Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema. 
Mial ktos moze problem z SAM na kartach AMD? Po wlaczeniu i odpaleniu gry wszystko ok, ale juz po kilku minutach uzycie GPU wynosi kilkadziesiat procent i analogicznie spadaja FPSY, pojawia sie stuttering. Mialem tak z RX 6650xt, zastanawiam sie czy to nie jest wina MOBO lub jakiegos ustawienia w biosie. Dodam jeszcze ze rebar dzialal na 4060ti i nie powodowal zadnych problemow.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
4 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

ale juz po kilku minutach uzycie GPU wynosi kilkadziesiat procent i analogicznie spadaja FPSY, pojawia sie stuttering. Mialem tak samo z RX 6650xt, zastanawiam sie czy to nie jest wina MOBO lub jakiegos ustawienia w biosie.

To wina radeona

Nazwa gry?

Opublikowano (edytowane)

Swego czasu na 6950xt w tlou musiałem wyłączyć sam/rbar żeby gra nie cięła. Poza tym jednym przypadkiem nigdy z tym nie miałem problemu.

Edit 

A w kompach domowych 6950xt, 7800xt i 9070xt na różnych płytach głównych, więc to raczej nie że mam szczęście na tej jednej jedynej konfiguracji 😂😆

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Obstawiam, że problem jest softowy.
Ściągnij darmowy program Macrium Reflect Free, zrób kopię (klon) obecnej partycji systemowej i zachowaj ją na zaś.
Odpal potem instalator windowsa, wybierz opcję "Resetowanie systemu Windows" z opcją "Zachowaj moje pliki".
Sprawdź na zresetowanym systemie konfigurację obecnych sterowników i czy problem nadaj występuje.

Opublikowano

Świetnie, że działa. Teraz wyobraź sobie, że chcesz zainstalować windows 11 bo nagle okazuje si, że Twoja ulubiona gra wymaga tego systemu... i się nie da bez kombinacji w biosie. Uroki AMD.

Opublikowano

Mi sie to przytrafilo w warhammer 40k space marines 2, monster hunter wilds, final fantasy 16. Co najciekawsze, jak wylacze sam i gre wlacze to odpala sie ona i dziala jak trzeba po czym jak wlacze sam ponownie to i na sam dziala. Tak jakby cos sie bugowalo przy pierwszym uruchomieniu gry, nie rozumiem.