Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Auto spotting?  kto wymyslił te ułatwienie..  juz nawet nie trzeba oznaczac wrogów recznie, ba nawet nie trzeba zbytnio  patrzeć w ich kierunku, bo z fovem 125 oznacza się wszystko dookoła samo :E Nie dziwie się że tak ciezko jest  zrobic "plecy" i utrzymać się na nich dlużej..  po co te wszystkie osłony, miejscówki, dym, tona kurzu, skiny z kamuflażem jak wystarczy spojrzeć w kierunku wroga by pojawiła się kropka..

Serio? Autospotting to powinna być funkcja dla snajpera co najwyżej i to też przez lornetkę, a nie zwykły celownik (chyba że go trafi to mogłoby oznaczać). Nieźle. 

Czuję że nie pocampię snajpą, tylko trzeba będzie lecieć na Rambo.

• Upvote 1
Opublikowano

Gra ma wbudowany system pokazywania czy oddany strzal trafil, do tego czy trafinienie jest tylko ze strony klienta czy serwera, dodatkowo monitoring polaczenia i ewentalne problemy mozna wylapac, ale brakuje tez pokazania w co sie trafilo przeciwnika, bo widac tylko w co on trafil kiedy sie padlo. Wtedy mozna by lepiej zdiagnozowac czy rzeczywiscie dostal w glowe czy nie.

Obecnie to z serwerami tak bylo srednio z mojeg doswiadczenia grania w bete. Na premiere jak beda normalne serwery lub wylaczenie crossplaya spowoduje poprawe to moze nie bedzie tak zle. Moze tak byc ze grajac wylaczonym crossplay bedzie to lepiej wszystko rejestrowalo niz z wlaczonym.

Opublikowano
24 minuty temu, skypan napisał(a):

Dobrze, że nie zapomnieli o tabeli wyników jak w 2042. To jest żenada, że zaczynają testy czegoś co powinno być od początku.

Oni nie zapomnieli, specjalnie jej nie bylo aby nikt nie płakał ile razy zgina. Wiesz, toksyczna pozytywność.

• Haha 2
Opublikowano

Ja na serię patrzę od BF2. Ta część BF-a to był taki "arcadowy milsim". Wtedy na rynku nie było czegoś takiego no i obecnie też nie ma. W późniejszych odsłonach wprowadzili dużo uproszczeń. To jest król.

Z nowożytnych części topką rozwiązań ale zrodzonych w bólu jest BF4. Z całą swoją infrastruktura - battlelog, komendant, apka na smartfon, "lewoluszyn" i wiele innych rzeczy. To był szczyt możliwości EA/DICE. Zaraz obok ale już ciut okrojony jest BF1. Ta część miała najlepszy klimat i epickość. Żadna część przed i po BF1 tego nie miała.

Po premierze zobaczę gdzie umieszczę 6-kę. Ale już teraz na 100% zakładam, że rozwiązaniami nie pobije 4-ki a klimatem 1-ki.

• Upvote 3
Opublikowano
11 minut temu, MJRegul napisał(a):

wybuch RPG koło żołnierza nie robi mu prawie nic, czyli standard od czasów BF3.

I to właśnie jest patologia. Trzeba centralnie trafić mu w łeb z RPG aby go zabić, lub chociaż zadać jakiś dmg.

Opublikowano
7 minut temu, galakty napisał(a):

Czuję że nie pocampię snajpą, tylko trzeba będzie lecieć na Rambo.

Za dużo to nie polatasz.. wystarczy ze jakiś bartek_pl spojrzy przypadkiem w twoim kierunku nie widzać cie dobrze a  juz masz kropke nad głową i oznaczenie na radarze.. W poprzednich odsłonach np w piątce jak ktoś cie oznaczył to miałeś informacje ze jesteś widoczny dla innych.. tutaj nic :E 

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja mam propozycję:

- wywalić autospotting

- ale za to do każdego kto zmienił broń na cokolwiek z lunetą, niech się natychmiast przyczepia 5-metrowa migająca jak popsuty neon strzałka, a postać takiego gracza powinna zamieniać się w:

Spoiler

image.png.d32da29f908d10366bfd3e309f29a0da.png

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Na mapie sie wystweila ze jests "spotted" ;) 

Tak widoczne ze nawet nie zwrociłem uwagi :E w V miałeś dzwiek i bodajże na ekranie jakaś wiadomość.

Jak nie zrobią zmian w  autospottingu to bedzie lipa a nie gra.

3 minuty temu, VRman napisał(a):

- ale za to do każdego kto zmienił broń na cokolwiek z lunetą, niech się natychmiast przyczepia 5-metrowa migająca jak popsuty neon strzałka, a postać takiego gracza powinna zamieniać się w:

Pokaż ukrytą zawartość

image.png.d32da29f908d10366bfd3e309f29a0da.png

Juz były kiedyś takie trójkąciki :E 

Opublikowano
Godzinę temu, dawidoxx napisał(a):

Automatyczny spotting zabija całkowicie przyjemnośc z gry.. Jestem przyzwyczajony do ręcznego oznaczania wrogów na "Q" ale w becie kompletnie traci to sens..

Po co te skiny z kamuflażem jak wystarczy spojrzeć w kierunku wroga i działa to na takie odległości ze szkoda gadać..  jak już chcieli zrobić to automatycznie to mogli przypisać  jako umiejetność dla jednej klasy czyli zwiadowcy..

Cała bete grałem na głosnikach, bo nawet nie chciało mi się zakładać słuchawek skoro na minimapie wszystko widać.. taki legalny cheat :E 

O tym pisałem a zostałem wyśmiany. Mechanika dla dzieci

Opublikowano
11 minut temu, luk21pl napisał(a):

O tym pisałem a zostałem wyśmiany. Mechanika dla dzieci

Pisałeś o kropkach na radarze w momencie w którymś ktoś oddaje strzał panie kolego i to jest dla mnie normalne, ale nie auto spotting. 

Opublikowano

Co wy z tym autospotingiem? To ma tylko recon jak spojrzy na kogoś przez lunetę. Ja tam nonstop spamuje Q więc dla mnie bez różnicy czy jest auto czy nie. Mnie to bardziej wkurza, że nie mogę oznaczyć czołgu, mimo ze widzę 1/3 jego powierzchni. Muszę widzieć ponad połowę żeby pozwoliło mi go oznaczyć.

RPG który nie zabija piechoty też jest ok pod względem balansu. W końcu ma to być na pojazdy. Jakby zabijało na parę metrów od wybuchu, to ładny rocketspam by był.

Opublikowano (edytowane)

Przeczytałem sobie ostatnie 15 stron dyskusji i mam takie o to przemyślenia. Niemal wszyscy z utęsknieniem nawiązujecie do jakiejś poprzedniej wersji BF'a w stylu "bo w BF X (za X wstaw ulubioną część serii) to było, a teraz to COD". Co po niektórzy nawet zainstalowali starszą wersję, żeby sobie przypomnieć "jak to było", by po jednej sesji usunąć grę ponownie. Dla czego ? Co was powstrzymuje przed powrotem do ulubionego BF'a ? Przecież serwery są i można dalej grać w niemal wszystko od BF3 w górę. Ja tak robię. W wolnym czasie odpalam BF3 i bawię się dobrze. Jedyne czego mi brakuje to starych kompanów. Fajnie było wbić plutonem na serwer i pozamiatać tak, że przeciwnicy wychodzili z serwera :D. Oprócz tego wszystko za czym tęsknicie dalej jest dostępne. Wystarczy tylko odpalić grę.

Edytowane przez Rafik7
Opublikowano
13 minut temu, babayaga napisał(a):

RPG który nie zabija piechoty też jest ok pod względem balansu. W końcu ma to być na pojazdy.

RPG to po prostu nośnik, przeznaczenie zależy od pocisku, a te mogą być i na pojazdy i na piechotę... 

Opublikowano (edytowane)

Parę osób pisało o męczącej rozgrywce. I w sumie na tym filimku tak właściwie wygląda rozgrywka

Napierdalać i to jest właśnie ta COD-owość obecnego BF-a. Tu nie chodzi o szybkość poruszania i inne aspekty rozgrywki ale właśnie o intensywność rozgrywki. Zrobili gierkę na szorty i tiktoka. Mi od oglądania nie dobrze się robi. Wiadomo łatwo taki zlepek zrobić z akcji z każdej gry ale w BF6 wyjątkowo łatwo mi to poszło.

Edytowane przez skypan
  • Like 1
  • Upvote 3