Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety temat raczej do zamkniecia bo bez interwencji obrazanie w kazdym temacie sie nie skonczy a jak to mawia tomcug - na tego spryciarza nie ma mocnych XD

W dniu 1.05.2025 o 09:10, tomcug napisał(a):

Gordą sprytniej Tobie odpowiada, przez co nie bardzo jest go za co karać

i tak powolutku, dzien za dniem, zblizamy sie do finalu z pclaba gdzie wszystko wygladalo 1:1 tak samo, duzo postow i immunitet spoleczny za spryt az w koncu wszyscy mieli dosc

onuco ruska inteligentny inaczej mecie spoleczny XD  moge tak sobie spokojnie do ludzi pisac w tematach i dostane pochwaly za spryt? cool story

a tymczasem dramy z kartonu:

Cytat

Wybory z mObywatelem to żart. Pokazał, jak łatwo je sfałszować

Państwowa Komisja Wyborcza oraz Ministerstwo Cyfryzacji z dumą pokazują kody QR, które będą skanować posiadacze aplikacji mObywatel pragnący pójść 18 maja do urn. Jednak popularny TikToker pokazuje, że raczej nie ma tu powodów do dumy.

https://spidersweb.pl/2025/05/manipulacja-wyborami-kod-qr-mobywatel.html

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

@kubikolos na tej zasadzie to zamkną cały off, ale dla chcącego nic trudnego i chłopaki mogą się kłócić o politykę nawet w temacie pamięci RAM... :rotfl:

@GordonLameman ja jednego tylko nie rozumiem... Masz dużo kasy, masz dobry zawód - podejrzewam bardzo mało czasu, a udzielasz się w jakiś pyskówkach w temacie politycznym? Ja myślałem, że taka osoba to w długi weekend majowy albo skoczyła nad morze (niekoniecznie polskie :) ) albo z dziewczyną/żoną czy rodziną bawi się na grillu albo no nie wiem - skacze ze spadochronu, a ty spędzasz czas tutaj?

Ja zamykam działalność, nie wiem jak poradzę sobie z kredytami, jestem na maxa sfrustrowany, ale ty to powinieneś cieszyć się życiem, a nie tu się udzielać... ;)

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Winter napisał(a):

Oczywiście, że Mazurek i Stanowski są propisowcy. W swoim programie 99% czasu poświęcany jest Trzaskowskiemu i Hołowni. Nie trzeba mieć IQ Einsteina, żeby nie zorientować się, że to PiS chciał, żeby Stanowski kandydował. Chcieli, żeby bił w Trzaskowskiego w czasie debat. Trzeba być naprawdę ślepym, żeby tego nie widzieć.

te 99% czasu jest teraz z tobą w pokoju? Bił w Trzaskowskiego? Biejatową też opłacił PIS? Co jeszcze? 

Bo oczywiście to nie wina tego, że trzaskowski jedyne co ma do zaoferowania wyborcom to festiwal obłudy, który trwał już daleko przed wyborami, trwa teraz, i będzie trwał (oby nie) dalej. Jedynie beton wyborczy platformy tego nie widzi.

A to, że Hołownia to nie lepszy dzban jak trzaskowski, to również nic takiego, stanowski wytykał im ich własne chachmęty bo PIS go opłacił.

Ano tak, przeciez o poplecznikach tuska mozna mówić tylko dobrze, a o całej reszcie źle

3 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

Ja to tu tylko wkleje

image.thumb.png.13d6891bd6fbeb40ad7c7e36179c8ff0.png

Ale skoro ten nożownik był za platformą, to dobry nozownik. Dobrze że to nie był pisowski nożownik, albo co gorsze konfowski nożownik, wtedy by byl niedobry nozownik

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

@kubikolos na tej zasadzie to zamkną cały off, ale dla chcącego nic trudnego i chłopaki mogą się kłócić o politykę nawet w temacie pamięci RAM... :rotfl:

@GordonLameman ja jednego tylko nie rozumiem... Masz dużo kasy, masz dobry zawód - podejrzewam bardzo mało czasu, a udzielasz się w jakiś pyskówkach w temacie politycznym? Ja myślałem, że taka osoba to w długi weekend majowy albo skoczyła nad morze (niekoniecznie polskie :) ) albo z dziewczyną/żoną czy rodziną bawi się na grillu albo no nie wiem - skacze ze spadochronu, a ty spędzasz czas tutaj?

Ja zamykam działalność, nie wiem jak poradzę sobie z kredytami, jestem na maxa sfrustrowany, ale ty to powinieneś cieszyć się życiem, a nie tu się udzielać... ;)

udzielanie się na forum to zawsze odskocznia od pracy. Dlatego w weekendy jestem mu mało. Albo wrzucam kulinaria :) 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman widzę że coraz ostrzej obrażasz, naprawdę przystopuj bo to jest zupełnie niepotrzebne. Nawet jeżeli jakaś wypowiedź jest prowokacyjna to nie oznacza to przepustki na chamstwo.

Ale to pan pławnik, jemu wszystko wolno

8 minut temu, hubio napisał(a):

Jak to zwykły troll jakich tutaj wiele

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

udzielanie się na forum to zawsze odskocznia od pracy.

Nie mnie oceniać, ale myślę, że lepiej sobie znaleźć lepszą "odskocznię" niż akurat kłócenie się o politykę...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubio napisał(a):

Nie mnie oceniać, ale myślę, że lepiej sobie znaleźć lepszą "odskocznię" niż akurat kłócenie się o politykę...

No właśnie - nie tobie to oceniać. 

:) 

Nadto - masz niby stresujący okres a tu siedzisz? :) 

ja właśnie wyciągam 4 pizze 🍕 

18 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Ale to pan pławnik, jemu wszystko wolno

Jak to zwykły troll jakich tutaj wiele

Pls nie płacz. To nic nie da. I tak cię nikt nie lubi :) 

IMG_2765.jpeg

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nadto - masz niby stresujący okres a tu siedzisz? :) 

Właśnie dlatego... :) Przynajmniej popatrzę jak ludzie się kłócą o głupoty :) Smacznej pizzy :) 

Ale ta pizza wygląda wspaniale :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

@hubio @SM_M4E5TRO a to w takim razie było pisać od razu na wejściu, że to forum jedynie dla bezrobotnych i frustratów jest, a nie dla pracujących :E Bo tak z Waszych wypowiedzi wychodzi, że jak ktoś ma pracę i dobre życie, to nie powinien tutaj siedzieć i się udzielać, a wg @SM_M4E5TRO taka osoba to w ogóle troll :rotfl:

• Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

@LeBomB nie chcę się jakoś specjalnie rozwodzić, ale mam na ten temat własną teorię :) I nie to, że odnoszę to do innych, ale do samego siebie. Dawniej mocno traciłem czas po forach i mocno się kłóciłem:punch: :) Teraz wiem jak głupio, bezproduktywnie i przede wszystkim absolutnie mnie w niczym nie pomagającym - traciłem czas. Bo owszem - sensowna dyskusja ma sens, ale jakieś przepychanki personalne żeby wyładować złe emocje :punch: jest całkowicie bez sensu... Ale to już zagadnienie psychologiczne. I tak - rzeczywiście nie zależy to do tego czy ktoś pracuje czy nie tylko od innych spraw...

Ale z @GordonLameman nie jest jeszcze tak źle bo w międzyczasie umie upiec pyszną pizzę :) :clap:

• Like 1
Opublikowano

@hubio ja tam jedynie walczę z głupotą, dezinformacją i brukaniem wiedzy oraz nauki. Przy okazji czasem sobie odświeżę wiedzę, a i czego się nauczę, a że nikt nie jest przecież nieomylny, to i czasem ktoś mnie czegoś nauczy ;) 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, LeBomB napisał(a):

@hubio ja tam jedynie walczę z głupotą, dezinformacją i brukaniem wiedzy oraz nauki. Przy okazji czasem sobie odświeżę wiedzę, a i czego się nauczę, a że nikt nie jest przecież nieomylny, to i czasem ktoś mnie czegoś nauczy ;) 

Szerząc dezinformacje walczysz z nią?

17 minut temu, hubio napisał(a):

@LeBomB nie chcę się jakoś specjalnie rozwodzić, ale mam na ten temat własną teorię :) I nie to, że odnoszę to do innych, ale do samego siebie. Dawniej mocno traciłem czas po forach i mocno się kłóciłem:punch: :) Teraz wiem jak głupio, bezproduktywnie i przede wszystkim absolutnie mnie w niczym nie pomagającym - traciłem czas. Bo owszem - sensowna dyskusja ma sens, ale jakieś przepychanki personalne żeby wyładować złe emocje :punch: jest całkowicie bez sensu... Ale to już zagadnienie psychologiczne. I tak - rzeczywiście nie zależy to do tego czy ktoś pracuje czy nie tylko od innych spraw...

Ale z @GordonLameman nie jest jeszcze tak źle bo w międzyczasie umie upiec pyszną pizzę :) :clap:

Jak gość przychodzi na Polskie forum i wypisuje takie głupoty ze imigranci z Afryki a szczególnie jeszcze wyznania islamu są spoko , tylko Polacy są źli to trzeba kontrować jego propagandę , albo gość pisze ze polska kolonizowała Kamerun w 1882 roku i brała udział w wyścigu kolonialnym  , kiedy Polski wtedy nie było
Gość nie ma pojęcia ze gdy napoleon wysłał Polaków do spacyfikowania miejscowych murzynów na Haiti , to Polacy jak tam dotarli i zapoznali się ze sprawą na miejscu to stanęli po stronie Haitańczyków i pomogli im się wyzwolić z niewolnictwa , do dziś nas tam szanują
Ja akurat jeżdżę dużo po Europie i widzę co się dzieje i w odróżnieniu od większości tutaj byłem w czasie inwazji Rosji na Ukrainę w Ukrainie

Edytowane przez voltq
Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

Jak gość przychodzi na Polskie forum i wypisuje takie głupoty ze imigranci z Afryki a szczególnie jeszcze wyznania islamu są spoko , tylko Polacy są źli to trzeba kontrować jego propagandę , albo gość pisze ze polska kolonizowała Kamerun w 1882 roku i brała udział w wyścigu kolonialnym  , kiedy Polski wtedy nie było
Gość nie ma pojęcia ze gdy napoleon wysłał Polaków do spacyfikowania miejscowych murzynów na Haiti , to Polacy jak tam dotarli i zapoznali się ze sprawą na miejscu to stanęli po stronie Haitańczyków i pomogli im się wyzwolić z niewolnictwa , do dziś nas tam szanują
Ja akurat jeżdżę dużo po Europie i widzę co się dzieje i w odróżnieniu od większości tutaj byłem w czasie inwazji Rosji na Ukrainę w Ukrainie

Zacytuj gdzie coś takiego napisałem.

a po drugie - to ty dziś islamistów z Gazy nazwałeś braćmi i siostrami.

Pamiec krótka? 

• Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, voltq napisał(a):

Pozwoliłeś sobie na poważny zarzut, tam niżej również przypisując mi coś, czego nigdy nie napisałem, więc jawnie kłamiesz. Nie będę się patyczkował.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zacytuj gdzie coś takiego napisałem.

a po drugie - to ty dziś islamistów z Gazy nazwałeś braćmi i siostrami.

Pamiec krótka? 

O czym ty piszesz człowieku ? nie wiedziałem ze konto @LeBomB należy do ciebie 

9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Pozwoliłeś sobie na poważny zarzut, tam niżej również przypisując mi coś, czego nigdy nie napisałem, więc jawnie kłamiesz. Nie będę się patyczkował.

No jest screen na dole w sygnaturce ale nie napisałes...

@GordonLameman a czy ja każe wpuszczać islamistów z Palestyny do polski? , chce tylko żeby Izrael zakończył wojnę przeciwko nim?
Jak przyjmowałem w 2022 roku rodzinę Ukraińców na swoje drugie mieszkanie to nie pytałem ich czy ich rodzina brała udział w rzezi wołyńskiej tylko ich przyjełem jak komus bomby na głowe lecą to normalny człowiek empatycznie podchodzi do sprawy , ty tylko potrafisz trollowac albo wypisywać puste slogany 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Osadnictwo_żydowskie_w_Palestynie

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano

@voltq pisałem o reszcie, bo tego o Kamerunie nie jesteś w stanie pojąć, mimo iż dawałem ci źródła historyków, które standardowo olałeś. Jedyny cel jaki sobie obecnie przyjąłeś to przekręcanie różnych wypowiedzi, by dyskredytować każdego kto się z tobą nie zgadza. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@voltq pisałem o reszcie, bo tego o Kamerunie nie jesteś w stanie pojąć, mimo iż dawałem ci źródła historyków, które standardowo olałeś. Jedyny cel jaki sobie obecnie przyjąłeś to przekręcanie różnych wypowiedzi, by dyskredytować każdego kto się z tobą nie zgadza. 

Tak dyskredytuje każdego kto się ze mną nie zgadza a 5 minut temu przyznałem racje @Bono_UG który się właśnie ze mną nie zgadzał ale podał sensowne argumenty , fakty i się z nim zgodziłem

@LeBomB przestań manipulować przyznaj się do kłamstwa 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
6 godzin temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

trzaskowski jedyne co ma do zaoferowania wyborcom to festiwal obłudy,

W przeciwieństwie do tego wsiura Nawrockiego?

Oni wszyscy się nadają na pucybutów. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, adashi napisał(a):

Spot wyborczy europosłu Brałnu widzieliście? Dobrze zrobiony. Dawałem mu 2% ale obawiam się, że więcej ludzi da się nabrać.

I tak pewnie druga tura nawrocki i trzaskowski , na trzaskowskiego nie dość ze jest hejt wszystkich kandydatów to jeszcze jego własny sztab go sabotuje , to wygra z nim nawrocki , chyba ze jakimś cudem mentzen będzie to on tez wygra z trzaskowskim , a za 2,5 roku PIS u władzy w sejmie i to wszystko wina KO i Tuska który zwariował , znow bedzie tragedia w tym panstwie wieksza niz jest teraz

Edytowane przez voltq
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...