Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zamówiłem procesor, płytę, ram i chłodzenie do komputera, który chce zupgradeować. Czy zasilacz 550w będzie wystarczający czy musze zacząć myśleć nad nowym? - zasilacz OCZ ZS 550W 135, 80 Plus Bronze.

Komputer będzie prezentować się tak:

CPU: 9800x3d
MOBO: B850i strix

RAM: G.Skill Trident Z5 Royal, 2x16 6400MHz

CHŁODZENIE: AIO 360 Liquid freezer PRO

Karta graficzna: GTX 1060 6gb

Zasilacz: OCZ ZS 550W 135

Dyski: SN850x 1TB, Lexar 790 500GB, 1TB Toshiba

Opublikowano (edytowane)

Super, dzięki za odpowiedź, będę i tak planował go zmienić za niedługi czas. Myślę nad A850G 850w, co o tym uważasz coś w tej cenie będzie sensowniejszego +- 550 PLN. 

@Kakarotto używam go od około 2017 roku, chciałbym go też zmienić za niedługo. W tym miesiącu przekroczyłem swój wewnętrzny limit na głupoty:balon:, dlatego pytam ale jeżeli będzie trzeba no to będzie trzeba kupić. A co myślisz o tym zasilaczu z góry, o którym napisałem? 

Edytowane przez kszaku
Opublikowano

@kszakuPewnie nic się nie stanie, ale ja bym się troszkę obawiał podłączać do ośmioletniego zasilacza podzespoły za tyle dutków. Jak grzebię w starych kompach, to, co prawda nieraz używam dwudziestoletnich zasilaczy, ale ewentualne szkody byłyby groszowe. :hihot:

PSU z MSI nigdy nie miałem, ogólnie opinie ma dobre, ale może ktoś bardziej siedzący w temacie się wypowie.

@Send1NTy pewnie coś dopowiesz i doradzisz. :D

Opublikowano

A850G mam i polecam... niedawno na forum razem z  @Lameismyname rozważaliśmy między różnymi zasilaczami i wyszło tyle, że obaj go kupiliśmy :) 

Na razie możesz siedzieć na obecnym zasilaczu, ale przed zmianą GPU faktycznie pasuje wrzucić coś nowego, mocniejszego  ;)

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

A850G mam i polecam... niedawno na forum razem z  @Lameismyname rozważaliśmy między różnymi zasilaczami i wyszło tyle, że obaj go kupiliśmy :) 

Na razie możesz siedzieć na obecnym zasilaczu, ale przed zmianą GPU faktycznie pasuje wrzucić coś nowego, mocniejszego  ;)

Potwierdzam. Tutaj cały wątek rozważań:

W skrócie - dobry zasilacz w dobrej cenie. Śmiało można go brać ;)

• Thanks 1
Opublikowano

Super, dziękuje za odpowiedzi:lovin:. Na ten moment zostanę na starym zasilaczu, poczekam może akurat któraś dwójka podana przez Was będzie na promocji to sobie zamówię. 

Opublikowano

@kalderon Jak robiłem wcześniej research to wychodziło, że NZXT jest głośniejszy i ludzie się skarżyli na podmianę komponentów przez firmę na gorsze. Musisz pokopać.

NZXT było moim wcześniejszym wyborem chociaż marka się od dawna kojarzy miejscami że słabej jakości produktami.

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Kakarotto napisał(a):

PSU z MSI nigdy nie miałem, ogólnie opinie ma dobre, ale może ktoś bardziej siedzący w temacie się wypowie.

@Send1NTy pewnie coś dopowiesz i doradzisz. :D

Od msi to tylko modele MPG, MAG bez trybu półpasywnego są głośne nawet w idle na tyle że od razu zrobiłem zwrot ;) Ten A850G to bardzo fajny zasilacz z reszta już dużo zostało tutaj napisane na ten temat ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1