Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

69 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A zainstaluje se demko. Niech no tylko 1 stutter wyskoczy.

EDIT: No i wyjście z pierwszego pokoju (uchylanie drzwi) Grace i jest stutter. Po co takie gry robią xd

EDIT2: Pierwsze zapalenie zapalniczki - stutter. Przecież kompilował shadery to co to się odwala?

EDIT3: Czyli 2 stuttery w demku.

I spadki do 60 klatek gdy wszystko na Ultra. Wymagająca gierka, komp zaczął mi szumieć a jakoś nie widzę wielkiego przeskoku graficznego względem 8-semki które by tłumaczyły takie zapotrzebowanie sprzętowe.

Edytowane przez Tankietka
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

Gra nie zarobiła tyle ile by chcieli? xD

Jeżeli sprzedaż 7 mln w czasie poniżej dwóch miesięcy to mało. Gra jest najszybciej sprzedającą się częścią w serii. Ale dziwi wydanie teraz dema.

Opublikowano (edytowane)

Trochę się posrało na rynku. Kiedyś dawano demo, żeby "zaprosić" do swojego produktu.
Teraz się nikogo nie zaprasza "przed". Bazuje na fanach i zwolennikach (mając ICH właśnie tak naprawde w d00pie!) nie pozostawiając wyboru - ONI I TAK KUPIĄ, czego by nie wypuścili.
A dopiero później łaskawie kieruje ofertę do tych, co właśnie firmę / produkt mają w d00pie (może ich złapiemy?).

Coś, jak z telefonią albo kablówką. ;)
Jak jesteś userem od 15 lat, to nie licz na fajną ofertę (bo już cię mamy!).
Ba! Często zadzwonią, żeby Ci dźwignąć 10 zł w górę.
A byle noname z ulicy dostanie 50% gratisa, czapkę śliwek & całusa w płetwę na wejściu. ;) 

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Radio Tirana napisał(a):

Wydaje mnie się (ale ręki nie dam sobie uciąć), że to nie jest pierwsze wydanie dema przez Capcom po kilku miesiącach od premiery. Oni już tak zrobili w przeszłości, ale nie wiem, czy w przypadku Residenta czy innej serii. 

Dawali przed premierą ostatnimi latami.

Opublikowano

8-10 godzin gry, zdecydowanie krótsza niż re4:r. Tryb kamery czysta preferencja, ale jak na pierwszy raz możesz spróbować rekomendowanej opcji capcomu czyli 1pp Grace 3pp Leoś. 

Jeśli grasz na PC to polecam gorąco włączenie śledzenia ścieżek, graficznie gra momentami wgniatała w fotel

Opublikowano
13 godzin temu, tgolik napisał(a):

Czy Resident Evil Requiem to długa gra? W porównaniu z Village czy RE4 Remake.

Resident 4 Remake zajął mi 21 godzin, Requiema ukończyłem w 16. Jest wyraźnie krótsza, ale to jeszcze nie poziom Residenta 3.

Opublikowano

Nie wiem jak wy potraficie przechodzić gry w 12 czy 15 godzin. Ja mam 8 godzin, 1/4 gry za mną celuję więc w 30 godzin. Ale co tylko zbiorę coś cenniejszego wracam robić zapis, głównie ganiam do Safe House pisać na maszynie ale bawię się świetnie przy Requiem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mimo, że gram na poziomie normalnym, to i tak często ginę, autosejw mnie gdzieś cofa, potem zapominam zebrać przedmiotów. Zginąłem tuż po zebraniu opaski do I poziomu i musiałem godzinę biegać, żeby ją znaleźć. Wolę więc sejwować ręcznie ważniejsze momenty.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tgolik napisał(a):

Nie wiem jak wy potraficie przechodzić gry w 12 czy 15 godzin. Ja mam 8 godzin, 1/4 gry za mną celuję więc w 30 godzin. Ale co tylko zbiorę coś cenniejszego wracam robić zapis, głównie ganiam do Safe House pisać na maszynie ale bawię się świetnie przy Requiem.

33 lat doświadczenia w  graniu robi swoje:E

Edytowane przez ODIN85
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.06.2026 o 07:42, Pentium D napisał(a):

2,5 miesiąca leżała na dysku zainstalowana i w końcu przeszedłem. Dłużyło mi się a w podsumowaniu tylko 8h 16m czasu gry. Grace fajniej mi się grało niż Leonem więc wybrałem mniej optymistyczne zakończenie.

Ciekaw jestem jak mi czas gry podsumuje RE. Na liczniku według Steama mam 28 godzin i zostały mi jeszcze ze trzy cztery godziny gry. Gra mi się świetnie, to być może najlepszy Rezydent dla mnie (obok Village). Podoba mi się gra Leonem, podoba Grace. Świetny klimat, super crafting - nawet bieganie z każdą pierdołą, żeby zrobić zapis daje mi satysfakcję.

• Like 1