Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hades 2 ma fabułę i narrację, które odblokowują się wraz z progresem i kolejnymi runami. Cały czas pojawiają się nowe questy, dialogi, jakieś wydarzenia itp. Każdy run zaczynasz od zera, bo moce i przedmioty przepadają po śmierci, ale nawet nieudane podejścia popychają historię do przodu i odkrywają nowe elementy. Do tego dochodzi masa rzeczy do odblokowania, które zostają na stałe i stopniowo wzmacniają twoją postać, więc progres czuć zarówno w fabule, jak i w samej rozgrywce.

Opublikowano (edytowane)

Idziesz cały czas przez ten sam świat, tylko z innymi mocami. Wybierasz tylko w które drzwi wejść, ale lokacje się nie zmieniają. 

Edytowane przez DITMD
  • Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ktoś ogrywa na bieżąco?

Ogrywam Hadesa 2, z przerwami na SHF. Mega tytuł - zawartości jest tu dużo więcej niż w jedynce. Czuję, że znów nabiję ze 100 godzin. :D
Jeśli nie wiesz, czy Ci podejdzie, najpierw rzuć okiem na pierwszą część - "za grosze" i w Game Passie.

30 minut temu, userKAMIL napisał(a):

czy jak zginiesz to zaczynasz od nowa wszystko? 

Nie startujesz od zera - część mocy i odblokowań zostaje, więc każda próba coś daje, nawet jak zginiesz.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Jaycob napisał(a):

Odliczam kiedy zrezygnujesz... :E;) 

Zbieram sobie te mniejsze tytuły na czasy jak posucha będzie. ;) Swoją drogą takiego września z tyloma premierami nie pamiętam od lat…

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano

No trochę tego jest dla mnie. Po SHF, najpierw muszę nadrobić Dying Light: The Beast i MGS, a zaraz potem wjeżdżają Little Nightmares 3, Keeper i mój ukochany Ninja Gaiden - mam nadzieję, że "czwórka” nie zawiedzie! :D  Do tego w ten sam dzień wychodzi Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, ale po tylu obsuwach i dramach ze studiem podchodzę do tego bardzo ostrożnie. 

nHpyvw.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ogrywałem od początku EA Hades 2 i podobnie jak w przypadku pierwszej części uważam, że to świetna pozycja. Dialogi, historia, przyjemna rozgrywka, mnóstwo kombinacji z buildami, dobra ścieżka dźwiękowa; można bez problemu "utopić" dziesiątki, jeśli nie ponad sto godzin i będzie to czas dobrze spędzony, a do tego jak na dzisiejsze standardy jest to relatywnie tania gra.

Edytowane przez Imm
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Hades 2 to po prostu jedynka na sterydach. Więcej lokacji, więcej dzikich buildów, więcej funu. Gra stworzona IMO do mobilnego grania - w autobusie, na klopie, na wakacjach. Jedna z niewielu produkcji, w której wykupiłem early access. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

35 runów w Hades 2, a ja wciąż nie pokonałem głównego bossa. :hihot:  Chyba wypadłem z wprawy.
Chociaż dotarłem do niego już z 3 razy, to ta jego druga faza totalnie mnie mieli - jakieś ataki po 999 dmg i nie wiem, co tam się w ogóle dzieje. :E 

Jakim buildem i broniami gracie? Ja na razie najwięcej siedzę na darach od Hestii, Zeusa i Afrodyty, żeby negować obrażenia.
No i nic lepszego nie znalazłem niż Siostrzane ostrza - super szybki DPS, chociaż ich domyślny special średnio mi podchodzi.

A i pytanie - jak odblokować kolejne aspekty? 

BTW gra mnie totalnie wciągnęła i uzależniła. Kontentu jest tyle, że Hades 1 wygląda przy tym jak wersja beta.;)

Opublikowano

Którego bossa masz na myśli, tego w podziemiach czy tego na powierzchni? Ja używam głównie Umbral Flames, z buildów celuj w synergię klątw płynącą z karty Origination - na max levelu to aż 63% dodatkowych obrażeń dla przeciwników objętych minimum dwoma klątwami. Żeby odblokować aspekty, musisz bodajże rzucać zaklęcia w tym wielkim, srebrnym kotle, o ile masz składniki. 

Opublikowano

Ok, dzięki, znalazłem. Brakuje mi tylko brązu i nie wiem, gdzie go znaleźć.

Mam na myśli tego bossa w podziemiach.  Myślałem, że jest tylko jeden główny boss w grze, przynajmniej ten fabularny.

I jeszcze nie odblokowałem ostatniej broni - brakuje mi czegoś.

Opublikowano (edytowane)

Teraz to się chyba kolega załamie... :) Właśnie dlatego miałem w nosie Hadesa I i mam jeszcze bardziej Hadesa II. Rogale to są dobre co najwyżej z piekarni - chociaż takie np. "khrułasą" to bomba kaloryczna... 

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano

Czemu miałbym się załamać? Lubię rogale i dobrze wiedziałem, w co się pakuję. :D 
Parę już skończyłem, ale i tak najlepszy był Hades - wbiłem tam 100%, bo ta gra jest po prostu niesamowita. A dwójka zapowiada się jeszcze lepiej.

Rogaliki to trochę jak soulsy - im więcej grasz, tym lepiej idzie, a każda porażka to kolejny krok do przodu.
Dziś rozwaliłem głównego bossa z podziemi, za czwartym razem. Sama droga do niego była trudniejsza niż walka, bo zajęło mi to prawie 40 runów. :E 
Boss okazał się łatwiejszy niż Hades z jedynki - specjal od Zeusa + atak od Hestii i nawet nie straciłem życia. :cool:
A jeśli to dopiero połowa gry, to super - więcej zabawy! :D 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Zas napisał(a):

Teraz to się chyba kolega załamie... :) Właśnie dlatego miałem w nosie Hadesa I i mam jeszcze bardziej Hadesa II. Rogale to są dobre co najwyżej z piekarni - chociaż takie np. "khrułasą" to bomba kaloryczna... 

On to akurat lubi. Tak, wiemy, nie zrozumiesz. :E 

Opublikowano
19 godzin temu, j4z napisał(a):

Dwójka jest moim zdaniem trudniejsza od jedynki. Zauważyłeś @Jaycob?

Nie, dla mnie Hades 2 wydaje się łatwiejszy. Mimo że na ekranie więcej się dzieje, to Mel ma też sporo większe możliwości, a niektóre aspekty są po prostu OP*. Do tego mocniejsze dary, upominki i te dodatkowe moce od Seleny - robią różnicę. Sam czar z wiązaniem wrogów jest świetny. No i szczerze, głównego bossa z podziemi pokonałem dużo szybciej niż Hadesa w Hadesie. :D 

Może to kwestia podejścia - obie gry mają inny styl i każda może wydawać się trudniejsza lub łatwiejsza, zależy jak kto gra.

Oczywiście mówię o podstawowym poziomie trudności, bez trybu Strachu (Heat) z jedynki, i jeszcze nie walczyłem ze wszystkimi bossami. Górna część gry jest u mnie prawie nieruszona.

*Aspekt Kirke (Laska) + dary Zeusa na czarach = totalna miazga.:cool: