Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jednak mój głos na Zandberga :szatanek:

1745446039142-png.9124294

1745446994649-png.9124372

OSH9RgA.png

:gordon:

:rotfl2:

Cytat

Trzaskowski zmienia strategię w sprawie LGBT. Dlaczego to robi i jaka jest skala ryzyka

Sztab w końcu zrozumiał, że uciekanie przez tematem LGBT nie ma sensu. Szczególnie że w naszych badaniach też widać spadki poparcia dla Rafała Trzaskowskiego - słyszę od polityków Koalicji Obywatelskiej.

Mówi dalej: - Teraz przyszedł czas otrzeźwienia i mobilizacji własnego elektoratu. Zobaczymy, czy dzięki temu uda się odbudować sondaże. Bo musi pan wiedzieć, że w naszych badaniach też widać spadki. Rafał traci z tygodnia na tydzień.

Inny polityk: - Rafał fatalnie zachował się w czasie debaty, kiedy nie skomentował kretyńskiej zagrywki Nawrockiego, który na oczach całej Polski podał mu tęczową flagę. Mógł powiedzieć, że zawsze był po stronie gejów, postawić flagę przed sobą i wygrałby tym ruchem całą debatę - opowiada polityk, którego nie można posądzać o lewicowe poglądy. Przypomnijmy, że tęczową flagę ostatecznie odebrała Trzaskowskiemu Magdalena Biejat.

W kampanii Trzaskowskiego pojawia się temat LGBT

Zmiany w narracji Rafała Trzaskowskiego widać wyraźnie w ostatnich dniach. - Kiedy były atakowane mniejszości seksualne, broniliśmy ich. Tak, nie ze względu na jakąkolwiek ideologię, tylko właśnie tego uczy nas empatyczna polityka, że jeżeli ktoś jest atakowany, to trzeba mu pomóc, trzeba być razem z nim. Na tym polega prawdziwa, dojrzała polityka, oparta na wartościach - mówił na wiecu wyborczym w Częstochowie we wtorek 22 kwietnia.

Dosyć podobnie mówił tego samego dnia w Czeladzi. - Przez te ostatnie lata stałem na barykadzie, broniąc właśnie tych, którzy byli atakowani i robiliśmy to wszyscy, razem z przyjaciółmi, którzy dzisiaj też tutaj mnie witali. I warto o tym pamiętać, bo kiedy czasy są trudne, trzeba dawać świadectwo właśnie swoim działaniem. My to robiliśmy, kiedy byli atakowani nauczyciele, lekarze rezydenci. Kiedy były atakowane mniejszości seksualne, broniliśmy mniejszości seksualne dlatego, że nie ma zgody na to, żeby nas przez cały czas dzielić i przez cały czas nas atakować - mówił Trzaskowski.

Co za przypadek, wolą umizgać się do prawicy która i tak na nich nie zagłosuje a olewają swoich wyborców. 

Cytat

Kiepska kampania.
Moje osobiste zdanie jest takie, że ktoś w PO stwierdził że badania elektoratu muszą być złe, bo przecież oni i ich ziomki są bardziej konserwatywni i byczku, musimy w to pójść, przeciągniemy ludzi od Hołowni i może pojedynczych od PiS, uda się na 100% wszystko jest policzone.
Tymczasem wszystkie poważniejsze badania elektoratu rządzących jasno wskazują co się dla nich liczy i co jest ważne. I zdecydowana większość rozumiała, że jakiekolwiek progresywne tematy światopoglądowe nie przejdą bo Duda, ale już spora część nie rozumie, jak to się mogło wywalić na głosowaniu w Sejmie. I na tym etapie jeszcze byłem w stanie bronić rządu, bo ja wiem że w tym Sejmie nie ma szans inaczej niż przypadkiem uchwalić takich tematów.
Za to ani spora część elektoratu, ani ja nie byłem w stanie wyjaśnić tego dewelopersko-bankowego wzmożenia, tych korwinizmów ze składką zdrowotną, tego odpuszczenia robienia czegokolwiek poważniejszego po kilku miesiącach.
No i tu wchodzi Rafał cały na biało, bo jawi się jako ten bardziej progresywny, ten zachodni, taki fajny, może nie dość lewicowy dla lewicowców, może nie dość przaśny dla ludowców, ale taki do zaakceptowania przez 50%+.
I całą przewagę burzy sobie zostając rzecznikiem rządu, pomimo tego że publicznie dostępne badania wskazują, że źle czyni.
I w przeciwieństwie do Persa uważam, że sondaże nie myliły się za bardzo - Trzaskowski miał ogromną przewagę zarówno w I turze, jak i w zasadzie pewniaka w II. Wystarczyło posłuchać badań, zdrowego rozsądku, a nie robić konserwatywny pivot. I Nawrocki miał zdecydowanie mniejsze popracie od samego PiSu, ale teraz widzę nawet po lokalnych gdańskich pisowcach, że w nich się uruchomiła w ostatnim czasie taka nadzieja, tak że chociaż nie chcą tego Nawrockiego to zrobią jeszcze jeden zryw, jeszcze raz dadzą z siebie zrobić gnój, ale teraz jak się uda, to ta ich brunatna rewolucja wygra.

A ja stoję, patrzę na to wszystko i zaczynam dochodzić do wniosku, że najlepsze co mogę zrobić to przeżyć aktualnie dominujące pokolenia. Skończyły mi się pokłady idealizmu i poświęceń.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-wybory-wygrywa-się-w-końskich.2410635/post-192991093

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Jednak mój głos na Zandberga

A śmiali się z Rafaua z Zenkiem.

Cringe.

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Co za przypadek, wolą umizgać się do prawicy która i tak na nich nie zagłosuje a olewają swoich wyborców. 

No jest problem. Bo niemała część wyborców KO może nie jest przeciw LGTV jak PiS, ale nie jest za paradami i wieszaniem tych idiotycznych flag.

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie w robocie większości wyszedł Zandberg/Biejat/Senyszyn.

Ale w sumie tylko ja idę głosować na Zandberga a 6 osób na Trzaskowskiego.

I tak to się kręci... idziemy głosować na tego kogo wskażą sondaże.

Realnie wynik wyborów u mnie: Zandberg 7, Trzaskowski 0... ale po SONDAŻACH: Trzaskowski 6 Zandberg 1

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

kogo nie pytam, gdzie nie patrzę to każdy ma w top3 potężnego duńczyka, a zapewne skończy się na 4%.

:E

Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Realnie wynik wyborów u mnie: Zandberg 7, Trzaskowski 0... ale po SONDAŻACH: Trzaskowski 6 Zandberg 1

w punkt

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Z Czarneckim już od dawna nie są razem, aktualnie są na etapie wzajemnego obrzucania się gówn... znaczy oświadczeniami. Przemoc domowa, alkoholizm, jazda po pijaku z dzieckiem itp. - typowe tematy katolickiego, konserwatywnego związku.

Czarnecki twierdzi, że uskuteczniał cimcirimci z Mariannką jeszcze przed jej separacją z mężem.

A w sprawie Marianny i Piotra

516238743ff6196c7b815dcb68c4fac08eaa4eef9fe7799160c6ce6817ec4274.png.f2088fe69e53f7c5dea4eac26394de6d.png

Edytowane przez Lypton
  • Haha 4
Opublikowano

Zrobiłem test na myPolitics i wyszło, że liderem moich wyborów jest Zandberg. Choć zgodność była na poziomie 52% czy tam 54%. Na Latarniku jest za mało pytań i nie są rozszerzone o dodatkowe pytania. Jak pytają się o zabranie 800+ niepracującym Ukraińcom, to kolejne powinno być o zabranie niepracującym Polakom. To samo jak pytają o obowiązkową służbę wojskową dla mężczyzn, to kolejne powinno być o pójście w kamasze płci pięknej :D

• Upvote 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...