AndrzejTrg 3 480 Opublikowano Środa o 13:04 Opublikowano Środa o 13:04 "ktoś się nie dostał na akademię sztuk pięknych i został pogodynką"
Zas Opublikowano Niedziela o 10:18 Opublikowano Niedziela o 10:18 (edytowane) 7 godzin temu, ODIN85 napisał(a): W końcu normalne lato Spier.... Ledwie się lato zaczęło i już koniec, chmury i zimno. Ile to trwało? Miesiąc, biorąc pod uwagę jaka beznadziejna była pierwsza połowa lipca? Kiedyś to jeszcze cały wrzesień było pięknie i słonecznie - "złota polska jesień". A teraz co? Przez pół roku pogoda jak w listopadzie. Może i faktycznie są jakieś zmiany klimatu, szkoda tylko, że w Polsce w kompletnie innym kierunku ja w reszcie świata. Polska zawsze na przekór, jakby przyszło zlodowacenie, to u nas by chyba rosły cytrusy. Edytowane Niedziela o 10:22 przez Zas
galakty Opublikowano Niedziela o 11:38 Opublikowano Niedziela o 11:38 Piątek ciepło ale bez szału, sobota upalna i jezioro, dziś leje i zimno
Henryk Nowak Opublikowano Niedziela o 11:47 Opublikowano Niedziela o 11:47 Kurde:/ wczoraj cały dzień robiłem remont, wieczór spędziłem nad jeziorem, wracałem po 21, po 23 byłem z psami i jeszcze było bardzo ciepło. Miałem w planach na dzisiaj dalszy remont i jezioro popołudniu. Żyć się odechciewa w tej szarej i zimnej Polsce, od rana leje.
LeBomB Opublikowano Niedziela o 12:03 Opublikowano Niedziela o 12:03 Nie wiem w jakiej części Polski mieszkacie, u mnie wczoraj 31 w cieniu, noc ciepła i dziś 32 w cieniu. Na deszcz póki co się nie zapowiada.
ODIN85 Opublikowano Niedziela o 12:06 Opublikowano Niedziela o 12:06 Pomorskie i ponad 10 stopni mniej niż wczoraj.
LeBomB Opublikowano Niedziela o 12:40 Opublikowano Niedziela o 12:40 (edytowane) 35 minut temu, ODIN85 napisał(a): Pomorskie i ponad 10 stopni mniej niż wczoraj. Czyli według prognoz, gdzie północny zachód będzie chłodniejszy, a centrum i południowy wschód kraju jeszcze upalny. Jutro już wszędzie ma być chłodniej. Edytowane Niedziela o 12:41 przez LeBomB
Henryk Nowak Opublikowano Niedziela o 12:43 Opublikowano Niedziela o 12:43 W Poznaniu 22C i leje od kilku godzin.
bourne2008 Opublikowano Niedziela o 12:54 Opublikowano Niedziela o 12:54 No ciekawe dlaczego. Front idzie przez całą Polskę, dotrze i na wschód.
ODIN85 Opublikowano Niedziela o 13:32 Opublikowano Niedziela o 13:32 35 minut temu, j4z napisał(a): W tym roku już koniec plażowania? We wrześniu dowali jak zawsze.
galakty Opublikowano Niedziela o 15:09 Opublikowano Niedziela o 15:09 U nas albo 20 stopni albo ponad 30 i żar z nieba, na szczęście za 2 tygodnie lecę do Hiszpanii to będę miał stabilną pogodę i odpocznę
sabaru128 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Rano tyle popadało że strach się bać.
lukadd Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Ja nawet na rower nie poszedłem bo mokro wszędzie. Jesień jak nic nadciąga
Reddzik Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Głucholazy podlane, i to ładnie, nawet woda w szpitalu tak lało, zaś u mnie tak na zmianę, trochu słabo, trochu mocno jak z prysznica, jakieś błyski itd. Teraz zaś nie pada. Pewnie najgorsze poszło na Głuchołazy, w końcu to dwa kroki. Deszczu potrzeba bo susza, na ogrodzie to jest masakra. Wszystko będzie drogie bo wypaliło.Tylko zamiast padać co jakiś czas, by podlać, to jak zacznie padać, to zaraz problemy powodziowe. Niestety taka niecka- region.
sabaru128 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, Reddzik napisał(a): Tylko zamiast padać co jakiś czas, by podlać, to jak zacznie padać, to zaraz problemy powodziowe. W tym sęk żeby to podlało to by musiało ze 3 dni mniej więcej równomiernie lać. Tak jak przeleci jakaś nawałnica, czy jakiś 30 minutowy deszczyk to nic to nie daje. Zaraz potem wychodzi słońce i odparuje. A pod krzakami i jak wejdziesz do lasu to pod ściółką dalej susza.
Zas Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Ej, no co wy, norma wieloletnia, klimat się ociepla! A w Głuchołazach i okolicy ktoś spodziewał się czegoś innego? Nie, żeby Donald Coś tam nowego zbudował, non i teraz to tylko deszcz, ale pewnie protesty przeciwko rozbudowie kanalizacji burzowej byłyby takie sam jak przeciwko budowie zbiorników retencyjnych. Edytowane 17 godzin temu przez Zas
Pitross20 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu U mnie na południu miało ostro padać całą noc itp, a tylko przez chwilę przeszedł lekki deszcz, jest straszna susza,trawnika nawet nie kosze, bo nie chcę, zeby go całkiem wypaliło, a poblizszy strumień, przestaję istnieć. Takiej sytuacji odnośnie wody,nie pamiętam. Jeden plus,że temperatura spadła z ponad 30c, i ma sie teraz utrzymywać w okolicach 20c.
Reddzik Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu U mnie jak widzę po zdjęciach i filmikach niektóre ulice zalane, deszczu spadło z ponad 40mm, tak mi się wydaje, z miesięczny opad to mógł być, woda leciała jakby ktoś prysznic odkręcić i przez okno nic nie było widać. Jak nie pada przez kilka tygodni, to jak raz lunie to zaraz robią się cyrki, stan rzeki w Prudniku też się podniósł, a praktycznie nie było wody, taka susza. Głuchołazy jak pisałem, zalane ulice, szpital. Biedny Bodzanów, gdzie rzeczka wylała, tam to zawsze mają problemy, od dawna jak pamiętam. Tak jak pisałem u nas susza, a jak zacznie padać, to będzie cyrk, bo tej wody spadnie za dużo na raz. Stan rzeki to 153cm, stan ostrzegawczy to 180cm, po zdjęciach było widać sporo tej wody, ostatnie przejeżdżałem przez rzeczkę to praktycznie była susza. Tak wyglądało wczoraj u mnie w mieście: https://www.facebook.com/reel/1943338693289981 A to Bodzanów pod Głuchołazami https://www.facebook.com/reel/4663606717256766 Nie zazdroszczę, ja sam przeżyłem w 97r powódź, i tylko cud uratował, że nie miałem wody na parterze, po nocach pływała amfibia i sprawdzali czy nie trzeba ewakuować mieszkańców Nysy, w tym mnie. Tylko wtedy to lało z 2 tygodnie jak nie więcej, to była masakra.
Rekomendowane odpowiedzi