Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko to tez trzeba wziac pod uwage fakt, ze to jest stan koncowy...
Po dosc dlugim okresie, gdzie tak kolorowo nie bylo ani w 3ce, ani w 4ce.

Oczywiscie bylo wiecej (i lepszych) map, no ale problemow bylo zdecydowanie wiecej niz mamy teraz. Chociaz i tak nie sadze, ze contentem bf6 dogoni 3ke czy 4ke. Ale to gdybanie.

Opublikowano (edytowane)

Widzę te nazwy map z trójki i czwórki, momentalnie wizualizuje się ich rozmiar i skala. A potem człowiek odpala BF6, gdzie do centrum "dużej" mapy dociera się jeepem w 6-8 sekund. :/ Nie mam złudzeń, że najnowsza odsłona kiedyś dotrze do tego punktu, quality wise.

Zagrałem w tą nową/starą mapę w Californii - IMO jest lepsza od poprzedniej. Klimat nie każdemu przypadnie do gustu, ale konstrukcyjnie nawet daje radę. Sporo możliwości chowania się przed pojazdami/heli, fajne starcia w większych budynkach.

Edytowane przez Vulc
Opublikowano
18 minut temu, Phoenix. napisał(a):

#BF6 jest najlepiej sprzedającym się Battlefieldem i pobił swojego wcześniejszego rekordzistę - BFa 1.

Sprzedaż BFa 6 w październiku pobiła rekord całej sprzedaży BFa 1.

A gdzie konkretne liczby bo mi się odrazu takie pisanie z ubikacją kojarzy 😁

Opublikowano
40 minut temu, Kadajo napisał(a):

A gdzie konkretne liczby bo mi się odrazu takie pisanie z ubikacją kojarzy 😁

Mnie nie pytaj, ja tylko podaje dalej :D

#BF6 to obecnie najlepiej sprzedająca się gra w USA (dane do 1 listopada), a także jest najlepiej dochodową grą w ciągu ostatnich 3 lat. Jedyna gra, która miała lepsze dochody, to MWII (2022).

Battlefield ogłosił właśnie RedSec Elite Series, a więc oficjalne turnieje w swoim Battle Royale!

W trwającym sezonie 1 w puli nagród jest aż 1000000$ o które powalczy 600 graczy z całego świata podzielonych na odpowiednie regiony.

Całość zaczyna się 10 grudnia.

https://www.ea.com/pl/games/battlefield/redsec/news/introducing-competitive-battlefield-redsec

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Ale przecież oni te skiny kupują dla siebie a nie dla mnie :E

Oj Panieeeee...

Tak, ludzie kupują skiny również, gdy po prostu podobają się im, ale również jest w tym udział szpanerstwa, prestiżu itp. Szczególnie w przypadku takich dupereli jak bronie w FPSach, ale to bardziej CS. :E W CS nawet jest to tak zaplanowane, że projekt zakłada zauważenie skina broni przez pokonanego i kojarzenie "skilla" ze skinem. 
Poza tym współczesny marketing jest zbudowany na wywołaniu zapotrzebowania, zamiast na pokrywaniu potrzeb. Nie cierpię tego aspekstu Steve Jobsa, choć on celował jeszcze w odkrywanie w konsumentach nieznanych potrzeb i możliwości, a nie tylko kreowaniu ich, choć tego też było sporo.

Dla mnie obecne BFy oraz CODy to jest cyfrowy narkotyk, gdzie nawet mapy, interfejs, progres itd. są zaprojektowane tak, byś co kilka sekund miał zastrzyk dopaminy i adrenaliny. W FPSy przestałem grać po BF:BC 2, choć jeszcze do TF2 od czasu do czasu zaglądałem, ale tam nie ma pierwszej osoby i gra się dla społecznego szaleństwa. :E 
Edit. Tfu... Przez chwilę myślałem, że TF2 jest z trzeciej osoby. Heh, chyba zbyt często widziałem to z perspektywy wybryków. :E

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano

U mnie pod tym względem sprawa jest klarowna - nigdy nie kupiłem żadnej skórki, broni, pakietu czy czegokolwiek innego, w tego typu produkcji. Wyjściowa cena jest wystarczająco wysoka, nie widzę żadnej potrzeby płacenia dodatkowo choćby złotówki. Wyjątkiem są płatne dodatki z mapami, bo oferują konkretną wartość gameplay'ową.

• Upvote 2
Opublikowano

Czyli projekt całego menu i ogólnie gra projektowana jest tak by zachęcić graczy do kupna dupereli. Dziwnie to jest obecnie postrzegane bo dla mnie to po prostu odpustowy badziew jak diabełek :) Od menu zaczynając na tych skinach kończąc. 

Zrzut ekranu 2025-11-20 190911.png

Opublikowano

Kwintesencja współczesnego gamingu, na premierę oplacone gadające głowy z youtube/twitcha napierdzielają filmiki dzien w dzień, pakują na siłe ludzi do hypetrainu zeby wycisnąć z nich jak najwiecej, po czym miesiąc pózniej chwytów tytuły "jak naprawić grę". Facepalm.

Opublikowano

Dokładnie, a jak się hajpowali na początku o mój boże... gra cud zbawianie i ostateczność.

Sam się nakręciłem na grę ale tak to oglądałem i mowie o czym oni pitola no i wtedy do mnie dotarło :E

Jagfrags, Westie, TacticalBritt czy Kromka... :hihot:

obraz.png.4fb7fbcf238773b0195fa7a736962073.png

I cyk obniżka na Steam o 50zl, no tego się nie spodziewałem ze tak szybko poleci z ceny, czyżby coś tam jednak się nie spinało w najlepiej sprzedającym się BF'ie wszechczasow ? :E 

Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

I cyk obniżka na Steam o 50zl, no tego się nie spodziewałem ze tak szybko poleci z ceny, czyżby coś tam jednak się nie spinało w najlepiej sprzedającym się BF'ie wszechczasow ?

Przeciez to normalna obnizka, zawsze tak jest, jak cod wychodzi w listopadzie to w grudniu tez sa pierwsze obnizki 10%-15%.  W tego typu grach to normalka ;) 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Patrzę na ten filmy i myślę.... GDZIE TUTAJ JEST BF. Przecież to wygląda jak jakaś rozgrywka z CODa, np. stare MW2.  :E Tylko mapy są większe i pojazdów jest więcej, choć tutaj praktycznie ich nie zobaczyłem w pierwszych minutach. 
5:25, mówi dokładnie o tym co pisałem.

W Bad Company 2 lubiłem chować się za liniami wroga w ruinach, gdzie musieli przejeżdżać i oznaczałem wrogów, czasem robiąc nawet zasadzki z C4 lub medykiem robiący przyczółek we wysuniętym budynku, polowanie na snajperów i wsparcie wroga, bawiąc się granatnikiem, przy szturmowaniu budynków z dziwnego kąta... Oraz nieśmiertelny helikopter transportowy, robiący zrzuty na wysypkę, będąc inżynierem i zapasowym pilotem. Unikanie nakierowanych rakiet było cudne, choć różnie wychodziło. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

GDZIE TUTAJ JEST BF

Jak to gdzie? W nazwie i na tym się kończy całe podobieństwo. Jak przychodzi V. Zampella aby robić BF-a, który moim zdaniem zupełnie nie czuje BF-a to nie ma co się dziwić że jest jak jest.

Nie grałem w BF od 7.11. Wczoraj polatałem z kolegą helką z 4 rundy i na tym się kończy moja zabawa w BF-a. Nie ma syndromu jeszcze jednej rundy, nie ma chęci aby dalej grać. No po prostu nie ma niczego.

Teraz czekam na kolejny patch, który i tak nic nie zmieni. Mapy są ułomne i bez polotu. Odpływ graczy jest zatrważający. Co z tego że BF6 sprzedał się w tylu egzemplarzach jak tutaj nie ma to przełożenia w jakości produktu.

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Kwintesencja współczesnego gamingu, na premierę oplacone gadające głowy z youtube/twitcha napierdzielają filmiki dzien w dzień, pakują na siłe ludzi do hypetrainu zeby wycisnąć z nich jak najwiecej, po czym miesiąc pózniej chwytów tytuły "jak naprawić grę". Facepalm.

Nie tyle gejmingu co biznesu, wyświetlenia muszą się zgadzać. ;) Większość i tak zapomni co kto mówił, a zdarzają się jednostki, które takie chorągiewki nazwą odważnymi Jutuberami, mówiącymi jak jest bez owijania w bawełnę. :E I to faktycznie jest kwintesencja współczesnego gejmingu. 

1 godzinę temu, Strilok napisał(a):

Nie grałem w BF od 7.11. Wczoraj polatałem z kolegą helką z 4 rundy i na tym się kończy moja zabawa w BF-a. Nie ma syndromu jeszcze jednej rundy, nie ma chęci aby dalej grać. No po prostu nie ma niczego.

Ja łoję cały czas.

Spoiler

Tyle, że w jedynkę. :hihot:

Opublikowano (edytowane)

Tyle lat a oni nadal nie wrócili do korzeni :( Łodzie w BF'ie to był  jak pierwszy raz wskoczenie na bmx w gta san andreas 

vt.png

Jeszcze to intro z 1942 i ta muzyka :metal:

Edytowane przez Psiak
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sheenek napisał(a):

Z czystej ciekawosci, po co zadawac pytanie na ktore znasz odpowiedz?

Jak kupisz nowe alusy, bidon do rowera, nowy kufelek do piwa, dziesiątą parę butów, nowe słuchawki (choć stare grają dobrze), nowego pada w fajnym designie - to jest spoko. Kupisz skórki do ulubionej gierki - jesteś szpaner, dzieciak i wspierasz złodziei 😌 Walka z mikropłatnościami jest dawno przegrana. Ja się nawet cieszę, że mogę w ulubionej grze sobie kupić czasami jakiś kosmetyczny badziew.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Dokladnie, jak kogos to bawi niech sobie kupuje. Mi to nie przeszkadza.

W BF6 na szczescie i jak narazie nie ma skorek w banany czy batmany wiec ujdzie.

Ps. A co do sluchawek to nic mi nie mow, mam 8 par 🤣

Edytowane przez Sheenek
  • Haha 2
Opublikowano

obraz.png.8a16f62586b71d8039090e9f4516248f.png

No i to jest dobry ruch z ich strony. Mecze mogą być teraz bardziej zacięte i jak któraś drużyna zepnie poślady to może być fantastyczny comeback. Na tym właśnie polegał Battlefield na sensownych walkach w różnych strefach na mapie. Inteligentnym ataku i obronie. Odpowiednim kontrataku. Dodatkowo pojazdy miały w nich cholernie ważne znaczenie. Dobry pilot helikoptera czy innego pojazdu mógł przeważyć szale meczu na korzyść swojej drużyny. Widzę że słuchają wsłuchują się powoli w głos graczy, oby tylko nie tych nędznych youtuberów i influ ;)