Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam obecnie telewizor jako monitor już około 15 lat. Ten telewizor ma 19 cali, jest HD ready, ale ma hdmi i skalowanie do full hd.

Szukam jakiegoś typowego monitora, zamiast telewizora do komputera. Zależy mi, żeby był tej samej wielkości 19 cali.

Budżet około 400 zł

Opublikowano

Nie ma recenzji tego monitora, ponieważ to już jest niszowa przekątna ekranu (w przypadku 24" masz pełno do wyboru).
Parametry tego monitora wskazują, że jako tako nada się również do grania, jeżeli to wchodzi w rachubę.

Opublikowano
7 godzin temu, Smoak741 napisał(a):

Zależy mi, żeby był tej samej wielkości 19 cali.

Budżet około 400 zł

7 godzin temu, bourne2008 napisał(a):

Nikt nie produkuje takich monitorów.

7 godzin temu, Smoak741 napisał(a):

a jakieś podobne wielkościowo do 19 cali?

• Dell E2020H - 19,5" 1600x900 - 360zł
  • Philips 203V5LSB26 - 19,5" 1600x900 - 480zł
  • Haha 1
Opublikowano

Jaką masz kartę graficzną?
Ten MSI wydaje się spoko, ale producent na stronie nie chwali się technologią Freesync.
W podobnej kasie jest iiyama ProLite XU2293HS-B6. W porównaniu do tego, co wcześniej podałem, nie ma regulacji wysokości. Obsługuje AMD Freesync i na 99% będzie działać również Nvidiowy G-Sync.
MSI ma złącza D-Sub i HDMI.
iiyama ma złącza HDMI i Displayport.

Opublikowano
13 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Trochę dziwne te wymagania co do wielkości... Jest on w jakiejś wnęce? Lepiej podaj maksymalne wymiary długości i szerokości, bo obecne monitory mają małe ramki, więc większy ekran zajmuje mało miejsca.

moj obecny tv ma przekątną 21,5 cala, a ekran 19 cali (bez ramek). Mam już go kilka lat więc jestem przyzwyczajony do tej wielkości i nie widze innej

• Confused 1
Opublikowano

Bez problemu przyzwyczaisz się do innej wielkości... Szczególnie że w obecnym pewnie masz rozdzielczość 1366x768, zamiast 1920x1080. Na dodatek wszystkie filmy skalują się tam beznadziejnie, bo nikt nie nagrywa w takiej rozdzielczości... Chyba że oglądasz 720p z małymi paskami. 

Opublikowano
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Bez problemu przyzwyczaisz się do innej wielkości... Szczególnie że w obecnym pewnie masz rozdzielczość 1366x768, zamiast 1920x1080. Na dodatek wszystkie filmy skalują się tam beznadziejnie, bo nikt nie nagrywa w takiej rozdzielczości... Chyba że oglądasz 720p z małymi paskami. 

jest to telewizor HD ready i mam podpięty kabel hdmi wiec skaluje do 1920x1080

image.png.41073c390d6a980ff97d6f02c3f71a30.png

Opublikowano (edytowane)

Huh, wątpię by coś z tego okresu miało 1080p, może tylko przyjmuje wyższą rozdzielczość i skaluje do 768p? Trzeba by wygrzebać model TV.
Tak czy inaczej współczesne monitory go zjedzą i polecam nie odrzucać tych ~5 cali więcej. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Huh, wątpię by coś z tego okresu miało 1080p, może tylko przyjmuje wyższą rozdzielczość i skaluje do 768p? Trzeba by wygrzebać model TV.
Tak czy inaczej współczesne monitory go zjedzą i polecam nie odrzucać tych ~5 cali więcej. 

niestety ale więcej cali mi się na biurku nie zmieści. Tylko te 21,5" to jest opcja