Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Tak to inna gra bo minelo juz sporo lat wiec po prostu czas odrzucic dawne nawyki bo to juz nie wroci ;) Ciagle porownywanie gry jadac na sentymencie nic dobrego z tego nie bedzie. 

No wiadomo. BF6 jest jaki jest. Zobaczymy co będzie dalej.

Opublikowano
14 minut temu, krukkpl napisał(a):

Abstrachując... ktoś musi mieć bardzo nudne życie, że mu się chce tyle razy w boty klikac.

Swoją drogą wiele serwerów FARM BOT nie pozwala na wbijanie zadań itp, tym bardziej się dziwię że tam grają.

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Swoją drogą wiele serwerów FARM BOT nie pozwala na wbijanie zadań itp, tym bardziej się dziwię że tam grają.

Może kogoś życiowym sukcesem jest zaistnienie w topce na stronce ze statami*

Tylko współczuć.

* - na które już nikt nie patrzy, skoro można podbijać bezkarnie na botach

Opublikowano
29 minut temu, Strilok napisał(a):

No to ich polityka wydawnicza jest do dupy. Bo oni już w tym momencie powinni wydać parę patchy łatający najbardziej palące problemy. A ten jeden duży powinien być wydany faktycznie na sezon.

Ja rozumiem wydać patach ale parę to chyba przesada jak do premiery było 5 dni roboczych. Bez przesady. Jak wspominacie tak gloryfikowanego BF4 to dajcie tez podobną ilość czasu na dopieszczenie.

5 minut temu, Pawcio napisał(a):

Czy ktoś was wybierał się na wycieczkę do tańszego regionu w celu zakupu bf6?

Np. ukraina.

Nie było problemów z zakupem?

Panie tam jest wojna niebezpiecznie teraz tam jeździć. 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Kabor napisał(a):

Ja rozumiem wydać patach ale parę to chyba przesada jak do premiery było 5 dni roboczych.

Szybkie hot fixy, ale oni nawet zbiorczego patcha łatającego palące problemy nie wydali.

Opublikowano (edytowane)

Może ktoś tutaj zna problem. Kolega kupił BF6. Nie działa. Klika na steam w  GRAJ, pojawia się "splash screen" BF6, ale po kilku sekundach znika i tyle. Nic więcej.

Windows 10

TPM w biosie jest włączony, ale nie grzebałem w ustawieniach typu (tu literka)TPM, sTPM, xTPM itd. coś w tym stylu. To może być od tego?

Próbowałem googlować za rozwiązaniem i nie pomogły te kroki

- odinstaluj EA anticheat, restart kompa  i zainstaluj ponownie

- dodaj wyjątek/wyłącz ochronę antywirusową

- wywalenie softu od Epic, które było na drugim koncie (kolega nie wie, czy to konto ma admina czy nie, więc dla pewności kazałem mu to wywalić)

- coś z ustawieniami windy w kwestii exploitów. Dodanie wyjątków w 2 ustawieniach wedle poradnika jaki znalazłem w komentarzach na steam

Syn mu ustawił jakieś hasła na W11, więc nie ma jak teraz sprawdzić czy pod W11 by zadziałało, zresztą to na Win10 ma wszystko i na W10 ma to działać, a nie tak.

PS. Fajny ten PC gaming. Czwarta gra w jaką kolega z synem gra od zakupu kompa kilka miechów temu i przy pierwszej 6 godzin walki z jakimś posranym anticheatem do starej gry (walka zakończona wywieszeniem białej flagi i doinstalowaniem W11), a teraz znowu z BF6. Super.  Wincyj DRMeów, wincyj launcherów, wincyj softu który się po prostu wysypuje bez bulwa żadnego komunikatu błędu.

Na 99% to coś z anticheatem. Znowu.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Dość częste podejście "jak u mnie nie ma problemu, to winny na pewno jest user-idiota".

No nie. Zainstalowałem mu system. Gra w F1, starego Battlefielda, Lemans i tyle. Nic więcej na kompie nie robi. nie instalował niczego. Na drugim osobnym koncie windowsa jest jego syn. Nie wiem jakie jest konto, ale nie instalował na pewno żadnych dodatkowych antywirusów. Epic odinstalowany.

A devi i tak by byli winni nawet jakby namieszał. Brak komunikatu o błędzie i DWADZIEŚCIA DWIE podstrony z wpisami na steam "mam ten sam problem" o czymś świadczy. 

Co ciekawe BF2042 chodzi OK. Co tym bardziej wskazuje na jakieś problemy z anti-cheatem. To nie wina usera, żę wydawca spierdolił sprawę zabezpieczeń anti-cheat po stronie serwera co było jego zasranym obowiązkiem, i uznał, że przerzuci wszystko na userów. Teraz laicy sobie psują windy nie ogarniając jak włączyć TPM a ja muszę marnować czas na pomoc koledze (i zawracać Wam głowę w tym wątku)

Z poprzednim problemem też nie udało się nic zrobić, ale się dowiedziałem, że to po prostu kwestia poprawki softu. W11 ją dostało, a W10 wtedy jeszce jej nie miał, choć cudowałem jak się da. Nie dało się. Po prostu stara wersja anticheata do gry The Isle się wysypuje i nic nie zrobisz. System dodatkowo na czysto postawiłem mu nawet na wszelki wypadek jakby coś nabroił. Ale nie. 

To po prostu nasi kochani współcześni programiści. Wczoraj dwa newsy czytałem, że MS znowu coś spierdzielił w aktualizacji Windy i ludziom zaserwował problemy. Wincyj reklam. Podbić cenę! Wymusić always online i włączonego ajaja z Wayback machine! Branża wytrzyma! ;)

Porażka ten pc gaming A.D 2025.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
4 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Przeciez bf4 na premeire to bylo takie guano ze szkoda gadac wiec nie ma co porownywac po tylu latach i naprawionej grze ;) 

Dostałeś już odpowiedź, oczywiście że można. Na wspomnianej płaszczyźnie (mapy, dynamika), raczej nic się nie zmieni. Ciężko zakładać, że nagle ktoś się obudzi i postanowił całkiem przemodelować wspomniane aspekty. Odpal sobie w BF4 tryb Large Conquest, będziesz wiedzieć o co chodzi.

Wspomniany temat botów, serio kille na nich liczą się do k/d widocznego w grze? Przecież to absurd.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no, bez przesady, oczywiście, że włączony. 

Poza tym jakby coś było wyłączone - powinien się pojawić komunikat typu "nie ma tego i tego, musisz włączyć to i tamto", choć owszem, googlowanie sugeruje, że jak problem jest z niewłączonym TPM to właśnie tak się gra zachowuje. Po prostu sobie znika splash screen i niech się gracz domyśla :boink:

PS.

Dla jasności:

Na dysku jest partycja z Win10 i partycja z Win11

Na Win10 jest konto kolegi i konta jego synów

Synowie w szkole więc akurat teraz nie ma jak wejść na W11, bo jedyna gra z którą był problem, to gra, w którą gra tylko syn, więc ojciec tylko W10. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano

20 lat temu w BF2 tez ludzie staty nabijali, ale nie bylo to az tak nagminne/widoczne etc.

Dla mnie to w sumie nie ma to zadnego problemu, mam nadzieje ze ktoregos dnia po prostu dodadza do statow opcje on/off ranked server. Teraz mogli by teraz wszystkim przymusowa ikonke na profil wstawic 'bot abuser' :)

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja wiem o dochodzi tylko ja nie płaczę za dawnymi czasami tylko gram i nie marudze że nie jest tak jak kiedyś ;) 

Ależ ja też nie marudzę. Po prostu napisałem co i w jakim kształcie bym wolał zobaczyć w najnowszej odsłonie. Zawsze mogę pograć w poprzednie.

BF6 to jest całkiem udana strzelanka sieciowa, ale raczej słaby Battlefield. Nie łudzę się, że dodatkowa zawartość wydawana w najbliższych latach, cokolwiek tutaj zmieni.

Edytowane przez Vulc
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

20 lat temu w BF2 tez ludzie staty nabijali, ale nie bylo to az tak nagminne/widoczne etc.

Dla mnie to w sumie nie ma to zadnego problemu, mam nadzieje ze ktoregos dnia po prostu dodadza do statow opcje on/off ranked server. Teraz mogli by teraz wszystkim przymusowa ikonke na profil wstawic 'bot abuser' :)

W 2042 tez były boty.

Spokojnie gra się ludziom przeje i zostaną ci, co chcą grac. Nikt nie będzie się chwalił debilnymi kontami z nierealnymi statystykami.

2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Ja wiem o dochodzi tylko ja nie płaczę za dawnymi czasami tylko gram i nie marudze że nie jest tak jak kiedyś ;) 

Nikt nie płacze za dawnymi czasami, tylko jak w 2042 były mapy tak wielkie ze nic się nie działo to teraz przegięli w druga stronę.

Zresztą znowu to napisze od tego jest forum żeby rozmawiać.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, oldfashioned napisał(a):

Teraz mogli by teraz wszystkim przymusowa ikonke na profil wstawic 'bot abuser'

Jak DICE ma problem aby przy nowo odblokowanych dodatkach dać kropkę abyśmy widzieli co odblokowaliśmy. Mają problem wydłużyć czas podsumowania rundy. To co dopiero mówić o takich ikonkach w profilu. Oni mają w dupie graczy. Wydali grę, która sprzedała się w 7 mln kopii i to się dla nich liczy. A to że gra jest zabugowana, bez balansu i z mnóstwem glitchy? Co to DICE przeszkadza. W końcu nad BF 6 pracują 4 niezależne studia, która nie potrafią wydać prostego hit fixa aby załatać palące problemy w grze.

• Upvote 1
Opublikowano

Jakoś świeżo po premierze pisałem by mierzyć siły na zamiary i nie rzucać się na BF 6 jak psychopata bo mają 2-3 lata na aktualizacje, rebalansy, zmiany i dodatki.

Teraz moi państwo tak naprawdę mamy jedne wielkie otwarte beta testy a nie premierę - pół biedy, że działa to chociaż normalnie pod kątem technicznym.

• Upvote 1
Opublikowano

Nie zmienia podsumowaniu rund, to sie gryzie z cala szkola budowania uzaleznienia u graczy, ma byc kolejna mapa. JUZ, TERAZ.
BF Tracker jest fajny, bo coraz lepiej juz odwzorowuje staty per mecz, no ale to juz 3rd party.

Priorytetem dla nich jest teraz odpalenie BR, nie ma sie co ludzic ze beda latac cos tam przed wypuszczeniem BR ktore ma konkurowac z Codem i teraz Arc.
Ja podkresle jeszcze raz, wiele ludzi bawi sie przy tym swietnie, sam zrobilem w tej grze tyle godzin, ze wstyd sie na forum przyznawac. :krejzol: