WYŁĄCZENIE CROSSPLAY W BATTLEFIELD 6:
wejdz w dokuments/battlefield 6/settings/steam/PROFSAFE profile i dodaj/zmień wartość GstGameplay.CrossPlayEnable 0
(z 1 na 0)
To, że się wyświetlają reklamy to nikogo nie dziwi. Ale jak one się wyświetlają : mi 20% dolnego ekranu zabiera pozioma reklama podążająca za skrollowaniem, czego autentycznie niecierpię; poza tym te nazwijmy to nie pływające siedzą sobie bezpośredni pod postami juzerów udając ich sygnatury - nie widać linii oddzielającej posta od reklamy, ani nie ma innej kolorystyki okna, kontrastowej. Ogólnie to jest nasrane jak w chlewie, a na to chyba wpływ macie.
I co mamy robić, zamykać pierdyliard wyskakujących reklam, które zaraz wrócą? Nie tędy droga - ludzie stąd po prostu uciekną, bo nikomu nie będzie się chciało wchodzić na stronę która zamiast treści oferuje użeranie się z advertami. Kto będzie chciał zostać, ten zainstaluje ADB, ale na tym skromnym gronie stałych userów nie utrzyma się stronki.
Nie no jasne ale myślę, że to tylko skromny dodatek do tego co robi.
Myślę, że np. teraz o 19:20 jak widzę go w zalogowanych, to raczej spędza tutaj czas w tych godzinach jako pasjonat, nie etatowiec.
A paywalla nie musimy robić z ukrytym działem dla dotujących. Nawet symboliczne rangi wystarczą. My ze starą gwardią wzięlibyśmy to na klatę, bo to są śmieszne koszty w porównaniu do tego ile co dzisiaj kosztuje.
Jeżeli masz doświadczenie, to pewnie wiesz jak po aktualnych transformacjach google działa i jak bardzo strzałem w stopę są te reklamy. Krótkowzrocznie może i parę groszy się zyska ale długofalowo to będzie tragedia.
Widziałeś eksodus power userów i ekspertów z overclock na techpowerup po wprowadzeniu agresywnych reklam? Tylko czekać na podobny rozwój sytuacji, patrząc na wzrastające niezadowolenie użytkowników.
A to Tomek pracuje tu non profit? Tomek jest osobą zatrudnioną w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie na śmieciuchu żadnym, tylko na realnej umowie o pracę. Można oczywiście kalkulować, ile mandayów poświęca na pracę dziennikarską, ile na administracyjną, ale fakty są takie, że to po prostu pracownik. Niestety paywalle w polskich realiach się nie sprawdzają, co miałem okazję wielokrotnie poczuć na własnej skórze.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Pan Mateoo,
4 reakcje
Pokaż odpowiedź