Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Fatality napisał(a):

Choinka nie jest juz elementem religijny w dzisiejszych czasach

Może dla Ciebie, ale w dalszym ciągu jest elementem katolickiej kultury i religii i ma swoje miejsce w sejmie.

PS też nie rozumiem obchodzenia jakichkolwiek religijnych zabobonów w sejmie, bo to nie miejsce na to, więc zgadzam się z Tobą, że  to też powinno być ukrócone.

ZERO RELIGII w miejscach rządowych.

2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Wyborcy Mentzena i Brauna to nawet gaci nie muszą zmieniać przez najbliższe dni. Tyłek i tak będzie wylizany na błysk przez wyborców Trzaska i Nawrockiego 

znów prawicowe urojenia homoseksualne, projekcja lizania męskich dup. Was nie brzydzi pisanie takich bezeceństw?

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
13 minut temu, Fatality napisał(a):

Pewnie, że beton. Ale jaki musi mieć beton PO, gdzie ich kandydat jawnie zdradził swoje poglądy bo myślał, że kłamstwami przyciągnie drugą stronę? Efekt: amtych nie zyskał a swoich stracił.

Zawsze miał łeb to interesów

A to się okaże dopiero za dwa tygodnie.

Za utrzymanie lewicowego elektoratu maja odpowiadać Lewica i jej kandydaci.

KO zakłada też że jej elektorat wie o co chodzi i że pójdzie zagłosować.

A Trzaskowski ma pozyskać centrowy i centro prawicowy elektorat 3D oraz jak najwięcej od konfederosji i niezdecydowanych.

Od pierwszych dni kampania jest tak prowadzona. I są w tym konsekwentni mimo krytyki i sugestii że mogą się przeliczyć.

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

A w czym on niby jest taki komunistyczny, hmm?

image.png.3a15152d6f1aaa2352d5a35b24195aa8.png

1 minutę temu, huudyy napisał(a):

PS też nie rozumiem obchodzenia jakichkolwiek religijnych zabobonów w sejmie, bo to nie miejsce na to, więc zgadzam się z Tobą, że  to też powinno być ukrócone.

ZERO RELIGII w miejscach rządowych.

To nie szukaj usprawiedliwienia dla nikogo. Jeśli nic to nic.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I mam się odnosić do jakichś antycznych zdjęć, które nawet nie wiem, czy są legit?

Adrian miał spójny przekaż, odkąd nie wszedł do rządu w 2023. Jest wiarygodny po prostu.

To nie chorągiewka jak Memcen, który ma inny program w parlamentarnych i prezydenckich xD

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kamiyanx napisał(a):

I mam się odnosić do jakichś antycznych zdjęć, które nawet nie wiem, czy są legit?

Adrian miał spójny przekaż, odkąd nie wszedł do rządu w 2023. Jest wiarygodny po prostu.

To nie chorągiewka jak Memcen, który ma inny program w parlamentarnych i prezydenckich xD

Niestety "załatwił" pissowi jednowładzwo w 2015r. i całe to szambo w jakim do dziś żyjemy :(

Opublikowano
8 minut temu, Fatality napisał(a):

Największe oburzenie wyrażają ludzie głosujący na komucha. 0 zaskoczenia

Jestem dumny z tego, że jestem Komuchem. :rudolf:

Brawa dla wszystkich Komuchów z Forum!!!

Namówiłem pełno osób do głosowania na Zandberga i wspólnie będziemy teraz nosić czerwone koszulki z młotem i sierpem!

• Like 2
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, Fatality napisał(a):

Jeśli konfa pójdzie w spółę z pisiorami to na zasadach 50/50 - pis bedzie słabł, konfa rosła i za 4 lata to będą mieć zbliżone poparcie pewnie. Konfa nie wejdzie w koalicję na zasadzie damy wam stołek za głosy - to jest śmierć partii. Nie tylko konfy ale ogólnie. Patrz na kukiza, hołownię, petru itd

O tym już wielokrotnie pisaliśmy, jak skończy Konfa, jeśli za wszelką cenę dopchnie się do koryta i wejdzie w koalicję z PiS z pozycji takiej, jakiej są aktualnie. Skończyliby tak samo jak Kukiz czy wcześniej Samoobrona oraz LPR. Notabene, Bosak, który dziś jest w Ruchu Narodowym, kilkanaście lat temu był w LPR i nawet był szeregowym posłem z tej partii w czasach koalicji PiS-Samoobrona-LPR, więc powinien doskonale wiedzieć, jak się kończy przymilanie się do PiS-u i późniejsza koalicja z PiS-iorami. Mimo to, wysyła co jakiś czas ciepłe słówka do PiS-u.

Jedyna w zasadzie sensowna opcja, żeby Konfa w takiej koalicji z PiS mogło przetrwać, to taka, w której wyniki ułożą się tak, żeby Konfa będzie wyżej od PiS-u i będą mieli więcej szabel od PiS-u. Wtedy Konfa będzie mogła grać kartami i dyktować PiS-owi warunki w stylu, że my, konfa chcemy premiera, ileś ministerstw, a wy jakiegoś wicepremiera miejcie, trochę ministerstw itd. oraz Kaczyński won z polityki. Ale to jest scenariusz taki z gatunku niemożliwy w ciągu najbliższych kilku lat, znaczy możliwy, co wręcz nieprawdopodobny i jeden z niewielu scenariuszy, jaki mogłoby się wydarzyć, to ten, gdy w międzyczasie Kaczyński będzie nogami do przodu.

13 minut temu, TheMr. napisał(a):

30% dla kandydata bez idei, bez programu, wyciągnięty z szafy.

Do tego drewniany, sztuczny. Także alfons, złodziej, sutener, lichwiarz, gangus, czyściciel mieszkań itd. Konfiarze powinni kilka razy głęboko się zastanowić, czy chcą takiego człowieka na prezydenta, który jako prezydent zrobi wszystko, żeby PiS wrócił do władzy po drodze destabilizując kraj.

3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Romanowski był dokończony, ale spierdzielił na Węgry przecież XD

Gdyby nie służby Siemoniaka, które nie dopilnowały, żeby nie zbiegł oraz sąd, siedziałby w areszcie.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja bym jeszcze na miejscu prawicy nie świętował, ilu już w Europie było polityków z tej strony którzy szli po zwycięstwo ostatnimi czasy, a na koniec frekwencje wywaliło w kosmos, ludzie się przestraszyli że wygra antyeuropejski kandydat i wynik się zmienił, dochodziło do mijanek. W przypadku Trzaskowskiego nawet mijanka nie jest konieczna, bo mimo wszystko ciągle prowadzi nawet w dla niego mniej korzystnych prognozach.

Kalkulacja że dodamy całą prawicę w % i wychodzi 50%, też bym był z tym ostrożny. Z poprzednich wyborów wynika wyraźnie że jest większy przepływ z tych partii do koalicji rządzącej obecnie, niż z partii lewicowych na pis. Część też nie idzie w ogóle głosować.

Kluczem jest mobilizacja i frekwencja, jak np. wypuszczą jakieś nowe afery, to będą one miały za zadanie oburzyć i zmobilizować elektorat, a nie przekonać wyborców pisu, bo tych nie przekona nic.

Edytowane przez aerial
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli Bosak jest nazistą? 

Czy Bosak występował na wiecach nazistowskich, chodził w koszulkach Hitlera oraz propagował poglądy nazistowskie publicznie, pod sztandarem swastyki?

Wiem do czego pijesz, w takim razie Trzaskowski też jest nazistą jak wytniesz odpowiednią klatkę lub fragment filmu z wiecu wyborczego

• Like 1
Opublikowano

Ale to nie on załatwił. To wina systemu wyborczego.

Btw, ależ ten tuskowy marsz zanosi się na porażkę. Sondaże przed drugą turą wcześniejsze niż 3-4 dni przed nią też się zanoszą na bezwartościowe. Kampanii spodziewam się malowniczej z mocnymi ciosami pod koniec.

• Like 2
Opublikowano
Teraz, aerial napisał(a):

Ja bym jeszcze na miejscu prawicy nie świętował, ilu już w Europie było polityków z tej strony którzy szli po zwycięstwo ostatnimi czasy, a na koniec frekwencje wywaliło w kosmos, ludzie się przestraszyli że wygra antyeuropejski kandydat i wynik się zmienił, dochodziło do mijanek.

Wczoraj to się stało co piszesz w Rumunii.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Tego tyla najlepiej ignorować. Nie da się o nim napisać nic co byłoby zgodne z Regulaminem forum :) 

Ale przecież regulamin forum nie zabrania rysować kredą po chodniku :smiech:

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Czy Bosak występował na wiecach nazistowskich, chodził w koszulkach Hitlera oraz propagował poglądy nazistowskie publicznie, pod sztandarem swastyki?

Wiem do czego pijesz, w takim razie Trzaskowski też jest nazistą jak wytniesz odpowiednią klatkę lub fragment filmu z wiecu wyborczego

Nie.

Mam na myśli to:

image.png.40d6e15d867083a46a8ecdd82e1a7e86.png

image.png.e8789f8c14f3a0894e4ec4ea570c9677.png

• Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Chyba nie twierdzisz że fotomontaż? Może on nie wyraża publicznie poglądów komunistycznych teraz ale co było to jego.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Grolshek napisał(a):

Niestety "załatwił" pissowi jednowładzwo w 2015r. i całe to szambo w jakim do dziś żyjemy :(

Tam niestety razemkom także PiS pomógł. Z PiS-u wysłali do nich człowieka, który pomógł razemkom zebrać podpisy i w zamian za to odebrali Lewicy głosy.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Szambo napisał(a):

Jestem dumny z tego, że jestem Komuchem. :rudolf:

Brawa dla wszystkich Komuchów z Forum!!!

Namówiłem pełno osób do głosowania na Zandberga i wspólnie będziemy teraz nosić czerwone koszulki z młotem i sierpem!

Jest jedna forma komunizmu, która niesie ze sobą pewne pozytywne aspekty.
Jest to komunizm warstwowy...

Jeden komunista plus warstwa piachu.
Drugi komunista, warstwa piachu,

kolejny komuch, warstwa piachu
itd

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie.

Mam na myśli to:

image.png.40d6e15d867083a46a8ecdd82e1a7e86.png

image.png.e8789f8c14f3a0894e4ec4ea570c9677.png

No i ? Przecież to jest tak płytkie, że aż żałosne.
Nie raz jak widzę ziomka z daleka to wyciągam w ten sposób dłoń.
Symbol lewackich i komuszych bojówek jest zaciśnięta dłoń...

Edytowane przez Umpero
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Mam na myśli to:

To teraz żeś się wkopał. W takim razie Bosak to KOMUCH bo taki salut oznacza:

1. Solidarność i jedność

Najczęściej kojarzony z ruchem robotniczym, lewicą oraz walką o prawa obywatelskie. W tym kontekście:

Zaciśnięta pięść uniesiona w górę to symbol oporu, siły i jedności.

Popularny np. wśród aktywistów, związkowców, uczestników protestów.

2. Protest lub sprzeciw

Gest bywa używany jako wyraz sprzeciwu wobec opresji, dyskryminacji czy niesprawiedliwości. Zyskał popularność np. w ruchu Black Power (USA, lata 60.) i podczas protestów społecznych.

3. Pozdrowienie z przekazem

W niektórych kręgach (np. anarchistycznych, antyfaszystowskich, lewicowych) to forma pozdrowienia, która ma charakter polityczny lub ideologiczny – alternatywa dla tradycyjnego salutu czy podania ręki.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

To teraz żeś się wkopał. W takim razie Bosak to KOMUCH bo taki salut oznacza:

1. Solidarność i jedność

Najczęściej kojarzony z ruchem robotniczym, lewicą oraz walką o prawa obywatelskie. W tym kontekście:

Zaciśnięta pięść uniesiona w górę to symbol oporu, siły i jedności.

Popularny np. wśród aktywistów, związkowców, uczestników protestów.

2. Protest lub sprzeciw

Gest bywa używany jako wyraz sprzeciwu wobec opresji, dyskryminacji czy niesprawiedliwości. Zyskał popularność np. w ruchu Black Power (USA, lata 60.) i podczas protestów społecznych.

3. Pozdrowienie z przekazem

W niektórych kręgach (np. anarchistycznych, antyfaszystowskich, lewicowych) to forma pozdrowienia, która ma charakter polityczny lub ideologiczny – alternatywa dla tradycyjnego salutu czy podania ręki.

Skąd to wziąłeś? 

Zaciśnięta pięść kojarzy mi się raczej z White Power. A "rzymski salut" to oczywiste hitlerowskie "pozdrowienie". 

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, michasm napisał(a):

Spójrz ponownie, bo kursy się zmieniły 😉 IMO zwycięstwo Nawrockiego jest nieuniknione. 

Te kursy będą wielokrotnie się zmieniać.

23 minuty temu, Camis napisał(a):

Ta, czekali aż ludzie wybiorą Trzaskowskiego na Prezydenta xD.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Szambo napisał(a):

Czyli jak mówi @Umpero to BOSAK KOMUCH też do piachu?

Matko Boska...

Szczęść Boże... gdzie się schować jak tylu KOMUNISTÓW wszędzie. :pajac:

Trochę źle się wyraziłem.
Ostatnimi czasy można było zobaczyć wśród komuszych bojówek wyciągniętą, zaciśniętą dłoń jako ich symbol.
Inaczej mówiąc Gordon na swoją modłę i pod swoją narrację próbuję przypisać cechy tym, którym daleko jest do takich cech, zachowań.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...