Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@janek25 Jesteś niereformowalny. Co z @Phoenix.? Widzę, że nie tylko AI halucynuje xD Tyle w temacie. Tomek mógł użyć jeszcze czerwonych liter, to może by coś dotarło...

Ale to ty  w innym temacie podniecałes że to ten sam chip nie ja ,więc kto halucynacje. Siedzisz w tej zatęchłej jaskini. Idzie drzewo wykop to sie dotlenisz i będziesz wiedzial co z nim

6 minut temu, tomcug napisał(a):

Za dużo klikania, żeby jeszcze kolor zmienić xD

Było sobie sprawdzić kontroler napięcia przed wgrywaniem.Widocznie bieda wersja  :sex:

Lama i nie, nie wiesz jak używać ai bo używasz go do analizy która jest ultra trudna . Ja do prostych rzeczy. Widocznie zatrzymałeś się że musisz dostać link z Google ....

Edytowane przez janek25
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

A z tobą jest toksyczna rozmowa. O ile rzucisz alkohol tego się nie pozbędziesz hehe i żyj swoim życiem a nie zauważasz jakies skazy u levena. A może  pijesz więcej od niego  . Po tym co tu robisz pewnie tak. Mnie nie obchodzi co on robi. A ty co ,na forum publicznym to poruszasz bo się lepiej czujesz ?? Tomcug ja sobie bez problemu przerobiłem 5700 na 5600xt przed restartem 5700xt. Zjechały jednostki i ram. Zresztą na niej mialem też wszystkie biosy. Najlepszy był sapphire bo vram z 1750mhz na 1800 i hotspot 112 a nie 110

Edytowane przez janek25
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Po prostu ją nie myślę o tym bo mam to gdzieś. Ty musisz mieć z tym jakies  doświadczenia co nie.zapytaj się Ai ,bo ty pytasz o analizę  :hihot:  

58 minut temu, tomcug napisał(a):

Taki sam na obu kartach mędrcu (MP2868A).

Tomcug ja do hd7970z innym kontrolerem wygrywałem na ślepaka. W ciągu 2 minut nagrzewała się do 100 stopni i odcienie, więc najpierw na karteczce ,później na klawiaturze przećwiczone.Było trzeba się spieszyć  😅 

Sam Lipton mi ją sprzedawał hehe

Edytowane przez janek25
Opublikowano

Ostatnia karte co uwaliłem to hd6850. His dostał bios Gigabyte. Niestety tak się to spotkało że his mial kontroler sterowalny i bardzo popularny a gorsze chłodzenie a Gigabyte odwrotnie . Biedny niesterowalne kontroler i lepsze chłodzenie.

Ogólnie jak patrze po historii to najczęściej bieda kontroler miał powid ,no ale dzisiaj wszystko jest zunifikowane 

Opublikowano
19 godzin temu, tomcug napisał(a):

I tak oto dzisiaj pobiłem swoje wcześniejsze osiągnięcie i ucegliłem 9070 XT na amen xD Do tego stopnia, że komputer w ogóle nie widział karty, więc jakiekolwiek tricki, żeby użyć programu do flashowania, nie wchodziły w grę. Oczywiście programator postawił ją na nogi, hehe.

Sytuacja wypisz wymaluj co u @wallec, z tym, że u niego może jeszcze dało by się GPU uratować alternatywnymi metodami, których nie zdążył spróbować. Rzecz wiadoma od 5 stron tego wątku, a @janek25 mimo powtarzania i pisania wielkimi literami nadal tego nie zrozumiał, kontynuując offa i pisząc m.in. o "gorszym chłodzeniu Gigabyte". :boink:No i oczywiście zwrócić mu uwagę, to będzie zarzucał toksyczność. Tutaj to nawet AI nie pomoże na takie błędy poznawcze i to absolutnie nie jest żadna złośliwość z mojej strony...

Opublikowano
15 minut temu, tomcug napisał(a):

To, o czym piszesz, nie ma znaczenia, bo jak wspomniałem wczoraj, po takim flashu karty w ogóle nie widzi płyta główna. Sprawdzane na LGA 1700 i AM5. Może VBIOS jest tylko pod VRAM Samsung, nie wiem.

To może być to co ja miałem z CSM Biosem który nie działał pod uefi?

Opublikowano
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Tak, żeby się do czegoś odnieść trzeba zebrać doświadczenia. I znowu się powiesiles jak stary Windows z tym ai🤷🤣🤣

Ja w tym co piszesz nie widzę doświadczenia, chaotyczne i nieistotne kompletnie niuanse bez związku z tym konkretnym przypadkiem.
Tak mi się przypomniała pewna anegdotka.

Na chirurgii przyjmował pewien doktor.
Męczył go jeden pacjent, który po raz czwarty już przyszedł celem wydania KOLEJNEGO zaświadczenia dla zakładu ubezpieczeniowego z powodu utraty w wypadku tramwajowym obu nóg. 
Problem w tym, ze urzędnicy z zakładu uwzięli się albo na pacjenta, albo na chirurga, bo z uporem maniaka przyznawali rentę CZASOWĄ za każdym razem.
Gdy wiec pacjent czwarty raz pojawił sie z drukiem na kolejna rentę czasowa, chirurg spienił się mocno i napisał na druku, przywalając do tego wszelkie urzędowe pieczątki orzecznika:
"UWALIŁO MU OBIE NOGI I JUŻ MU NIE ODROSNĄ!!! "
Facet potem przyszedł do doktora z podziękowaniami, bo w końcu otrzymał rentę stałą.

• Haha 1
Opublikowano

Tomcug tamten wyżej ma czelność pisać coś o spamie i ai i coś zawodzi o utracie nóg  🤷🤣🤣 jesteś pewny tego kontrolera ? Jaka bieda ten GRE pewnie,chyba że mu restart zrobiłeś zanim zaprogramował kość 😀

Coś co powiem na uszko. W dobrych czasach jak bios nie był podpisany cyfrowo to słyszałem że ludki wycinali w hex edytor kawałek biosu i wygrywali. Czarny ekran ,zwrot kasy 😋

Opublikowano
1 godzinę temu, janek25 napisał(a):

A z tobą jest toksyczna rozmowa.

Odpuść mu, ten typ tak ma , lej na to co pisze i nie zawracaj sobie głowy, on ciebie sprowadza do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem.

Jeszcze dalej scysje z nim pociągniesz, to ciebie zgłosi i wyśle w Bieszczady.

Potem będzie pisał że na urlopie jesteś .ZbigniewStonogaPolitykGIF.gif.f4b18f3697dc73a2bb0807820732cea9.gif

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, tomcug napisał(a):

Teraz, to i tak jakie ma to znaczenie, karta już postawiona :E

Takie, że obaj skończyliście z bezpośrednim lub pośrednim (przez serwis) użyciem programatora. Większość ludzi, która chciałaby np. wgrać bios od 9070 XT do 9070 non-XT może mieć obawy zrobić tą czynność, bo scenariusz z potencjalnym użyciem programatora ich przerośnie, będzie wymagał dodatkowych kosztów (zakup programatora lub nawet serwis) i przez zerwanie plomby/plomb stracą gwarancję. Gdyby ktoś miał podobny przypadek do was i sprawdził te możliwe alternatywy byłoby dobrze "dla ludu". Mi się wydaje, że ta opcja ze starym blaszakiem mogłaby się okazać skutecznym rozwiązaniem.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, tomcug napisał(a):

Bardzo wątpliwe, skoro po włączeniu CSM karta nadal była niewidoczna. Generalnie do tego typu zabaw, jak pisał wallec, trzeba mieć kartę z dwoma BIOS-ami i tyle.

Teoretycznie tak, jednak jest prawdopodobieństwo, że nie. W sumie mam dual bios, mógłbym się pobawić. Ucegliłbym ją celowo np. wgrywając bios od 9070 GRE.

Jedynie nie mam żadnego starego PCta na chodzie pod ręką. No nic, jak się będę nudził to może się pochylę. Chociaż nie wiem czy się chcę poświęcać dla dobra nauki xD 

@janek25 Zamiast wklejać randomowe poradniki, których pewnie nawet nie czytałeś, zrozum, że w przypadku problemu kolegów NIE WIDAĆ KARTY. Wpisanie we flasherze "amdvbflash -i" da Ci puste pole. Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobisz?
Żadne fikołki softowe nie pomogą póki karta nie będzie widoczna. Skoro CSM nie widzi, ostatnia szansa to stary komp z tradycyjnym biosem (nie UEFI). Jeżeli to nie pomoże to tylko darcie plomb gwarancyjnych bo oczywiście kość, którą mamy zaprogramować "szczęśliwie" jest tak umiejscowiona, że nie da się do niej dostać bez tego, więc nie dziwi mnie to, jak ludzi może to wszystko zniechęcić.

Edytowane przez Lameismyname