Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie u betonu :) Być może u wyborców Memcena stracił w oczach. Na wschodzie będzie miał solidne 70-80% poparcia, w Polsce twarde 25% jest pewne. 

W sumie racja ;[

Ogólnie rysuje się z tego takie coś, że znalazł se dziada z trudną sytuacją, zawarł z nim niekorzystną umowę na pożyczkę co skończyło się przejęciem mieszkania.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Zobaczymy dopiero 1 czerwca. 

Mam nadzieję, że będzie miał pierwsze zarzuty karne za oszustwa u notariusza a potem sukcesywnie dodawane. 

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przecież to by było karanie za zaradność… pomysł bardzo, bardzo zły i zachęcający do kombinatorstwa i pracy na lewo.

A obecnie państwo tego nie robi? :E Ja wiem czego tu się czepiasz, ale twierdzę że skoro już robią rozwiązania socjalne to niech to robią dobrze i po ludzku.
Ludzie i tak pracują na lewo oraz kombinują. 

Tymczasem za granicą potrafili umieszczać imigrantów w hotelach oraz wycieczkowcach i nie dziwię się że zachodni obywatele się wkurwili.
Oby wszyscy malarze zostali przyjęci na swoje kierunki, bo ktoś weźmie się za "inżynierów" i wznowi projekt mydło+, tym razem  o zapachu Afryki. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Koroluk przygotował orkę Memcena. Ciekawe ile on ma obrońców na tym forum? Przecież gość w minimalnym stresie nawet myli czy głosuje za czy przeciw danej ustawie, a łatwo go zestresować pytaniem nawet "co u niego". I on ma gadać z poważnymi politykami zagranicznymi? Gość ma psychikę 5 latka.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Wszystko na to wskazuje, że to był typowy mechanizm wykupywania mieszkań jaki był stosowany przez grupy... nie do końca etyczne :) :

https://www.rp.pl/polityka/art42289761-gazeta-wyborcza-karol-nawrocki-pozyczal-jerzemu-z-pieniadze-na-procent

Tak po ludzku bardzo to źle świadczy o Nawrockim...

PiS nie chciał dawać nikogo kojarzącego się z PiS... Szukali, szukali i jedyny co wydawało się, że będzie się nadawał to Prezes IPN nie kojarzony z bieżącą polityką, ale nawet on umoczony... Ja prd... PiS ma chyba naprawdę problem z ludźmi mającymi minimum etyki :) A wygrali wybory na fali tego, że politycy PO parę razy przy wódce poprzeklinali sobie i to była ich największa wina :) 

Nigdy więcej PiS w Polsce! I nigdy nie dopuśćmy do rządów Konfy ! Szkoda słów... Kupił mieszkanie warte 100000 za jakieś grosze i mimo obietnicy nawet się nie zajął seniorem... Ja bym takiego typa nie chciał nawet wśród znajomych, a co dopiero jako Prezydenta RP... Tu już nie chodzi o politykę, a po prostu jakieś ludzkie odruchy...

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

PiS nie chciał dawać nikogo kojarzącego się z PiS... Szukali, szukali i jedyny co wydawało się, że będzie się nadawał to Prezes IPN nie kojarzony z bieżącą polityką, ale nawet on umoczony... Ja prd... PiS ma chyba naprawdę problem z ludźmi mającymi minimum etyki :) A wygrali wybory na fali tego, że politycy PO parę razy przy wódce poprzeklinali sobie i to była ich największa wina :) 

To samo o Nawrockim powiedział Mentzen .:E Dodając że może i zrobił to poprawnie, ale wykorzystał człowieka.

Cóż, można znaleźć większe przewinienia PO niż narzekanie przy wódce. Ludzie po 8 latach jednych szuj, zapominają o drugich. Jak mówiłem... To tylko kwestia czasu aż będzie gorzej, a nie kwestia która z tych partii będzie rządzić.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
59 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Po co te wyzwiska ktoś został skazany prawomocnym wyrokiem ?

32 minuty temu, hubio napisał(a):

Wszystko na to wskazuje, że to był typowy mechanizm wykupywania mieszkań jaki był stosowany przez grupy... nie do końca etyczne :) :

https://www.rp.pl/polityka/art42289761-gazeta-wyborcza-karol-nawrocki-pozyczal-jerzemu-z-pieniadze-na-procent

Tak po ludzku bardzo to źle świadczy o Nawrockim...

Nigdy więcej PiS w Polsce! I nigdy nie dopuśćmy do rządów Konfy ! Szkoda słów... Kupił mieszkanie warte 100000 za jakieś grosze i mimo obietnicy nawet się nie zajął seniorem... Ja bym takiego typa nie chciał nawet wśród znajomych, a co dopiero jako Prezydenta RP... Tu już nie chodzi o politykę, a po prostu jakieś ludzkie odruchy...

Co takiego złego ci ta konfederacja zrobiła?

A PiS wraca za 2 lata +/- do władzy dzięki działaniom KO i reszty koalicji 

Opublikowano
9 godzin temu, TheMr. napisał(a):

IMG_4405.png

9 godzin temu, Voodoo2 napisał(a):

@TheMr. miałem prawie identyczne zestawienie i wynik do tego co wkleiłeś :krejzol:

U mnie w zasadzie podobnie i też bardzo minimalna przewaga Biejat nad Trzaskowskim i też uważam się za centrowca. Prawda jest taka, że nawet podczas naszych dyskusji na forum widać, że część z nas by się dogadała gdybyśmy mieli rządzić wspólnie na jakimś poziomie :E

8 godzin temu, Áltair napisał(a):

Mnie wyszło "Brak bliskiego kandydata" :( Przy pominięciu kilku odpowiedzi. I inaczej niż w Latarniku.

Clipboard_05-15-2025_01.jpg

Nie chcę wyciągać zbyt pochopnych wniosków ale na podstawie tego podsumowania mam wrażenie, że twoje poglądy się trochę wzajemnie wykluczają. Z jednej strony oczekujesz głębszej współpracy z UE a z drugiej jednak pojawia się aspekt silnego poczucia wspólnoty narodowej.

Tymczasem z członkostwem w UE jest jak ze związkiem. Na początku takie ja i ty jest fajne ale z czasem widzicie, że razem tworzycie coś fajnego i coraz więcej chcecie robić razem i niejako samoistnie "ja" musi trochę ustąpić miejsca dla "my". Jeśli jest wam razem dobrze to z czasem przychodzi czas podejmowania poważniejszych decyzji i jedną z pierwszych jest zamieszkanie razem. Jak już zamieszkacie razem to zaczynacie wspólnie urządzać swoje mieszkanie/dom. Z czasem być może pojawia się potomstwo i wtedy "ja" schodzi na znacznie dalszy plan a "my" jeszcze bardziej zyskuje na znaczeniu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, voltq napisał(a):

Po co te wyzwiska ktoś został skazany prawomocnym wyrokiem ?

A co muszę czekać na wyrok by nazwać go śmieciem>? Od początku jak zaczął startować to mnóstwo smrodu jest wokół niego począwszy od niepłacenia rachunków za wynajem mieszkania po wyłudzenie mieszkania i jak dotąd 6 wersji wydarzeń które się nie kleją.  Tak krystaliczny jest jak cały pis...

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

A obecnie państwo tego nie robi? :E Ja wiem czego tu się czepiasz, ale twierdzę że skoro już robią rozwiązania socjalne to niech to robią dobrze i po ludzku.
Ludzie i tak pracują na lewo oraz kombinują. 

Tymczasem za granicą potrafili umieszczać imigrantów w hotelach oraz wycieczkowcach i nie dziwię się że zachodni obywatele się wkurwili.
Oby wszyscy malarze zostali przyjęci na swoje kierunki, bo ktoś weźmie się za "inżynierów" i wznowi projekt mydło+, tym razem  o zapachu Afryki. 

No ale to jest głupie rozwiązanie. 
Mas mieszkanie komunalne do określonych dochodów - przekraczasz go zmienia mieszkanie i znowu ktoś biedny tam może zamieszkać.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, voltq napisał(a):

Co takiego złego ci ta konfederacja zrobiła?

Na całe szczęście nic bo nigdy nie rządziła, ale nie chcę żyć w katolandzie z ministrem zdrowia Kają Godek i min. oświaty Braunem (wiem - nie jest w konfie, ale jak uzyskają władzę to go wezmą).

Ponadto nie chcę aby Polska wyszła z UE bo dzięki UE żyję i to dosłownie, a nie w przenośni. Dzięki UE dostaliśmy 20 lat temu (jeszcze ze wspólnikiem) dotację do firmy. Ponadto byłem kiedyś w UPR i znam ludzi, którzy się tam pchają :) Mówiąc najogólniej - połączenie niedowartościowanych dzieciaków, z ludźmi z pewnymi ułomnościami intelektualnymi (mówiąc językiem korwina - idiotami :lol2:, on uważa to za normalne słowo). Nie ufam za grosz konfie, im ludziom. Co do programu to w niektórych kwestiach np. konkurencyjności NFZ czy wspierania przedsiębiorców mogę się jeszcze zgodzić, ale zasoby ludzkie w postaci mentzena oferującego najniższą krajową za harówkę 12 godzin dziennie, nie uznającego czasu wolnego + bossaka, katoland w czystej postaci z tą swoją żonką i za chwilę dziećmi - "polska "katolicka" rodzina" no i w zapleczu szalony korwin i nie mniej szalony gaśnicowy... Sorry, ale takim ludziom powierzyć władzę to jak przyśpieszony brexit i trumpizm połączony z oddaniem Polski rosji...

Niebezpieczni, nieodpowiedzialni ludzie... A w praktyce sami nie mają szans więc razem z PiS stworzyliby wzorowy katoland bo PiS na żadne antysocjalistyczne pomysły nigdy się nie zgodzi, ale na radykalne obyczajowe owszem. Oznaczać by to mogło rządy socjalistyczno- narodowe co samo to mrozi krew w żyłach... konfa głodna władzy nigdy nie była u koryta więc na wszystko się zgodzi byle siebie i swoich ludzi dopchać do stołków... Oni mają po 20-30-40 lat - wszyscy na dorobku. Razem z PiS zaorają nam Ojczyznę... Nie wolno do tego nigdy dopuścić!

Jeśli ktoś uważa, że za PiS było źle to za PiS+Konfa będzie 10 razy gorzej (wiem - ciężko sobie to wyobrazić)... :lol2:

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, Camis napisał(a):

Pięknie ich zmiażdżył, Rafał Trzaskowski miał rację ci dziennikarze TVp myśląc że robią dobrze działają przeciwko niemu , przegra przez takie sytuacje prezydenturę 

Opublikowano

@Camis nie wiem czy teraz pójdę, ale jak faktycznie w II turze taka niewielka różnica pomiędzy Trzaskiem a Nawrockim to znów trzeba ratować Polskę i mobilizować wszystkich żeby poszli głosować na Trzaska. Ja oczywiście pójdę.

Być może taka mała różnica w sondażach zmobilizuje dużą grupę wyborców bo myślałem, że ma z 10% przewagi to nie wiem czy bym szedł w II turze, a tak to pójdę.

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Pięknie ich zmiażdżył, Rafał Trzaskowski miał rację ci dziennikarze TVp myśląc że robią dobrze działają przeciwko niemu , przegra przez takie sytuacje prezydenturę 

Oni sami siebie miazdza. Po akcji z Janoszek i Derpienski, mogli przez chwile zlapac oddech i sie zastanowic nad soba, ale nie - nawet jasny trolling z iloscia 4mln podpisow podali dalej za pewnik :E 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

Jeśli przegra to przez aktualnie rządząc kolegów. Największą przeszkodą dla Czaskowskiego może być mała frekwencja. Tusk dużo obiecał, a wyszło  jak zawsze. A wystarczyło ruszyć z jakimś dużym tematem np. rozpocząć budowę CPK, elektrowni atomowej czy zwiększyć kwotę wolną od podatku lub urealnić II próg podatkowy. Powtórki z Jagodna raczej nie będzie, ludzie są zmęczeni polityką.

• Like 1
Opublikowano

Sztab PO/KO niezmiennie słaby od 2015 roku. Ja nie wiem czemu Tusk tam nie robi porządku, przecież to widać nawet przez osoby średnio śledzące politykę. 

A co ma duży temat do prezydenta? Wybór prezydenta to silna polityka zagraniczna zgodna z kierunkiem rządu, podpisywanie ustaw i stanie na straży prawa. A tutaj większości sztabów pomyliły się chyba wybory… 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...