Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, voltq napisał(a):

, na trzaskowskiego nie dość ze jest hejt wszystkich kandydatów to jeszcze jego własny sztab go sabotuje , to wygra z nim nawrocki

Karolek to niech się lepiej samemu pilnuje, bo go afera dziadka z DPSu zaraz pogrąży :E

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Kurczę, jakim trzeba być przymułem, aby w dobie istnienia ekw zatajać posiadanie nieruchomości i liczyć, że to nie wyjdzie na jaw.

Ale w ogóle nie mam nadziei, że go to pogrąży. Nawet wśród emerytów.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, adashi napisał(a):

Ale w ogóle nie mam nadziei, że go to pogrąży. Nawet wśród emerytów.

Jeśli nawet to ich nie przekona, to dlatego narodu nie ma żadnej przyszłości. 

Mnie bawi jeszcze jeden fakt - czy naprawdę w całym PiSie nie znaleźli chociaż 1 osoby która nie byłaby w nic umoczona? Przecież minęło ledwo pół roku i zobaczcie ile gęstego wylało się wokół Batyra - gangusy, sutenerzy, neonazista, hotel w IPNie, teraz to... Przecież z opisu to jest zwykły gangus.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Cytat

Trwa globalna zmiana. "Wynik wyborów w Polsce będzie ważnym sygnałem"
Wkraczamy w inną politykę i wszystko będzie nowe. PiS nie może po prostu wygrać wyborów tak jak 10 lat temu, a Trzaskowski nie wygra w taki sam sposób jak Tusk dwa lata temu. Etykiety są takie same, ale to nowa gra – mówi znany politolog Iwan Krastew.

https://www.onet.pl/informacje/newsweek/wyniki-wyborow-w-polsce-beda-kluczowe-dla-europy-iwan-krastew-wskaza-kierunek/1vq16ft,452ad802

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

tak realnie to jest przewinienie nieistotne na tle zlodziejstwa naszej klasy politycznej, ot kolejny zlodziej

okradanie starszego, niedołężnego faceta z jego własnego mieszkania w jesieni życia jest nieistotne?

2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Za takiego posta dostałem shadow bana na wykopie.

sprawdź na innej przeglądarce. Ew faktycznie dostałeś za spam i duplikaty XD
image.png.f4d89e5958d51cbc15c7215ebe78a31f.png

image.png.a84a3d2b1c7ff6c900d19e49fe51a3f0.png

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

okradanie starszego, niedołężnego faceta z jego własnego mieszkania w jesieni życia jest nieistotne?

sprawdź na innej przeglądarce. Ew faktycznie dostałeś za spam i duplikaty XD
image.png.f4d89e5958d51cbc15c7215ebe78a31f.png

image.png.a84a3d2b1c7ff6c900d19e49fe51a3f0.png

IMG_20250505_084020.thumb.jpg.148e5c412fb2ed3b2b665e4fd90d5046.jpg

Opublikowano (edytowane)

w przypadku trzaska najlepsze* co moga zrobic to schowac jego odchyly lpg z teczowymi flagami i liczyc ze Polacy sie nabiora jak zobacza go z Polska flaga

przeciez ten gosc nie reprezentuje zadnych potrzeb obywateli tylko dokladnie tego przeciwienstwo, bedzie dzialal na rzecz partii, to samo w przypadku alternatywnego zlodzieja

* no ewentualnie jeszcze walczyc z tranparentami XD

Cytat

Uderzają w Trzaskowskiego. Prokuratura wszczęła dochodzenie

Prokuratura wszczęła dochodzenie w sprawie stadionowych transparentów uderzających w Rafała Trzaskowskiego i Gizelę Jagi....Na pomoc prokuratura.

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1186448/kibice-uderzaja-w-trzaskowskiego-prokuratura-reaguje

22 minuty temu, huudyy napisał(a):

zgadza sie, piszesz jakbys szykowal emocjonalny tytul do gazety

ale realnie nie ma to znaczenia, sasin spalil 70mln, z NCBiR leca miliony kazdego roku do slupow namaszczonych przez politykow, do MRiT bierzemy skorumpowanych gosci i zycie w tym szambie kreci sie dalej,

ty zas widzisz potencjal w zlodziejstwie na kilkaset tysiecy zlotych w kraju gdzie politycy zapakowani sa w dziesiatki mieszkan po przekretach i korupcji XD

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano

@KiloKush to nie jest shadowban, po prostu masz negatywne ratio na poście XD

10 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale realnie nie ma to znaczenia

nie ma znaczenia, że ktoś chce wystawić przestępcę na najbardziej reprezentacyjne stanowisko w naszym kraju? Odważna teoria :E

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kubikolos napisał(a):

wystawili i co? 25% poparcia

czy to moja wina, że 1/4 tego kraju to pieprzeni idioci?

16 minut temu, kubikolos napisał(a):

* no ewentualnie jeszcze walczyc z tranparentami XD

nie wiem jak Ciebie, ale mnie namówili by głosować na Trzaska. Nie jestem w stanie identyfikowac się ze stadionową hołotą.

17 minut temu, kubikolos napisał(a):

ty zas widzisz potencjal w zlodziejstwie na kilkaset tysiecy zlotych w kraju gdzie politycy zapakowani sa w dziesiatki mieszkan po przekretach i korupcji XD

to, że podkreślam bandytyzm Batyra nie oznacza, że nie widzę innych złodziei. Po prostu w temacie o WYBORACH PREZYDENCKICH chciałbym posłuchać o KANDYDATACH NA PREZYDENTA, a nie jakieś próby zmiany tematu :)

Edytowane przez huudyy
  • Like 1
Opublikowano

no to jeszcze lepiej, smiechu warte

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

nie wiem co ty bys chcial i co jest twoja wina (??)

ja sie odnioslem tylko do tego fragmentu:

Godzinę temu, huudyy napisał(a):

nawet to

to mnie rozbawilo :hihot:

Opublikowano
W dniu 2.05.2025 o 10:52, SM_M4E5TRO napisał(a):

Swoja droga coraz bardziej zastanawiam sie, czy poparcie dla nawrockiego w sondazach, to nie jest jakas odgorna manipulacja, bo raczej nikt przy zdrowych zmyslach na niego tego glosu nie odda

Poprawiłem, nikt przy zdrowych zmysłach na Nawrockiego tego głosu nie odda ;).

4 godziny temu, Camis napisał(a):

Ma sporo więcej około 30-32 minimum.

27-29/30% Nawrocki jest w stanie wyciągnąć w I turze. Powyżej lub poniżej tego wyniku będzie zaskoczeniem.

Co do Mentzena, to w 15% można jeszcze wierzyć, realniej 10-12% Także powyżej lub poniżej tego wyniku będzie zaskoczeniem.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, huudyy napisał(a):

nie wiem jak Ciebie, ale mnie namówili by głosować na Trzaska. Nie jestem w stanie identyfikowac się ze stadionową hołotą.

to, że podkreślam bandytyzm Batyra nie oznacza, że nie widzę innych złodziei. Po prostu w temacie o WYBORACH PREZYDENCKICH chciałbym posłuchać o KANDYDATACH NA PREZYDENTA, a nie jakieś próby zmiany tematu :)

Dlaczego tylko 1/4? Czy naprawdę wyborcy PIS to idioci? bo ja bym wrzucil tez tam KO

Trzaskowski jest słabym politykiem — szczerze mówiąc, zastanawiam się, czym kierowało się KO, wystawiając taką miernotę. Przecież mieli Sikorskiego… Szkoda, że żadnych realnych szans nie ma Zandberg — wydaje się jednym z najbardziej konkretnych polityków, a jednocześnie nie jest typowym przedstawicielem „popisu”.

I o co właściwie chodzi z tą kawalerką? Czytając Polsat News, nie wyglądało to na jakąś wielką aferę. Znam ludzi, którzy robili coś podobnego — obie strony były zadowolone. A tu sprawa ciągnie się chyba jeszcze od 2012 roku…
Dla zainteresowanych, tu link do artykułu:https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-05-05/kulisy-wizyty-nawrockiego-w-bialym-domu-ponad-siedem-i-pol-godziny/

Nie czytam ścieków w stylu Onet/WP/Niezależna, bo tam propaganda leci drzwiami i oknami.

Edytowane przez Kłaczkov
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Poprawiłem, nikt przy zdrowych zmysłach na Nawrockiego tego głosu nie odda ;).

27-29/30% Nawrocki jest w stanie wyciągnąć w I turze. Powyżej lubi poniżej tego wyniku będzie zaskoczeniem.

Co do Mentzena, to w 15% można jeszcze wierzyć, realniej 10-12% Także powyżej lub poniżej tego wyniku będzie zaskoczeniem.

I znów to samo obrzydliwe wyzwiska cytuję "nikt przy zdrowych zmysłach nie odda głosu na Nawrockiego" właśnie takim podejściem się przegrywa wybory pogardą dla innych ludzi 

Po drugiej turze wpadnę  się pośmiać jak będziecie przeklinać i wyrywać włosy że wasz ulubiony Rafał złote słońce przegrał wybory z jakimś podrzędnym kandydatem jak określacie innych kandydatów 

9 minut temu, Winter napisał(a):

Ta debata na PN to jakiś cyrk. Baba zaczyna od Szczęść Boże, a kolejny coś pierdololo o 500+ dla świń. :rotfl2:

Co za kraj.

Co w tym złego w kraju gdzie około 70% według danych GUS podaje się za chrześcijan?

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Dzisiaj w tv widziałem jak Batyr robił z siebie dziada. Stwierdził, że ma mieszkanie 59mkw i spłaca kredyt jak uczciwy Polak. Typ zbliża się do 50 i chwali się, że tylko tyle się dorobił. Rozumiem, że jak ktoś spłacił w tym wieku kredyt lub co gorsza ma dom to jest złodziejem :D Chyba tylko PiS tak gloryfikuje "bycie biednym". Przecież typ od wielu lat siedzi na dyrektorskich stołkach.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, ghostdog napisał(a):

Dzisiaj w tv widziałem jak Batyr robił z siebie dziada. Stwierdził, że ma mieszkanie 59mkw i spłaca kredyt jak uczciwy Polak. Typ zbliża się do 50 i chwali się, że tylko tyle się dorobił. Rozumiem, że jak ktoś spłacił w tym wieku kredyt lub co gorsza ma dom to jest złodziejem :D Chyba tylko PiS tak gloryfikuje "bycie biednym". Przecież typ od wielu lat siedzi na dyrektorskich stołkach.

Zgadzam się potem ktoś przyjdzie położy milion dolarów łapówki na stole i gość podpiszę wszystko bo nigdy takich pieniędzy na oczy nie widział

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Bo to nie Iran.

Nie rozumiem jaki Iran ma z tym związek? , podałem ci dane GUS skoro 70% się deklaruje więc 7 na 10 będzie zadowolonych z przywitania szczęść boże 

Teraz, Winter napisał(a):

Nawrocki ma 42 lata.

Przecież @ghostdog napisał że on zbliża się do 50 a nie że ma 50 lat , ty w ogóle czytasz że zrozumieniem posty innych czy losowo coś piszesz ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...