Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

caly POPIS na dywaniku u Mentzena to najlepsze co dadza nam te wybory XD

a po wyborach to juz i tak na jedno wyjdzie

Ważne ze jest zachowany trend , konfederacja cały czas zyskuje , może za jakiś czas cos się zmieni na lepsze

Opublikowano
31 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Miałby jaja to by powiedział "z prorosyjskimi naziolami nie rozmawiam"- przecież tak uważa, co nie ? 

A "obywatelski" tak by powiedział?.

Cytat

Jarosław Kaczyński potwierdził, że definitywnie wyklucza możliwość koalicji z Konfederacją ze względu na ich prorosyjskość.

Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Tego nie wiesz, wiesz że nic takiego nie wyszło na światło dziennie, a co mają za uszami to nie wie z nas nikt.

Jak mówiłem wcześniej, na Sikorskiego bym głos oddał, na Trzaska nie ma opcji. 

Pis przez 8 lat miał wszystkie służby i używał wszystkiego co miał - nie znalazł nic na prominentnych członków PO. 

Teraz też nic nie znalazł w kampanii. 

Ja cię nie namawiam na nic - przedstawiam swoje zdanie i uzasadniam dlaczego ja nigdy na Nawrockiego bym nie zagłosował. Abstrahując w ogóle od tego, że jest z PiS. 

Cała koalicja i jej podejście mi nie pasuje. I teraz mieliby dostać gościa co im wszystko podpisze? I nagle 100 konkretów na 100 dni zrealizują? No nie. 

Ostatnim razem jak dałem się nabrać to na Hołownię. Nigdy więcej.

Mnie bardziej apsuje koalicja niż jednowładztwo kaczyńskiego, a to realna alternatywa.

Głosowałem a TD, żeby przełamać duopol POPiS. 

A i tak lokalni frustraci na prawicy nazywali mnie tutaj "KOdomitą", bo zrozumienie takich prostych rzeczy przekracza ich mozliwości intelektualne ;) 

I nie to, że PiS mi pasuje, co to to nie. Ale nie chcę by pełnię władzy miała KO. 

No, ale PiS będzie miał pełnię władzy w 2027. I wiemy jak to działa. To nie jest wybór na 2025-2027, a 2025-2030. Dlatego ja na Nawrockiego nie mógłbym zagłosować - niezależnie od tego jak kiepska jest koalicja rządzaca. KO miała rząd + prezydenta i nie zrobili tego co robił PiS. 

Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

A "obywatelski" tak by powiedział?.

Teraz niby wykluczają, a jak przyjdzie co do czego, w wyniku im do samodzielnego rządzenia zabraknie szabel i jak Konfa będzie miała akurat te brakujące dla PiS-u szable, to momentalnie zmienią zdanie.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kaczyński powiedział to mając pełnię władzy, rząd, prezydenta, sądy, telewizję propagandową, tk, wszystko. Teraz by wszedł w koalicję z samym diabłem, byle tylko odzyskać władze. 

Tylko jeden człowiek tak mówił i był nim dziadek Janusz Korwin Mikke 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Pis przez 8 lat miał wszystkie służby i używał wszystkiego co miał - nie znalazł nic na prominentnych członków PO. 

Teraz też nic nie znalazł w kampanii. 

Teraz pytanie czy to oznacza że nic nie było, czy są tak nieudolni a tamci dobrzy że nic nie wykryli :E 

Ale no.... nie oddam głosu na kogoś kto stawia kibel bez ścieżki za 600k itp. Wstyd za takiego "kolorowego" który nagle przed wyborami kocha Polskę i flagę, a wcześniej paradował razem z LGBT... 

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie bardziej apsuje koalicja niż jednowładztwo kaczyńskiego, a to realna alternatywa.

Głosowałem a TD, żeby przełamać duopol POPiS. 

Tylko to nie jest realna koalicja, nie ma co ukrywać że trzon to PO i reszta albo się dostosuje albo nie. Lewica miała poprawić mieszkalnictwo i co mamy? Nic, kolejne dopłaty do kredytów.

Też głosowałem na TD bo uwierzyłem że jest szansa na złamanie duopolu, a to kolejna przystawka PO jak Petru. 

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No, ale PiS będzie miał pełnię władzy w 2027. I wiemy jak to działa.

Samodzielnie? Oj nie jestem przekonany, bez Konfy będzie im ciężko wrócić do władzy.

Opublikowano

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Teraz niby wykluczają, a jak przyjdzie co do czego, w wyniku im do samodzielnego rządzenia zabraknie szabel i jak Konfa będzie miała akurat te brakujące dla PiS-u szable, to momentalnie zmienią zdanie.

Gdyby Koalicja Obywatelska wróciła do postulatów Platformy Obywatelskiej z lat 2004-2013 wykopała lewice z rządu to konfederacja by ich poparła i dziś by Trzaskowski został prezydentem a za 2,5 roku Koalicja Platforma obywatelska + konfederacja zmieniała by Polskę na lepsze

Niestety Tusk zwariował a teraz jeszcze wariatem jest taki michal szczerba który w wyborach do sejmu dostał 5 tys głosów ale wypowiada się jakby dostał 500 tysięcy,  bez platformy i Tuska ten człowiek został by co najwyżej pomocnikiem sołtysa na wsi

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Teraz pytanie czy to oznacza że nic nie było, czy są tak nieudolni a tamci dobrzy że nic nie wykryli :E 

Ale no.... nie oddam głosu na kogoś kto stawia kibel bez ścieżki za 600k itp. Wstyd za takiego "kolorowego" który nagle przed wyborami kocha Polskę i flagę, a wcześniej paradował razem z LGBT... 

Tylko to nie jest realna koalicja, nie ma co ukrywać że trzon to PO i reszta albo się dostosuje albo nie. Lewica miała poprawić mieszkalnictwo i co mamy? Nic, kolejne dopłaty do kredytów.

Też głosowałem na TD bo uwierzyłem że jest szansa na złamanie duopolu, a to kolejna przystawka PO jak Petru. 

Samodzielnie? Oj nie jestem przekonany, bez Konfy będzie im ciężko wrócić do władzy.

Jest jakiś nowy program dopłat do kredytów? Myślałem że w końcu nic nowego nie przegłosowali.

A co Konfa zmieni w tym układzie? Kaczyński wciągnie ich jak wszystkie swoje przystawki. 

Ja też nie jestem zadowolony z koalicji, ale bardziej niezadowolony byłem z rządów PiS.

Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

przeciez jak tylko KO zdobedzie cala wladze i prezydenta ktory niczego nie zablokuje

to PIS zostanie natychmiast rozliczony i powsadzany do wiezien

wiec jak maja zdobyc sejm w 2027? prosto z wiezienia?

ladnie sie pali u okopanych ze juz tak odlatuja XD

:dj:

Jak konfa chce byc drugia sila w sejmie, to musi zaglosowac na rafala i pozbyc sie pisu. Nie ma innej kalkulacji. Wyrachowany kaczek juz bedzie wiedzial, co z nimi zrobic. xD

Opublikowano

Tu się nawet nie trzeba zastanawiać czy KO czy PiS. Po prostu jeden z kandydatów to oszust, krętacz bez jakiejkolwiek moralności w dodatku mający szereg kontatków w półświatku. Dla myślącej jednostki nie ma tu wyboru. 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jest jakiś nowy program dopłat do kredytów? Myślałem że w końcu nic nowego nie przegłosowali.

Pierwsze klucze, co prawda nie tak dowolne dla każdego jak BK2% ale jednak. 

2 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

To akurat bzdura. Ich z Tuskiem łączy dość szorstka przyjaźń XD

Tylko pytanie co podpisze, będzie to zależne od dnia... We wtorek będzie za, a w środę przeciw. 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Tylko pytanie co podpisze, będzie to zależne od dnia... We wtorek będzie za, a w środę przeciw. 

Błagam xD

Ten chłop jest jednak dość stabilny i nie pała miłością do Tuska.

I ogólnie nawet nie rozumiem robienia z niego wielkiego lewaka, kiedy nigdy nie poparł nawet adopcji u LGBT.

Opublikowano
Teraz, Kamiyanx napisał(a):

Błagam xD

I ogólnie nawet nie rozumiem robienia z niego wielkiego lewaka, kiedy nigdy nie poparł nawet adopcji u LGBT.

Przeciez to liberlał, a nie zaden lewak. Wiekszosc jednak nie ogarnia co z czym :heu:

Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

Trzask stabilny? Przecież on w ostatnich debatach i spotach się tylko ośmieszał... 

Lewaka z niego nie robię, ale dla mnie jest śmieszny i nikt za granicą go nie będzie traktował poważnie. A od tego jest prezydent. Ma mieć jaja, własne zdanie, a nie jeść Prince Polo. 

Opublikowano
13 minut temu, leelooo napisał(a):

Jak tam konfiarze? Gotowi dac sie przemielic kaczorkowi jak kukiz, gowin, czy ziober? :boink:

Ty się nie zdziw że to Konfa ich ośmieszy i przemieli, że przychodzą do niego po głosy. Wystarczy mądrze to rozegrać i wygrają na tych wyborach najwięcej. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Miał wpaść do mnie kumpel nanpiwko. Dla beki " bo może coś wartościowego wypadnie", kupiliśmy po paczce tych kart. Dropnął mi złoty charizard, najniższa cena za jaką aktualnie został sprzedany to 1880zł
    • Ja obecnie jestem na 935mV, +450, +2000.    CP2077, przy PT i DLSSQ w benchmarku, z DLAA to samo tylko RPM dobija do 1450-1500.    
    • Rma to takie trochę przekłamane bo to też zwroty na 14 dni. Do tego same topowe 1x900Kx więc jakieś Pipopodobne osoby co selekta szukają.
    • Nie. Obchodzi mnie to co jest proste. Ma spełnić wymagania norm i przepisów i tyle. Tu nie ma miejsca na to czy się z nimi zgadza czy nie. Nie wiem czy wiesz, ale jakby się postarał, to bez problemu sam może brać udział w tworzeniu tych norm.  https://www.pkn.pl/normalizacja/organy-techniczne/czlonkowie-ktkzpk W ten sposób może mieć realny wpływ na normy, które mogą obowiązywać dla jego produktów.  Pod względem prawnym nieistotne. To tak jakbyś odmawiał mandatu, bo uważasz że przepis jest głupi. Przepis może być w Twoim mniemaniu głupi, ale jest przepisem, wymogiem prawnym.  Gość moim zdaniem bardziej narzeka teraz na to, że nie udało mu się go obejść, bo "on wie lepiej". Jak wie lepiej, to dałem rozwiązanie wyżej, może zapisać się do odpowiedniego komitetu technicznego w PKN i mieć realny wpływ na obowiązujące normy. To nie jest trudne, praktycznie bez kosztowe oprócz czasu, który trzeba poświęcić.    Nie odmawiam zaznajomienia, tylko nie mam czasu oglądać 5 filmików na obejrzenie których trzeba poświęcić ponad 4 godziny... Gdzie sam zarzucałeś @GordonLameman że wrzuca link, a nie opisuje o co mu chodzi...    Powiem tak. Po pierwsze gość mówi o sytuacji praktycznie w USA, bo nasze normy żywieniowe i nawet standardy w polskiej kuchni są zupełnie inne. Żywność produkowana u nas, też jest inna, ma inne wymagania i jest inaczej przetwarzana. Mowa o produktach typowo z rynku polskiego czy nawet europejskiego. Zatem już dość duża podstawa argumentów odpada.    Wiadomo nie od dziś, że są tłuszcze dobre i tłuszcze złe, ale wszystko w nadmiarze szkodzi. Cukier czy węglowodany też nie są szkodliwe jeżeli nie są spożywane w nadmiarze i nadmiar tutaj jest największym problemem, bo wiele produktów to puste kalorie upchane węglowodanami. Tylko właśnie w większości to nie są produkty pierwszej potrzeby.    I teraz wracamy do podstawy dyskusji czyli mleka dla niemowląt. Produkowane mleko w proszku przeznaczone dla niemowląt ma być podobne składnikami odżywczymi, witaminami i innymi makroelementami do mleka matki. Dlatego samo mleko krowie nie jest wystarczające i trzeba dodać innych tłuszczy, które dostarczą chociażby kwasu linolowego (omega-6) czy kwasu alfa-linolenowego (omega-3). W tym celu wykorzystuje się oleje roślinne, które gość błędnie identyfikuje jako tłuszcze trans tak jakby dodawano zwykłe rafinowane oleje. Nie. Olej rzepakowy dodawany do mleka niemowlęcego jest rafinowany w niskiej temperaturze, przechodzi dodatkowe procesy oczyszczania, a sam surowiec musi spełniać wyższe wymagania dotyczące czystości np. pod względem zawartości pestycydów, niż taki zwykły olej. Różnic jest znacznie więcej, tylko gość chyba ich nie ogarnia i na siłę twierdzi, że te wszystkie dodatki są totalnie złe. Edit: oczywiście to moja opinia, nikogo nie oskarżam, oczywiście możesz się z nią nie zgadzać, ale jest mi to obojętne.    
    • Gdzie opcja mam AM4 I uległ awarii?
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...