Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najbardziej dziwi brak traversal stutter z czego słynie UE5. Ale z takich ciekawostek to postacie z daleka maja animacje z 15 klatek, dopiero jak się podejdzie to zaczynają ruszać się normalnie. Widziałem takie cos w kilku grach już, pewnie chodzi o konsole, bo nie wyrabiają i później już tak zostaje. W sumie było to jedno czy 2 miejsca bo w 98% gry są ściany, pokoje i est ciemno wiec tego nie widać nawet jeśli jest obecne. 

PS. po pierwszym przejściu pojawia się opcja gry EX Oblivione, można zakupić extra przedmioty za zebrane punkty i władować je do skrzyni, pojawiają się tez extra notatki leczące niby grę z 1 częścią, nawet jest cos o zakończeniu jedynki. Szkoda, ze nie mam czasu bo kusi kolejny run żeby to zdobyć i przeczytać. Może w zimę :)

Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

Ja odpaliłem tylko na chwilę. Dlss i ustawienia takie, aby bez FG było około 100kl. Też nie widziałem stutteru. W przeciwieństwie do Mortal Shell 2...

@sideband jednak istnieją jeszcze ludzie, którzy potrafią coś stworzyć na (ha tfu) UE5, co się nie tnie? 

Masz ARC Riders ;)

Opublikowano
3 godziny temu, j4z napisał(a):

Ja odpaliłem tylko na chwilę. Dlss i ustawienia takie, aby bez FG było około 100kl. Też nie widziałem stutteru. W przeciwieństwie do Mortal Shell 2...

W Mortal Shell 2 to miałem chyba jeden z najgorszych przypadków ze wszystkich gier z tego genialnego silnika :E Dosłownie co kilka sekund czkawka, niezależnie co robię i niezależnie od ustawień.

Opublikowano
22 minuty temu, Isharoth napisał(a):

W Mortal Shell 2 to miałem chyba jeden z najgorszych przypadków ze wszystkich gier z tego genialnego silnika :E Dosłownie co kilka sekund czkawka, niezależnie co robię i niezależnie od ustawień.

Dziwne, bo u mnie nic takiego nie ma, jedyny stutter to jak wchodzę na nowy obszar.  

Opublikowano
2 godziny temu, Marcin_89 napisał(a):

Kusi by kupić ale za chwilę Dawnwalker i co tu robić ;p

Zupełnie inne gry więc to zależy co się woli, jeśli nie możesz kupić obu ;) Ale Frogwares akurat warto wspierać, o Dawnwalkera się nie obawiam o sprzedaż.

• 2 tygodnie później...