ket_rab 445 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Mi po głowie chodzi model 420mm + ten dodatkowy wentylator. Posiadam 360mm Nucleusa push/pull z T30 i to genialnie się sprawdza. Ehhh Taki 420mm + ten wentylator wolałbym full black. Trzy tryby pracy Edytowane 17 Czerwca przez ket_rab
kamilos69 396 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Cena za to aio to jest nieporozumienie. I brak full portu w tej cenie Ale pewnie fanboje będą zachwyceni bo kolorki się zgadzają Edytowane 17 Czerwca przez kamilos69
IceMan 194 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Jak zawsze różne portale to totalnie inne wyniki Pierwszy test (canucks) z poprzedniej strony Noctua zawsze the best, ALF ostatni, albo w środku stawki. Drugi test (tpu) Noctua pośrodku stawki , ALF w TOP10. Uwielbiam ...
Elder 908 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca No dobra,mamy obraz tego co Noctua proponuje i nic mnie tu nie rusza. Mehh... Obserwuję za to kompletnie inny koncept AIO który nie polega na leczeniu starych wad a stosowaniu innego podejścia. No nie da się ukryć że...z systemów CLC to przyszło. Computex 2026 TAICHI AQUA 360 LCD Dwie pompy (redundancja)...wymienne, przepływomierz/alarm jeśli któraś z pomp zdechnie. Ekran mocowany magnetycznie do bloku CPU (lub do budy) albo won do szuflady jak komu nie potrzebny. Chcesz ten wyświetlacz na biurku przed nosem ... proszę bardzo. Blok CPU wygląda jak typowe bloki CPU w CLC, mały niski nie ma buły na CPU jak w typowych AIO. Chłodnica ma dwa dodatkowe porty 1/4 cala (38mm gruba nie 27mm) możliwość dodania drugiej chłodnicy w loop (skalowanie wydajności układu), możliwość łatwej wymiany płynu. No i co...co więcej można chcieć od AIO? 4
Kadajo 9 968 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Trochę offtop ... Nie ma to, jak płacić za ekran LCD który potem wrzucimy do szuflady i dwie pompy, jakby jedna mało hałasowała ... 1
Elder 908 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Ocenimy jak te dwie pompy zintegrowane z chłodnicą 360mm się zachowują jak to będzie na rynku dostępne jest dużo znaków zapytania testy pokażą czy taki koncept wypali. Mi tam pompa w Phanteks AIO360 nie hałasuje ale jest wiele AIO o których tego nie można powiedzieć i których lepiej unikać. BTW to jest pierwsze modułowe AIO konfigurowalne które zwróciło moją uwagę rynek to zweryfikuje.
lukadd 3 763 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Nie mam doświadczenia w wodzie, ale ogólnie czy nie lepiej dwie pompki w obiegu na niższych rpm niż jedna wyżej? ALF3 czy Eisbaer 360 jakie mam jak najbardziej słychać pompkę na 100%, ale skręcona jest nie słyszalna i dalej z zapasem wydajna do nawet najbardziej wymagającego od strony cpu giercowania. Edytowane 17 Czerwca przez lukadd
Elder 908 Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Nie będę spekulował że dali dwie pompy w tym celu aby na low rpm znikły całkowicie ale faktycznie...CLC przestałem budować z jedną pompą i trzymam się dwu pomp bo jest ... cicho, a dalej wysoki flow. Integracja pomp w chłodnicy AIO ma dla mnie pewną zaletę która jest przeniesiona z układów CLC Chcesz mienić pompę to masz prosty temat ... 4 śrubki,zmieniasz i z bani. No i mi ten blok pasuje zamiast buły na CPU władowanej. Suma zalet i wad mnie przekonuje aby to przetestować. To już przetestowane,jest OK ale...lepsze jest wrogiem dobrego. 4
Lameismyname 4 096 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Ciekawe czy na tym ekranie od AiO pójdzie Doom
Fenrir_14 1 305 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca @Elder mówiłem Ci że ten Phanteks jest naprawdę cichy Już ten wcześniejszy Glacier 360D30 X2 był absolutnie świetny pod kątem kultury pracy. Nie wiem czy coś zmienili jeśli chodzi o pompę ( bo w poprzedniej wersji nie było Aseteka) czy dołożyli tylko ten wyświetlacz ale Phanteks na tle innych producentów robi świetną robotę. Chociaż szkoda trochę że zrezygnowali z wentyli D30 kosztem tych M25G2 ;/ Ten Taichi mega ciekawy projekt
Elder 908 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca @Fenrir_14 Pompa nie jest wymienna a wentylatory można zmieniać w AIO wedle uznania więc Phanteks podszedł prawidłowo do tematu. Pompa jest cicha a dali tanie wentylatory M25 aby trzymać cenę w ryzach. Chcesz D30 zamontować czy Lian Li TL series...nie ma problemu. Jak bym trzymał się 9800X3D to nie dotykał bym AIO ale 9950X3D z jego poborem mocy w sofcie pro to inna sprawa. Ok...jak się jesienią oderwę od motocykla to CLC tu właduję a na razie Phanteks ma to ogarnąć. Dzięki za polecenie tego AIO,wpasowało się w Tachyon Ice bezproblemowo koniec kombinowania ...póki z CLC nie ruszę. 1
ostryb 54 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 360 i 240 w UK na Amozon dostępne od ręki. 360 £217. 240 £191.
ket_rab 445 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca @Zachy wrzuć coś jak tam u ciebie ta 420mm się sprawdza
sideband 3 101 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca Noctua NL-LC1 chromax black series potwierdzony
Zachy 851 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca 11 godzin temu, ket_rab napisał(a): @Zachy wrzuć coś jak tam u ciebie ta 420mm się sprawdza Na razie mam kompa niepodlaczonego jeszcze po przeprowadzce. A krótko na temat: jest cicho i chlodno Calkiem fajnie to wygląda.
Kadajo 9 968 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca https://videocardz.com/newz/noctua-confirms-black-nl-lc1-chromax-black-aio-cooler-series-for-end-of-2026 1
Zachy 851 Opublikowano 7 Lipca Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Kurde LF III Pro az tak kiepski jest jak im wyszlo? Wrzucic na niego D30 120 albo Noctue 120 i zbadac mozliwosci... Edit: a widze ze wkladali Noctue na Arctica w dalszej czesci filmu Edytowane 7 Lipca przez Zachy
Krzysiak 3 244 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca No jakby było czarne a nie sraczkowe to bym pewnie odżałował i dołożył...a tak BQ wpadło
Rekomendowane odpowiedzi