Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instant Gaming jak Loaded(dawne cdkeys) to oni odpowiadają za klucze, zaś Eneba i wszelkie Kinguin/G2A, nawet Allegro to są serwisy aukcyjne, które są jakby pośrednikiem i mają umożliwić bezproblemową sprzedaż kluczy. Na kogo się trafi? to zależy od kogo wybierzemy klucz, a czy nam pomogą w razie W? Na łowcach gier widziałem, że z tym różnie, pisali o pomoc w rozwiązaniu, czasem potrafili zwodzić i np twierdzili jeśli klucz nie działa to pisać do steama, ale jak napiszesz do nich, że kupiłeś klucz na np Enebie.. to oleją, z tym bywa różnie. 
Z Eneby itp korzystałem gdy płaciłem za maks 30zł za gierkę, bo to zazwyczaj klucze z bundli, ale nigdy nie kupowałem nic droższego powyżej 100zł. 

• Upvote 2
Opublikowano

Tak naprawdę poza oficjalnymi kanałami to zawsze ryzyk, taki loaded niczym się nie rożni od tych innych sklepów którzy są obsługiwani przez taka Enebe. Tam zresztą tez masz rating.

obraz.thumb.png.c706d5612a1dc1d390fbc3f0afcb27ec.png

Masz sklep który miał te klucze za 260zl do wersji Premium ... 

Oczywiście to nie było tak ze gra kosztowała 260zl, po prostu była promka -15% i eneba nie doliczyła przez chwile za obsługę.

Ta cena to już naprawdę była dobra promka jak za gre w tej wersji.

No chyba ze się faktycznie okaże ze to będzie porażką co by tłumaczyło nagle promocje. Po premierze szybko się dowiemy a ceny poleca jeszcze bardziej.

Opublikowano

Na enebie i kinguinie mam po kilkadziesiąt gier kupionych i nigdy problemu nie było, ale cenowo nie wypadają już tak dobrze jak kiedyś. Sporo sklepów powstało i często mają taniej. 

Na loaded (cdkeys) mam kilkanaście zakupów i raz jak pomyliłem platformę to normalnie mi hajs zwrócili. 

Chyba też jako jedyni wciąż nie naliczają prowizji za płatność blikiem. 

Może mają wliczone to w cenę produktu, ale trafiają się gry, które u nich są najtaniej :D

Opublikowano (edytowane)

na Loaded czy instant zawsze klucze przychodzą i nie ma z tym problemu a co do kingunów to biore tylko klucze z bundli.

Np na loaded kupilem mgs master collection za 140zł a na kinguin to bym się bał.

Edytowane przez brainq
Opublikowano

Nie bez powodu cena jest tak śmieszna. Kupię na pewno, za ~120zł.

Nie dlatego, że nie kupuje droższych gier, po prostu po researchu który zrobiłem nie jest dla mnie więcej warta. Wszystkie informacje które są istotne już są dostępne .

Opublikowano

Osobiście też się nie nastawiam na jakąś rewolucję, fajna mapa, zacne widoki,dobre wizualia oraz audio i będę zadowolony, w FH5 grało mi się przyjemnie to i tu myślę że będę zadowolony, być może przez to że zaczynałem od FH4 w którego nie grałem jakoś wiele ( więcej w piątkę) to i formuła Horizona jeszcze mi się nie znudziła.

Opublikowano (edytowane)

120 zł to spoko cena i sam bym się zastanowił, ale cholera na SteamOS zadziała mi tylko wersja ze Steam, a ta o dziwo kosztuje minimum 275 zł co już jest srogą przesadą.

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)

Mnie boli, że OG Horizona nie można sobie ograć na PC. Moim zdaniem to była rewelacyjna gra i miała super klimat, a do tego bardzo fajną muzykę. Tak samo jest z kultowym PGR4, Forzą Motosport 4. Chyba kiedyś się wyposażę w Series S/X, żeby sobie wrócić do tych starych czasów :D 

Edytowane przez mazi636
Opublikowano
7 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ruch lewostronny przeszkadza w grze gdzie się zapierdziela ile fabryka dała... :rotfl2:

Mi przeszkadza. To czy tobie tak czy nie nie ma dla mnie kompletnie znaczenia. 

Opublikowano

Grałem w FH3 i nawet nie wiem jaki tam był ruch, w takiej grze to jest ostatnia rzecz na jaką bym zwrócił uwagę, tam nie ważne jak, liczy się aby dojechać 1 do mety... 

To jak : nie zagram w grę bo tam się steruje kobietą :E borok rozum 

2 minuty temu, Asag napisał(a):

Mi przeszkadza. To czy tobie tak czy nie nie ma dla mnie kompletnie znaczenia. 

Ja to rozumiem i dla mnie jest to wwuj śmieszne, jeszcze w jakimś symulatorze szkoły jazdy to spoko, ale tutaj? 

Opublikowano

Jeden pies, w tej grze jest to dla 99% graczy 

Błahostka lub bagatela

Drobiazg

Marginalia (sprawy drugoplanowe)

Fiu-bździu

Epizod

Peryferie (w znaczeniu czegoś, co jest na marginesie ważnych spraw)

Nieistotny szczegół

W słowniku synonimów określane często jako: błahy, banalny, drugoplanowy, przyziemny lub nieznaczący. 

@Kadajo zerknij do działu z padami, może będziesz miał jakieś sugestie :) 

Opublikowano
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie pomyłka, to była FH4, bo działa się w Anglii tam jest też ruch lewostronny :D

Tak, dlatego jej też nie ograłem. 

10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jeden pies, w tej grze jest to dla 99% graczy 

Nie jeden i nie dla 99% graczy. Chyba, że zbierałeś dane w innym miejscu i liczyłeś na innym kalkulatorze. 

• Upvote 1
Opublikowano

Serio teraz tak patrzę i własnym oczom nie dowierzam, ale dużo ludzi widzi w tym problem ehhh, zostawiam bez komentarza :P zwracam honor, ale dalej się będę z tego śmiać.

PS.

Człowiek w CSie zawsze przełączał widok broni na lewą rękę ,więc może przez to dla mnie nie ma różnicy :E 

2 minuty temu, j4z napisał(a):

W ogóle nie tak

Dla mnie właśnie tak :)

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ciekawe, czytałem ze dla niektórych to nie do przeskoczenia problem.

Az dziwne ze nie pozwalają w grze tego "przełączyć" :D

Ale tego ruchu drogowego w tej FH też jest jak kot napłakał