Ziobro zaskoczenia:
https://www.kryminalki.pl/artykul/28852,akcja-policji-strazy-granicznej-i-europolu-pseudokibice-pomagali-w-przemycani-migrantow-z-afryki
Ci co najgłośniej krzyczeli na meczach. Ha, tfu.
Jedyną wspólną wartość prawactwa to hipokryzja
A czy zauważyłeś bym kogokolwiek przekonywał do przesiadki na takie rozwiązanie?
Może dla Ciebie i "Tych" osób o których teraz wspomniałeś takie rozwiązanie jest mniej ergonomiczne, mniej praktycznie ale dla mnie czyli dla wieloletniego użytkownika takie rozwiązanie jest tak samo dobre jak poprzednie ale obsługa i przyzwyczajenie do "nowego" wymagały ode mnie więcej czasu. Zasadnicza różnica jest taka, że ja zwyczajnie chciałem sprawdzić takie rozwiązanie a "Wy" jak to stwierdziłeś - nie. Ja się przekonałem, że takie rozwiązanie może być tak samo dobre, praktyczne i ergonomiczne co stare ale do intuicyjnej obsługi wymagało to ode mnie przyzwyczajenia. Ot tyle.
Niestety ludzie mają problem wyjść po za utarte schematy, które są dla nich komfortowe i z którymi się wychowali przez lata. Wszystko jest kwestią praktyki i przyzwyczajenia. My zdawaliśmy prawo-jazdy na autach bez "tabletów" a za parę lat dzisiejsze pokolenie będzie zdawać egzaminy na takich autach. Ty miał byś z tym problem a młode pokolenie już tego problemu nie będzie mieć. Dzisiaj 60 letni dorosły człowiek ma problem z obsługą smartfona a 4-letnie dziecko popyla na nim jak szalone.
Jak widać u wielu osób na samą myśl o jeździe w aucie z samym "tabletem" uaktywnia się dysonas poznawczy.
ENCAP tego nie odzwierciedla.
Oczywiście niektóre rozwiązania są nie trafione choćby wspomniany przeze mnie brak manetki do zmiany kierunków jazdy w modelu 3 Highland. Klienci i użytkownicy pokazali swoje nie zadowolenie z tego powodu i manetka w kolejnych, nowych modelach ponownie wróciła.
Dzisiaj do wszystkiego masz instrukcje obsługi poprzez auta, elektronikę i wszelaki sprzęt i jeśli się do niej nie stosujesz możesz uszkodzić sprzęt i co najważniejsze - stracisz gwarancję.
Idąc dalej jeden uczy się szybciej a drugi wolniej. Najważniejsze, że obydwaj w instrukcji mają dokładnie to samo i to od nich zależy czy będą korzystać z urządzenia według instrukcji czy jednak pójdą na skróty.
Opisałem swoją sytuację gdzie po przesiadce na Teslę miałem problem z Jej obsługą bo to było zupełnie "coś" nowego. Aby w pełni komfortowo i mega intuicyjnie obsługiwać auto przejechałem nim 2-3tyś km. Po takiej praktyce "tablet" jak to wielu określa służy mi głównie do nawigacji i nie mam potrzeby w nim dłubać. Auto obsługuje tak samo intuicyjnie jak każde inne.
Rekomendowane odpowiedzi