Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinna, nie wiem co tam się dzieje w tym studiu. Czy ogólnie coś się dzieje czy to po prosto obawa przed zmianami i kurczowe trzymanie się schematu leci :E 

Części Forzy Horizon aż do części czwartej były wypuszczane co ~2 lata :E Następnie z części 4 na 5 był dłuższy okres produkcji bo ~3 lata.

Obecnie od wydania FH5 do premiery FH6 mamy ~4.5 roku. Przez ten dłuższy czas produkcji liczyłem, że jednak coś więcej dopompują przy okazji Japonii, a tu na razie się nie zapowiada.

Opublikowano (edytowane)

Były Hot Wheelsy, było Lego, a jak jest Japonia to co będzie?

Spoiler

Godzilla_(1954).jpg

7 minut temu, lukadd napisał(a):

Powinna, nie wiem co tam się dzieje w tym studiu. Czy ogólnie coś się dzieje czy to po prosto obawa przed zmianami i kurczowe trzymanie się schematu leci :E 

Części Forzy Horizon aż do części czwartej były wypuszczane co ~2 lata :E Następnie z części 4 na 5 był dłuższy okres produkcji bo ~3 lata.

Obecnie od wydania FH5 do premiery FH6 mamy ~4.5 roku. Przez ten dłuższy czas produkcji liczyłem, że jednak coś więcej dopompują przy okazji Japonii, a tu na razie się nie zapowiada.

Wiesz, to trochę jak liczyć że FIFA z kolejnym numerkiem będzie się czymś "nowym". Oni tutaj przynajmniej to wydają co ~4 lata :E a śmiało jakby to klepali jak FIFY to też  by się sprzedawało :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Wcześniej gry z serii FH aż do części 4 wychodziły co 2 lata, czas na stworzenie nowej mapy i jakieś modyfikacje, upgrade :E 

No, ale teraz 4.5 roku to jest totalny wyjątek i nie widać za wiele postępu :E Większy było widać przy przedpremierowych prezentacjach przy przeskoku z FH4 na FH5 gdzie minęło ~3 lata pomiędzy grami. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Ogólnie bieda jakaś, nie ma tam komu nawet porządnej prezentacji zrobić tylko IGN musi im filmiki nagrywać, pamiętacie kampanie marketingową piątki? Ostro grzali temat, a teraz? Zachowują się jakby się bali tej gry. Możliwe że M$ tak odchudził zespół z kluczowych osób, że ledwo to dociągnęli do końca.

Opublikowano (edytowane)

obraz.thumb.png.99e086677b6058980cc406f85bbbe20c.png

Są i wymagania. Ciekawy jestem jak na Steam Decku to będzie chodzić bo 5 w natywnej rozdzielczości, detale low to tak tylko z grubsza trzymała 30fps. 

Edytowane przez KamcioGF
Opublikowano

Porównując do forzy horizon 5, nowa 6 będzie bazowała na tym samym silniku gry, z dodanymi fsrami, dllsami, xess oraz śledzeniem promieni.
Zastawia mnie po co dodali wsparcie dla Intel XeSS?
Przecież to nisza w niszy, bo kto z was używa na co dzień karty graficznej intela, która nie jest integrą do wyświetlania pulpitu i przeglądarki?
Patrząc po liczbie sprzedanych sztuk w sklepie morele: kupiło całe 19 osób w ciągu 90 dni. :hahaha:
Przynajmniej będzie działała na popularnej konsoli xbox series s.
Dzięki temu zyskały na tym budżetowe laptopy z słabymi kartami graficznymi z serii xx50.
Tak powinny wyglądać wymagania wszystkich nowych gier, z drugiej strony zwykle to nie powstrzymuje twórców gier przed podnoszeniem wymagań, a mimo to starsze forzy 4 i 5 do dzisiaj wyglądają nieźle. 

Opublikowano
15 minut temu, Pawcio napisał(a):

Porównując do forzy horizon 5, nowa 6 będzie bazowała na tym samym silniku gry, z dodanymi fsrami, dllsami, xess oraz śledzeniem promieni.

To wszystko jest w 5 już, włącznie z RT :)

• Upvote 2
Opublikowano
14 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Ciekawy jestem jak na Steam Decku

Oj jak to będzie trzymać 30 FPS to będę zdziwiony.

Ja pewnie na Legionie spróbuję, jakby chodziła przyjemnie to będę miał online ścigałkę na kanapę i wyjazdy, jak nie to zostanie tylko PC. 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli będzie to będzie tylko reskin z lekko zmienioną mechaniką progresu i nowymi funkcjami społecznościowymi to ponownie skończy się to zwolnieniami w studiach Microsoftu. Muszą odświeżyć tą serię, inaczej Forza Horizion skończy jak Forza Motorsport. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
11 godzin temu, znaFca napisał(a):

To wszystko jest w 5 już, włącznie z RT :)

W 5 były same odbicia.

3 godziny temu, MaxxGroo napisał(a):

Jeżeli będzie to będzie tylko reskin z lekko zmienioną mechaniką progresu i nowymi funkcjami społecznościowymi to ponownie skończy się to zwolnieniami w studiach Microsoftu. Muszą odświeżyć tą serię, inaczej Forza Horizion skończy jak Forza Motorsport. 

Pewnie tak będzie ale to wystarczy. Motorsport był kompletnie skopany technicznie jak i gameplayowo a do tego celując w gry torowe jest dużo większa konkurencja. Horizon ma tylko motorfesta, który ma już 3 lata i z AAA to wszystko. 

Opublikowano
W dniu 25.03.2026 o 22:58, Pawcio napisał(a):

Zastawia mnie po co dodali wsparcie dla Intel XeSS?
Przecież to nisza w niszy, bo kto z was używa na co dzień karty graficznej intela, która nie jest integrą do wyświetlania pulpitu i przeglądarki?
Patrząc po liczbie sprzedanych sztuk w sklepie morele: kupiło całe 19 osób w ciągu 90 dni. :hahaha:
Przynajmniej będzie działała na popularnej konsoli xbox series s.
Dzięki temu zyskały na tym budżetowe laptopy z słabymi kartami graficznymi z serii xx50.
Tak powinny wyglądać wymagania wszystkich nowych gier, z drugiej strony zwykle to nie powstrzymuje twórców gier przed podnoszeniem wymagań, a mimo to starsze forzy 4 i 5 do dzisiaj wyglądają nieźle. 

Myślę że całkiem sporo osób kupilo Intel Arc B580 ze względu na cenę i 12GB VRAM. W zasadzie momentami byl tańszy wyraźnie od RTX 5060 z 8GB VRAM. Te karty są na prawdę ok i właśnie dobrze dla graczy aby były wspierane w każdej nowej grze, im więcej konkurencji tym lepiej. Chyba że lubisz płacić Nvidii 2400zł za średniopółkową kartę , bo low end już praktycznie nie istnieje.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Above napisał(a):

Myślę że całkiem sporo osób kupilo Intel Arc B580 ze względu na cenę i 12GB VRAM. W zasadzie momentami byl tańszy wyraźnie od RTX 5060 z 8GB VRAM. Te karty są na prawdę ok i właśnie dobrze dla graczy aby były wspierane w każdej nowej grze, im więcej konkurencji tym lepiej. Chyba że lubisz płacić Nvidii 2400zł za średniopółkową kartę , bo low end już praktycznie nie istnieje.

Wiadomo, że lepiej. Tylko że jako świadomy konsument musiałeś godzić się na pewne ustępstwa kupując Intel Arc, bo jak zauważyłeś nie jest to AMD i Nvidia pod które niemal każda gra jest zoptymalizowana, szczególnie pod NV. 

Po czasie możesz sam odpowiedzieć, czy warto oszczędzać te kilka stówek, czy nie lepiej dołożyć do 5070,5070ti,9070,9070 XT. 

Ja nie wiem, nie mam Intela i mało co o nim słyszę. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano
3 godziny temu, MaxxGroo napisał(a):

Wiadomo, że lepiej. Tylko że jako świadomy konsument musiałeś godzić się na pewne ustępstwa kupując Intel Arc, bo jak zauważyłeś nie jest to AMD i Nvidia pod które niemal każda gra jest zoptymalizowana, szczególnie pod NV. 

Po czasie możesz sam odpowiedzieć, czy warto oszczędzać te kilka stówek, czy nie lepiej dołożyć do 5070,5070ti,9070,9070 XT. 

Ja nie wiem, nie mam Intela i mało co o nim słyszę. 

Z racji tego że siedzę już w pc 30lat mega kusiło mnie sprawdziclć intela i zmieniłem mojego RTX 5060 Ti na Arc B580 i szczerze za 1100zł ta karta jest znakomita. Gry działają na prawdę ok szczególnie w 1440p. Fakt DLLS nvidii jest lepszy i oferuje trochę ostrzejszy obraz, no i sam DLLS jest często spotykany w większości gier, natomiast tam gdzie nie ma XESS ku mojemu zdziwieniu całkiem fajnie działa i wygląda FSR na tym B580, właśnie ogrywam tak God Of War Remastered.

• Like 2
  • 2 tygodnie później...