Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych księgowych. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Oni walą w bambola jak zwykle anulują zamówienie po wpłacie :hihot:

3449zł w RTV AGD, a to są te same sklepy ;)

Ps. widzę stopniowy wzrost cen NVME 1TB/2TB teraz lecimy ze wzrostami na dyskach, które najlepiej się sprzedają :hihot:

Wiem, że to są te same sklepy, tylko to żaden argument, że w Euro jest drożej. Wcześniej w obydwu sklepach była taka sama cena.

100% nie masz racji, że anulują. Mają jeszcze kilka sztuk w tej cenie. Jak ktoś zamówi, to dostanie. 🙂

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, sideband napisał(a):

Ps. widzę stopniowy wzrost cen NVME 1TB/2TB teraz lecimy ze wzrostami na dyskach, które najlepiej się sprzedają :hihot:

Tak, też drożeją, wolniej ale jednak.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, SebastianFM napisał(a):

Wiem, że to są te same sklepy, tylko to żaden argument, że w Euro jest drożej. Wcześniej w obydwu sklepach była taka sama cena.

100% nie masz racji, że anulują. Mają jeszcze kilka sztuk w tej cenie. Jak ktoś zamówi, to dostanie. 🙂

To zamów i się przekonaj :E Na allegro też mają tylko to żaden problem anulować :E

Brak synchronizacji cen i boom problemik ba nawet nie mają synchronizacji stanów. Popatrz na inne pamięci i produkty czy masz te same ceny co z w RTV AGD ;)

Przerabiałem ten sklep ;)

Było najtaniej i nagle się uszkodził w trakcie pakowania - anulowanie zamówienia :hihot:

Edytowane przez sideband
  • Haha 1
Opublikowano

Myślicie, że będzie taki szał jak na RAM czy wcale nie?

Bo kolega nie ma kasy, a chciał 2TB. Mówię mu "kupuj TERAZ NATYCHMIAST" ale jest problem, bo żona go zatłucze jak się dowie. Z drugiej strony sam się zatłucze jak na wiosnę przyjdzie zabólić 1500 zamiast 550 kiedyś lub 700 teraz.

Opublikowano
7 godzin temu, VRman napisał(a):

Myślicie, że będzie taki szał jak na RAM czy wcale nie?

Aż taki może nie, ale ceny rosną. Patrzyłem we wtorek na kioxia exceria G4, były po około 390 zł, teraz za mniej niż 430 zł nie widać. 

Jak dalej będzie taki popyt, to najpierw zdrożeją nvme, potem SSD Sata, a następnie patrzeć jak będą modne przejściówki PCI->Micro SD :P oczywiście tutaj sobie dywaguję z pewną dozą żartu. Mimo wszystko moim zdaniem trzeba się naszykować na wzrost cen dysków, albo zabezpieczyć na zapas. Co prawda bez przesady i nie wykupywać np. drugiego kompletu dysków, ale warto chyba mieć jeden w zapasie jak ktoś posiada jakieś dyski słabszej jakości lub już mocno wyeksploatowane. 

• Upvote 1