RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)
Cała magia Golfa R to 2.0TFSI + DSG + AWD. DSG dobrze ogarnia start, 0-100 kmh ma naprawdę dobre. Przy 100-200 kmh zwyczajnie brakuje mocy ale spod świateł niejedno mocniejsze auto nie da mu rady. Dodatkowo 2.0 TFSI zrobić okolice 400KM jest stosunkowo łatwo i tanio, a dzięki DSG i niskiej masie więcej nie trzeba. No i dla mnie VAG kończy się na 4 cylindrach, które są w miarę tanie w remoncie bo 6 cylindrowe w VAGu to już srogie koszty. Nie wiem jak 5 cyl może tam jest jeszcze rozsądnie?
I warunki, potrzeby, budę, temeraturę w chacie, jak gra?, w co gra?, na czym?, w jakiej rozdziałce? + milion innych składowych.
Odpaliłem TLoU2 na chwilę.
4K, all full, lock na 120 fps. I tak staram się mieć ustawione wszystkie gry.
GPU 1100 obr. i główne skoki "szumu" w budzie generuje mi... CPU, który waląc na 100% szumi grubo. Do tego mam RGB na cpu ustawione wedle temperatury (zielony = chłodno, żółty = ciepło, czerwony = alert).
Więc musiałbym teraz uruchomić jakiś bench, żeby rozkręcić i zakatować zestaw i mieć układ odniesienia do tego, co piszenie. Jak ktoś nie gra w benche (np. ja) - może nigdy nie doświadczyć benchowych niedogodności, hałasów, itd.
IMO na progu akceptopwalności. Ale jak sie to zamknie w budzie + ktoś ma nawyk grania w nausznikach (np. ja) IMO nie ma dramatu.
Nie jest to topka, ale IMO spoko dałoby się z tym żyć.
Rekomendowane odpowiedzi