożerny. Dlaczego taki zestaw? Nowe Intele nie są specjalnie udanymi wyrobami.

Po prostu dobrze wpisuje się w moje wymagania a procesor w testach chwalony jest za wysoką efektywność energetyczną i stosunków niskoe temperatury więc wybór padł na niego. 

Opublikowano
11 godzin temu, SweetDreams napisał(a):

Po prostu dobrze wpisuje się w moje wymagania a procesor w testach chwalony jest za wysoką efektywność energetyczną i stosunków niskoe temperatury więc wybór padł na niego. 

Jeśli do jakiejś pracy to rozumiem, ale do gier nie ma to raczej sensu. Ten intel jest lepszy w swojej efektywności w porównaniu do poprzedniego intela, ale nie w porównaniu do AM5. Sam planuję kiedyś przejść na AM5 z ryzen 7900, gdy na poważnie będę potrzebował mocy procesora, który pobiera <100w, tutaj to chyba nawet 77w, ale nie chce mi się znowu sprawdzać testów. 

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się, że jeśli ktoś kupuje droższy procesor niż kartę graficzną, to tak średnio do gier potrzebuje :D z kolei, autor nie napisał do czego konkretnie potrzebuje, nie wciskajmy na siłę i uszanujmy czyjąś decyzję. Nie nakazujemy, tylko podpowiadamy a wybór należy do autora ;)

Edytowane przez Keel