Teorie spiskowe
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Bono_UG · Opublikowano
Znajdzie się ktoś obeznany w Canonowych standardach mocowania EF i EF-S? Chciałem złożyć coś jaśniejszego i szerszego niż mam i padło na używkę Canona EF-S 15-85 3.5-5.6 IS USM z adapterem Viltroxa do m4/3 x0.71 (poszerzający, rozjaśniający). Problem w tym, że obiektyw na tyle głęboko wystaje, że opiera się o soczewkę adaptera. Chciałem to załatać wstawiając pierścień pośredni ale tutaj natrafiłem na inny problem, te pierścienie nie dają się zamocować do adaptera, blokują się zanim złapią styki i zatrzask. Jeżeli dobrze wygrzebałem z sieci, to problem robi kawałek plastiku (ten wystający przy stykach), który ma blokować możliwość wsadzenia EF-S w korpus pełnej klatki. Czy faktycznie to mi blokuje, czy może coś innego? Po ścięciu tego plastiku jest szansa, że się wszystko zgra, nie będzie problemu z jakimś niepewnym mocowaniem pierścienia do adaptera? Ewentualnie jest jeszcze opcja ze zdjęciem osłony, tyklo czy ona faktycznie jest tylko na wcisk, czy jednak przykręcona: -
Przez Hard Reset · Opublikowano
Ustaw tak jak podał przykład @Art385 i bez zmiany PL i spradz. -
Przez MarcoSimone · Opublikowano
Chyba niektóre osoby zapominają, że OC i szukanie "golda" nie ma nic wspólnego z szukaniem wydajności w realnych zastosowaniach. Hobby, zajawka. Po prostu. Prawdziwe OC skończyło się jakieś 20 lat temu? Chyba się nie mylę. Jaby trzymać się racjonalności, to bym został z pierwszym 9800X3D, który był kasztaanem. Trzymał na def, na ASrocku co miałem. I wywalone bo wydajność i tak się zgadzała. Fun. Only. I to wiekszy jak z grania w gry. A gry? Ostatnio tłukę na pdzie Sensible World of Soccer. W wersji na W11 lub na mojej A500 Mini -
Przez Macius · Opublikowano
Nie miałem nic włączonego w dostrajaniu tak samo nic oprócz freesync nie było włączone w adrenalin. O tu miałem wcześniej dostrajanie zasilania na +10% potem na tym standardowym bez zmiany. Dalej było to samo dopiero jak zmniejszyłem to poprawiło się. Może gorsza sztuka i tyle działa to działa nie będę nic chyba więcej grzebał.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi