Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3 minuty temu, janek25 napisał(a):

Poza tym gadacie tu takie smuty ze szkoda gadać,

W programatorze to chyba trze ba wylutować.Jak dwoch z forum to robiło to duzo,a sie z niego smiejecie jakby był  becwalem, a nie jest.

Lepiej sie wtedy czujecie czy co?

Nic sobie tym nie odblokuje w gore wiec? 

Przynajmniej post nie z AI. Kolejny, który nie jest dżentelmenem i przed południem zaczął xD 
Walec mógłby sobie programator nabyć i za grosze kartę odceglić ale on woli ryzyko i usługę premium.
I co Ty niby byś chciał lutować...

1 minutę temu, sideband napisał(a):

Wątpię on tu włazi by tylko bajki opowiadać:hihot:

No raczej nie zna tej metody z

klips-do-papieru-51mm.jpg
:lol2:

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, janek25 napisał(a):

@Lameismyname ty programatora nie miąłeś w rekach to przestań być fantastą jak ten wyżej,. Chyba pochodzisz z pitolandii :hihot:

Przegezaleś sie czy co ze bzdury opwiadasz co ty nie zrobiłeś?

Jak ja używałem programatora w laboratorium, to Ty pewnie jeszcze w pieluchy robiłeś :) 
Nie rozumiem Twojej aktywności w tym temacie, bo póki co to tylko jakieś losowe wklejki z AI plus trochę ogólnikowego bełkotu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Tak, i to niejedną kartę

Jakim cudem,ja wgrywalem wszystko do wszystkiego a ostatnia karta udeglona to hd 6850

Byl taki okres ze na vbios karty wgrywalem cycki paneli anderson

Co innego w laptopach gdzie jest wspólny bios i czesto wyłonienie jego i edycja  moze zakończyć sie niepowodzeniem 

1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Nie rozumiem Twojej aktywności w tym temacie, bo póki co to tylko jakieś losowe wklejki z AI plus trochę ogólnikowego bełkotu.

to ty pislaeś belkot ze po graniu biosu z GRE bedziesz mieć pelny chip:hihot:

Edytowane przez janek25
Opublikowano
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Jakim cudem

Chociażby takim, że były sytuacje, że oficjalnym flasherem się nie dało czegoś wgrać i wtedy programator był koniecznością, żeby poeksperymentować.

3 minuty temu, janek25 napisał(a):

wgrywalem wszystko do wszystkiego a ostatnia karta udeglona to hd 6850

Twoje doświadczenia sprzed 10 lat nie mają zastosowania do nowszych GPU.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

Twoje doświadczenia sprzed 10 lat nie mają zastosowania do nowszych GPU.

No chyba mozwie ze wgrywalem wsztsktko do wszystkiego a nie 10 lat

To ja 1 na forach sobie podmienialem biosy

A TGEN FEJK TO KTO MYSLISZ ZE ZROBIŁ

3 minuty temu, tomcug napisał(a):

Chociażby takim, że były sytuacje, że oficjalnym flasherem się nie dało czegoś wgrać i wtedy programator był koniecznością, żeby poeksperymentować.

PRZYKLAD?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, janek25 napisał(a):

to ty pislaeś belkot ze po graniu biosu z GRE bedziesz mieć pelny chip:hihot:

Jak nie jestem czegoś pewny, to po prostu to sprawdzam (jak wyżej), a nie bazuje na doświadczeniach sprzed nastu lat, które nijak mają się do dzisiejszych realiów.
Przykładowo ani ja ani Tomek nie wiedzieliśmy, że na biosie 9070 GRE będzie widoczny cały ram (16GB) na 256Bitowej szynie. Ba... nie wiedzieliśmy czy karta się podniesie.
Po to się eksperymentuje aby sprawdzić ;) 
Trafnie Cię Tomek i sideband podsumowali.

1 minutę temu, janek25 napisał(a):

PRZYKLAD?

O matko, było pisane ogromnymi literami i parokrotnie powtarzane, a ten dalej nie przetworzył. Przypadek wręcz beznadziejny xD 

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
1 minutę temu, janek25 napisał(a):

Jak jakimś cudem zegary zmieniłes to jest tylko tyle co ja od 15 lat robie

Ale jakie to ma znaczenie? Pytałeś się o przykład, to go dostałeś. Ja nigdzie się nie wypowiadam, czy ma to sens. Pewne rzeczy to po prostu eksperyment bez użytecznej wartości, dla zaspokojenia ciekawości.

10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Przykładowo ani ja ani Tomek nie wiedzieliśmy, że na biosie 9070 GRE będzie widoczny cały ram (16GB) na 256Bitowej szynie.

Chociażby to też jest ciekawym eksperymentem, a że w praktyce bezużyteczne, kogo obchodzi?

Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Chociażby to też jest ciekawym eksperymentem, a że w praktyce bezużyteczne, kogo obchodzi?

Dokładnie. Warto sprawdzać kwestie nieoczywiste i nieodkryte. Mi tam akurat ten eksperyment sprawił frajdę, a dla kogoś innego będzie stratą czasu. 

Opublikowano
Godzinę temu, sideband napisał(a):

Zamiast kupić CH34 za parę groszy, który obsłuży małpa to wydawać 300zł za reflash i schodzić na zawał przy kombinowaniu to trzeba mieć łeb:hihot:

Za 300zl masz usługę z gwarancją.

samemu musiałbym się tego uczyć i by wyszło drożej 

Opublikowano
2 godziny temu, tomcug napisał(a):

Drożej? xD

Tak, zakup programatora, przesylka, czas poswiecony na demontaz/montaz karty+zakup ptm, czas na nauke/zrobienie flasha. Dodatkowo nie mam laptopa wiec musialbym kombinowac z robieniem tego na pc.

Nie wiem ile by to zajelo ale mysle, ze dluzej niz zarobienie w tym samym czasie 300zl.

@Lameismyname serwis to robi "od reki" jak maja termin. Karta lezala u nich tydzien, bo tak jak pisalem wyjezdzalem z Choroszczy do pracy i wracalem po kilku dniach i sobie ja zgarnalem na gotowo i od razu wieczorem moglem ciupac w cyberka