Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Ogólnie leję na drugą turę, ale wku*wia mnie, że jakiś szczoch z konfederacji robi sobie debaty, a te cwele uczestniczą w tym.

Kiedyś niedopomyślenia.

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Oglądam te spotkanie i widać, że Nawrocki wszystko powie, żeby tylko wygrać. Jest kompletnie nieszczery. Czuć obawę przed kaczorem i wstrzymuje się z krytyką PiSu. Wspomnienie, że stoi za nim Solidarność to wada, nie zaleta w obecnych czasach.

P.S: Ten uśmiech na twarzy Nawrockiego, gdy Mentzen wspomniał o latach 90 i laniu się po ryju na blokowisku :E

Jak Memcen wsiadł na ekonomię to Nowogrodzki się zesrał a jak gadka o praniu po ryjach to aż płonie fachowością.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Tutaj bylo dosc nudno i przewidywalnie, ale czekam na 2giego kandydata - ciekawi mnie jakie pytania zagadki przygotwuje Slawek dla Trzaska, bankowo bedzie o jego zmianach w pogladach i wypowiedziach z 2020 ze rzad i prezydent nie moga byc z tej samej partii :) 

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Jak dla mnie powinien powiedzieć prawdę i tyle.

Że nie zgadza się z tymi punktami, ma inne zdanie.

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Taki mamy klimat, że Konfederacja ma te 15-20%.

Ale syf z negowaniem drugiej tury możesz sobie darować.

No ciekawe dlaczego do tego doszło, może trzeba patrzeć na to czego chcą ludzie, a nie wprowadzać im to czego nie chcą. To jest sranie na podwaliny demokracji. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Alez oczywiscie, pierwsze pol godziny bedzie jechanie z kartki na z gory przygotowane pytania - mnie ciekawi tylko ta druga czesc, pytania na ktore nie bedzie przygotowany :) 

Mi brakowało najważniejszego akcentu:

Co zrobi takiego Trzaskowski/Nawrocki, że młodzi nie będą mieć przerąbane w życiu.

Odbiorcami tej rozmowy są młodziaki sfrustrowani tym, że tyrają za minimalną, laski ich nie chcą a rodzice się wnerwiają, że ciągle z nimi mieszkają.

I w pytaniu o nowe podatki oczywiście, że zabrakło "docisnę śrubę zachodnim przedsiębiorstwom, które unikają opodatkowania"

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

Tyrają za minimalną.

Która akurat jest nielogicznie wysoka. Ja wiem, że biznesmeni są, jacy są, ale części trudno dawać wyższe stawki, jak ZUS pobiera taki duży haracz.

60% tej minimalnej to są składki.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, wamak napisał(a):

Spotkanie Trzaskowskiego z Mentzenem będzie krótkie:
-sobota 19:00 spotkanie z Mentzenem

-sobota 20:00 debata w TVP

Przeciez to nie ma sensu, Nawrocki 1,5h a Trzaskowski co, 30 minut? Nie bedzie chcial odpowiadac na pytania-niespodzianki? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• dawno nieaktualne,tak samo jak pewnej nocy zniknął zapis 175cm
    • TV nie masz w domu?  kabla hdmi to jeszcze rozumiem, ogólnie chodziło o test bo z PC/integrą w cpu zapewne jest wszystko ok, problemem prawdopodobnie jest twoje podłączenie ekranu przez przejściówkę.
    • Chwilowo. TERAZ im brakuje, bo cisną wszystko w "trzydniową operację specjalną". Po wojnie będą mieli duuuuuuużo kandydatów do swoich mafijnych miniarmii ala Wagnerowcy. Szczególnie, że wielu będzie miało do wyboru albo zostać najemnikiem dla kremlowskiej mafii albo żreć gruz i przymierać z głodu, bo skutki osłabienia gospodarki zostaną zrzucone na zwykłych obywateli. Ci z biednych wiosek będą mieli kompletnie przesrane. Do tego przestępczość i kolejne oferty typu "albo pierdziel do końca życia albo jedziesz do (Afryki czy innego miejsca) Jeszcze raz: gospodarka=/=mafia kremlowska. Myślisz, że czemu oni doprowadzają do potężnego kryzysu jak nie zawalenia się gospodarki teraz? Bo im to niemal zwisa. No tu się nie damy rady niezgodzić bardziej. Imigranci się nie inegrują, doprowadzają do podziałów i chaosu, generują potężne koszty pośrednie i bezpośrednie. A Europie nie potrzeba nakazu 1, bo sami z siebie się nie chcę rozmnażać. (nie żebym się dziwił) Chodzi mi o te umowy z podpisywaniem na wiele lat, w cenach z dupy.  Chodzi o pozwalanie ruskim na położenie łap na tym, co jest strategiczne albo stoi tuż obok (Łukoila w Polsce w ogóle nie powinno być, nie mówiąc o tym, żeby im sprzedawać ważne obiekty w Polsce!) 
    • Tylko przejściówka to jedno, problem z obrazem , ale dlaczego nie widać igpu w windowsie jeśli jest na enabled w UEFI  to drugie.  I w takim razie jak wyświetlasz aktualnie obraz w Windowsie ?
    • https://motofilm.pl/2026/01/zaplacili-ponad-200-tys-zl-za-537-konnego-suv-a-na-drodze-potrafi-zamienic-sie-w-zolwia/   "Na wstępie trzeba jasno zaznaczyć, że ten tekst nie jest atakiem na chińską motoryzację. Omoda 9 Super Hybrid to bardzo wygodny, solidnie złożony SUV, który moim zdaniem – jest wart tych pieniędzy"   "Oczywiście tak być nie powinno. Chińczycy z pewnością pracują nad rozwiązaniem problemu i w najbliższych miesiącach spodziewam się stosownej aktualizacji. Zresztą wierzę, że tak się dzieje, widząc progres po marcowym teście Jaecoo 7 SH i listopadowym Chery Tiggo 8 PHEV, z tym samym napędem."   "Na dziś najlepszym rozwiązaniem pozostaje po prostu regularne ładowanie samochodu. Hybryda typu plug in służy właśnie do tego, by podłączać ją do gniazdka. Kupowanie takiego auta bez możliwości ładowania w domu mija się z celem, na co zwróciła uwagę nawet Unia Europejska. Okazało się, że tylko co czwarty właściciel ładuje swoje auto odpowiednio często, a reszta robi to jedynie okazjonalnie. "   i to jest konstruktywna krytyka. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...