Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Paw79 napisał(a):

W sumie dopiero teraz zauważyłem że tam są wrzucone jeszcze wyniki ze zwykłego rastra.

Mimo że tabelka ma opis "Wyniki wydajności - RT i PT".

Z bardzo prostego powodu, żeby można było od razu zobaczyć, jaki jest spadek po włączeniu RT względem braku RT, o ile PT jest wolniejsze od RT, o ile PT daje mniej FPS względem braku RT, czy Radeony tracą więcej wydajności po włączeniu RT od GeForce'ów, itd. Jak pisałem wcześniej, dane zgrupowały się praktycznie idealnie w schemat góra brak RT, środek RT, dół PT, więc nie generuje to żadnego chaosu w słupkach.

Godzinę temu, Paw79 napisał(a):

A sprawdzałeś może jak się skaluje wydajność z poziomem detali przy włączonym PT?

Np. w Cyberpunku 2077 w zwykłym rastrze lub z włączonym RT można zyskać ok. +30% fps zrzucając wolumetryczną mgłę, chmury i SSR na medium.

Ale z PT to już tak nie działa.

Przestawienie całego presetu na medium (nie tylko mgły, chmur i SSR) daje zaledwie ok. +8% fps.

Ciekaw jestem czy tu jest tak samo.

Różnica jest minimalna.

Detale maksymalne + PT:

re9_2026_02_26_17_15_59_832.thumb.jpg.1da798cced80b0d360957366a2f5c547.jpg

Detale niskie + PT:

re9_2026_02_26_17_17_23_604.thumb.jpg.d4c45b9013b81c5a246213b59faac090.jpg

Opublikowano (edytowane)

Dobra, udało się - mam RE 9 za 100zł z promocji Nvidia. :E 

Ostrzegam wszystkich bo Nvidia musiała zmienić cały patent aktywacyjny i obecnie jest to upierdliwe bo Nvidia App wymaga cały czas sprzętu, który bierze udział w promocji - nawet w momencie logowania się na Steam by aktywować grę. Kiedyś było tak, że sprzedający wklepał klucz z vouchera w apce Nvidii i tyle - resztę robiło się samemu logując się na własne konto Steam. Obecnie jest to niemożliwe bo wywali errora o braku sprzętu biorącego udział w promocji - musiałem ryzykować i dać sprzedającemu login i hasło do Steam - dopiero wtedy git jak przeprowadził cały proces u siebie z kompa, w którym siedzi sprzęt objęty promocją.

Tak więc na dzień dzisiejszy jednak nie polecam kluczy z promocji sprzętowych Nvidii no chyba, że macie kogoś zaufanego kto Wam to aktywuje lub jesteście hardkorem jak ja. :E 

jestem-hardkorem-hardkorem.png

Edytowane przez caleb59
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
16 minut temu, caleb59 napisał(a):

musiałem ryzykować i dać sprzedającemu login i hasło do Steam

Ale czym ryzykować? Daje te loginy ruskim na potęgę jak mi aktywują klucze czy cokolwiek innego. Co ktoś taki może Ci tam zrobić bez dostępu do maila? Chyba tylko więcej gier extra nakupować XD

Opublikowano

Just to confirm, path tracing can only be enabled on NVIDIA GPUs, and enabling path tracing will enable NVIDIA ray reconstruction automatically, you can't manually toggle it. Also, enabling PT will automatically engage DLSS with the "Performance" profile, and you cannot disable DLSS anymore, but you may select DLAA

Ciekawe:E

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
30 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ale czym ryzykować? Daje te loginy ruskim na potęgę jak mi aktywują klucze czy cokolwiek innego. Co ktoś taki może Ci tam zrobić bez dostępu do maila? Chyba tylko więcej gier extra nakupować XD

Z tego co kojarze istnieje opcja pernamentnego usuniecia gry z biblioteki :E

Opublikowano
37 minut temu, userKAMIL napisał(a):

To zależy, czy wypełniłeś prawdziwymi danymi profil na steamie, jeśli tak to mogą wykraść Twoje dane osobowe. Dwa zawsze mogą Ci załatwić bana na konto, ot tak dla zemsty. Lub trzy zmienić dane/hasło i sprzedać konto.

• Upvote 1