Skocz do zawartości

BF6  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Slayer napisał(a):

Ja mam odwrotne odczucia :P mnie BF6 bardzo fajnie siadł.

Pozdrawia wieloletni gracz CoDa, któremu wcześniejsze bf się nie podobały;)

Fajnie się gra, jest przyjemnie i hity są na pewno lepiej rejestrowane niż jeszcze przed sezonem 2. Zganiałem wcześniej na LTE, ale widać płynność i rejestrowanie obrażeń. Tą nową mapę w ciemnościach zagrałem raz na DM'ie i nie siedzi mi. 

• Upvote 1
Opublikowano

@Above

U mnie jak sypało 300-310 klatek tak dalej sypie ;) ustawiam lock w RTSS na 237 FPS i jest mega wydajnie.

Po za tym CapFramex dalej rejestruje 1% low na poziomie 199 klatek i 0.1% low 155 klatek co mnie bardzo cieszy  :D rozgrywka w miarę płynna nie ma do czego się przyczepić. Jedynie co mnie przeszkadza to odległości do serwerów... mam przeważnie 25-27ms. 

Po update miałem dwa zamknięcia gry w trakcie rozgrywki :/

Opublikowano

Już znalazłem powód. O dziwo okazało się że mój procesor po undervolcie i 6 miesiącach stabilności przestał być stabilny. Podbiłem napięcie i wszystko jest już ok. Pierwszy wyłapał to BF6 a akurat zacząłem używać XESS frame generation i sporo fps skoczyły to pewnie CPU dostał zadyszki.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O proszę :) Znowu ktoś opisuje niestabilność po niby betonowej stabilności po UV.

A jak ja piszę, że nie chcę nawet słyszeć o undervoltach, to mnie pół forum chce na widłach pogonić :E

(co prawda jest ogromna róznica między CPU a GPU, ale mimo wszystko)

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

O proszę :) Znowu ktoś opisuje niestabilność po niby betonowej stabilności po UV.

A jak ja piszę, że nie chcę nawet słyszeć o undervoltach, to mnie pół forum chce na widłach pogonić :E

(co prawda jest ogromna róznica między CPU a GPU, ale mimo wszystko)

NA RTX undervolt działał mi ładnie. Na Intel B580 nie ma na razie na to szans. Za to mój Ryzen już drugi raz mi to zrobił że po niby stabilnym undervolt dokładam napięcia po czasie. Nadal mam go na undervolt ale już nie tak dużym. Brak undervoltu u mnie to temperatura 8*C w górę i głośniejsza praca wentylatora CPU więc szczerze uważam że warto.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie crashe w bfie są powodowane wiszącymi aktualizacjami windowsa. Jak sprawdze recznie w auto update i wymusze aktualizacje gra potrafi dzialac tygodniami bez crasha. Nie umiem tego wytlumaczyc. To jest bez sensu

Edytowane przez Funky Koval
Opublikowano (edytowane)

"ta mapa żyła pojazdami, a tutaj są one jednym wielkim żartem"

No zmieniłbym "mapa" na "seria". 

Poza tym trochę śmiesznie się słucha głosu młodziaka, któremu się wydaje, że jest strasznie starym graczem-weteranem, bo grał aż od.. BF3 na x360 :E

BF3 to był pierwszy BF, na który bardzo marudziłem, że za bardzo poszli w stronę kalkowania CoDa i że gra trochę zatraciła ducha serii Battlefield. Ale chodziło mi raczej o to, że to nie był BF tak dobry jak dwójka, że kilka dla mnie istotnych elementów było wyraźnie gorszych niż w BF2. Nie podobał mi się CoDowy wygląd UI itp. 

Ale krytykowałem z punktu widzenia fana, który miał nadzieję, że BF3 pozamiata i będzie krokiem naprzód jak BF2 był względem 1942. 

Poza tą perspektywą to był bardzo fajny Battlefield, ale jak słucham "speców" co nie grali nawet w 1942 czy BF2 na PC, to tak trochę się jednak uśmiecham z politowaniem ;)

Cieszy jednak głośne protestowanie przeciwko za małej ilości dużych map i popsucia frajdy z grania pojazdami.  To już kolejny taki filmik i sporo ich też u anglojęzycznych youtuberów. Może coś tam dotrze do włodarzy EA i może jeszcze seria nie zdechła. Może jeszcze wróci na swoje miejsce.

Czołg powinien przerażać piechura. Powinien być zagrożeniem wymagającym 

wezwania odpowiednich jednostek jak w BF1942 "I need anti-tank support!"

Powinno być tak, że jak czołg już się pali i ma końcówkę energii to ewentuaaaaalnie można granatem rzuconym w odpowidnie miejsce go rozwalić. A z bazook to trzeba skilla/szczęścia. 

A nie że "ludzie z CoDów marudzą, że giną od czołgów, więc trzeba je znerfić, bo kamper naszym klientem jest i basta".

Helikopter też powinno się trafiać "z bazooki" tylko przy ogromnym szczęściu lub ogromnym skillu. A nie że to odgrywa rolę irytującej muchy, byle noob sobie wyciąga bazookę i ze 200m strąca za pierwszym strzałem. 

Na moje to w drugą stronę bym pozmieniał - snajperki przebijające się przez kabinę i trafiające pilota - out. Wisi mi czy to realizm czy nie. Battlefield=pojazdy. Nie podoba się to (wiadomo co - Boguś Linda z karabinem przy bramie)

PS. lekki OT

VRowy "Battlefield z Temu" czyli Forefront  wyszedł z Early Access i wszedł w wersję 1.0!

Spoiler

Postanowiłem w takim razie zagrać. Ale w menu jest wielki napis, że gra jest w Early access (gra nie ma opcji aktualizuj, a aktualizacja była tego dnia gdy były newsy o przejściu w V1.0) -  tutorial ani trening nadal jest niedostępny, gra chodzi tragicznie na Queście 2, wygląda jak pół dupy zza krzaka, sprawia wrażenie efektu pracy grupki licealistów, a celowanie jest drętwe i irytujące jak cholera, choć inni chwalą, że super (kwestia gustu) więc po pograniu łącznie 15 minut jeszcze się o grze nie wypowiem, bo na razie nie chce mi się w to grać, bo nie lubię innym psuć zabawy, a jak wsiadłem do helikoptera to nie wiedziałem czym i jak się steruje, bo oczywiście zero info. Pewnie tak genialnie wymyślili jak z wsiadaniem do pojazdów, którego nie moglem znaleźć, a okazało się być na... wciśnięcie gałki. Mapki nie udało mi się wyświetlić choć wciskałem wszystko i nawet wszystko na raz. 

Nie ma nawet przy starcie gry info, gdzie można przeczytać o podstawach. Gamedev A.D. 2026 :boink:

To już lepiej piraci wydawali gry w latach 90tych. Tam czasem była karteczka odbita na ksero z jakimś info co i jak. A za 30zł to się kupowało orygnalną grę z pudełkiem, książeczką wyjaśniającą wszystko co i jak i paroma pierdółkami typu zapinka z logo gry czy coś. (no nie 30zł tylko 300 000 bo przed denominacją, ale mniejsza :D
A tu 30$, wersja pre-alpha i "jak chcesz pograć to se zgaduj albo idź na youtube oglądać godzinę tutoriali"

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
Cytat

BF3 to był pierwszy BF, na który bardzo marudziłem, że za bardzo poszli w stronę kalkowania CoDa i że gra trochę zatraciła ducha serii Battlefield. Ale chodziło mi raczej o to, że to nie był BF tak dobry jak dwójka, że kilka dla mnie istotnych elementów było wyraźnie gorszych niż w BF2. Nie podobał mi się CoDowy wygląd UI itp. 

Ale krytykowałem z punktu widzenia fana, który miał nadzieję, że BF3 pozamiata i będzie krokiem naprzód jak BF2 był względem 1942. 

Poza tą perspektywą to był bardzo fajny Battlefield, ale jak słucham "speców" co nie grali nawet w 1942 czy BF2 na PC, to tak trochę się jednak uśmiecham z politowaniem

Dokładnie takie same odczucia miałem. Dlatego nie kupiłem żadnego BF od czasu 3 aż do 6 i już wiem na pewno że nie kupię następnej części. Żaden cud się nie zdarzy i nie zrobią BF2  obecnie. Miał on swoje bolączki ale tego nie powtórzą. Ea będzie kłamać  do samego końca swojego istnienia.

Cytat

Na moje to w drugą stronę bym pozmieniał - snajperki przebijające się przez kabinę i trafiające pilota - out. Wisi mi czy to realizm czy nie

Akurat w  BF2 wymagało to  slika i najmocniejszej sajperki, tylko najlepsi tak walczyli przeciwko helikopterom.

Edytowane przez KaszaWspraju
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Battlefield=pojazdy. Nie podoba się to (wiadomo co - Boguś Linda z karabinem przy bramie)

Właśnie z tego powodu najczęściej gram w tryby bez pojazdów - Król Wzgórza oraz zespołowy deathmatch. 

Bycie anihilowanym przez BWP czy czołgi nie daje żadnej frajdy, a jedynie ładuje wirtualny pasek frustracji (po zapełnieniu paska gra zostaje szybko wyłączona). 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mam tak samo jak ginę od snajperów.

Tylko że ja nie idę grać w Sniper Elite czołgiem ;)

Jak giniesz jako piechur, to po prostu

a) wsiądź do pojazdu 

b) jeśli pojazd stanowi bardzo duże zagrożenie  i mocno wpływa na losy bitwy, a nie masz w co wsiadać lub się nie nadajesz, bo np,. drużynie potrzeba dobrego czołgisty, a Ty nigdy nie grałeś czołgiem, to jako gracz BFa powinieneś rozumieć potrzebę grania zespołowo. Wtedy odstawiasz swoje "ja" na bok i przełączasz się na inżyniera, aby pomóć drużynie. Inni powinni zrobić podobnie, aby szybko wyeliminować zagrożenie

c) idziesz pograć w serię stworzoną do grania piechotą. Czyli NIE Battlefielda, bo ta gra bez pojazdów zostałaby zapomniana po tygodniu od premiery, a nie została legendę wspominaną ciepło po 24 latach.

Ja 1/3 czasu grania w BF 1942 i BF2 spędziłem na takim poświęcaniu się. Ale czasem uratowałem naszą drużynę przed klęską. W BF4 fajnie było widzieć, że nie tylko ja tak robię. Samoloty nas masakrowały, to po jakimś czasie wszyscy walili z "Igieł", a BF2 bywały mecze, że całą grę przesiedziałem w działku AA,  choć nudne to w cholerę. Ale inaczej by nas wrogie samoloty pokonały tak, że nasze reprezencja w piłce nożnej by uznała, że nie no, tak przerżnąć to już wstyd. ;)

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano

Dla mnie mapa bez pojazdów to nie mapa na miarę BF. Choć sam nie często wsiadam do pojazdów, a już o lataniu to nie ma mowy. To lubię jak na mapie jest sporo pojazdów, ponieważ głównie gram inżynierem i lubię je rozwalać :D

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie zawsze tak było, że jak wyszedł nowy BF to miałem za słabego pieca do grania. Właściwie to moja przygoda z BF to BC2 na piecu (i to jeszcze na średnich ustawieniach). Właściwie to dopiero przy zakupie PS4 zacząłem grać w BF4 i BF1 (który oczywiście lepiej sprawował się na konsolach). BF4 to była trudna lekcja z obsługi pada po tylu latach grania m+k.

Opublikowano

Ja mam 300h i 200lvl na liczniku, gram  1-2 mecze pomiędzy innymi tytułami. Dzisiaj zaliczyłem 2 dobre spotkania na eskalacji, grało się bardzo przyjemnie, nawet gracze byli ogarnięci i wygrana była na żyletki. Za to wczoraj grałem z banda głąbów na przełamaniu (choć nie byłem po ich stronie). Dawno nie widziałem tak głupich atakujących. Na mapie "Skażenie" nawet nie podjęli próby zajęcia pierwszego punktu. Część kampiła jako snajperzy, było trochę graczy z moździerzem, czołg nawet nie wjechał na punkt. Właściwie to można było siedzieć w bezpiecznym miejscu i pójść zrobić sobie kawę, mecz sam się wygrał. Dawni się tak nie wynudziłem.

Opublikowano

Ja za to wczoraj miałem wieczorem bardzo słabe mecze, dużo chaosu, ślepi medycy i jakoś w ogóle mi nie szło. W dodatku wrzucało mnie do już rozpoczętych meczów, czego nie cierpię. Za to przedwczoraj bardzo przyjemnie mi się grało, spoko team wylosowałem i od razu kilka razy pod rząd w top 5 się udało być. Tyle wczoraj dobrego, że śmigła i czołgi miały kierowców po świątecznym spożyciu i same się prosiły o kłopoty :)