Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Serio można uciec od bossa? I poziom trudności zmienia coś w zagadkach?

Wedlg recnezji mozesz wybrac poziom trudnosci zagadek:

Easy, Hard and Lost in the Fog difficulty settings. Ustawiane osobno. 

image.png.2289a765ffdff6d59820fa0aee727365.png

Edytowane przez aureumchaos
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Wedlg recnezji mozesz wybrac poziom trudnosci zagadek:

Easy, Hard and Lost in the Fog difficulty settings. Ustawiane osobno. 

image.png.2289a765ffdff6d59820fa0aee727365.png

No to będzie grane na hardzie. :D 

9 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Fog difficulty settings

Ten tryb chyba tylko w NG+. 

Psychy brak, złamałem się jak zapałka i kupiłem. :E Obym tego nie żałował! :E 

Zrzut-ekranu-57.png

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co ciekawe w NG+ beda inne cutscenki i kilka innych zagadek i posatci itp... wiec chyba bedzie warto zagrac 2 razy co najmniej. 

In addition, New Game Plus mode has also been confirmed. This means that, once your initial playthrough is done, you can use this mode for follow-up runs, which will bring "expanded exploration, different boss battles, and new story developments told through new cinematics".

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
3 minuty temu, Necronom napisał(a):

To w końcu jest to soulslike czy nie? Bo czytam i piszą, że to trzeba zagrać i poczuć, bo podobno na filmikach tylko to wygląda kiepsko i nie oddają motoryki postaci.

Pogram trochę, później odpiszę - mam magistra i czarny pas w soulslikach, więc doświadczenie mam, przeszedłem ich sporą ilość. :E 

Opublikowano

Teraz to wszystko jest soulslike, da się robić uniki, soulslike, da się parować, soulslike, walczysz bronią białą, soulslike :lol2:

Cytat

Story Mode is the recommended setting for classic Silent Hill fans, while the harder settings will ramp up the fights and their difficulty for new players that come in and might want a little bit more action.

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Necronom napisał(a):

To w końcu jest to soulslike czy nie? Bo czytam i piszą, że to trzeba zagrać i poczuć, bo podobno na filmikach tylko to wygląda kiepsko i nie oddają motoryki postaci.

Nie jest bo jak zginiesz to się odradzasz w chackpoincie a nie ognisku.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mniej więcej soulslike to podgatunek gier akcji RPG inspirowany serią Dark Souls, cechujący się wysokim poziomem trudności, taktyczną walką opartą na wytrzymałości i nauce schematów przeciwników, systemem utraty i odzyskiwania zasobów po śmierci, punktami odpoczynku resetującymi wrogów oraz nieliniowym, mrocznym światem eksploracji.

Edytowane przez DITMD
Opublikowano

Jedynie w Resident Evil 3 Remake i tam finałowego bossa na poziomie inferno wielu określało jako gorszego/trudniejszego niż w soulsach i podobnej mechanice. Sam tego bossa przechodziłem jakieś 5 godzin. Więc jak to tak wygląda to nie, niezbyt mi się podobało 😅

Opublikowano
7 minut temu, Jaycob napisał(a):

Wtedy mam tryb okna, ale nie pełnoekranowy. Spróbuję zmienić rozdzielczość w Windowsie, choć moim zdaniem to błąd gry. 

przecież często tak jest ( ostatnimi czasy to zauważyłem) że gry odpalają się w pełnym ekranie w oknie z rozdziałką z Windowsa i jak się ma 4K na pulpicie to w grze też będzie 4K i trzeba zmieniać. jest ktoś w stanie wytlumaczyć dlaczego tak się dzieje?